Wyparzanie smoczków i butelek

Ja ostatnio kupiłam szczotkę do czyszczenia butelek babydream to wyparzam za każdym razem i zrobiła się między tym do czyszczenia pleśń!

Paula to taka szczotka z włosiem?

Ja mam zestaw z babyono ale używam tylko tej z końcówki z gąbką bo mi szkoda, żeby włosie porysowało butelki.

Paula masz racje ja czasami  tez slyszalam rozne uwagi w różnych kwestiach  ze nadoopiekuncza ze do lwkarza lece ze na katar i kaszel to inchalacje wystarczą a nie zaraz lekarz,jednak jak sie nic nie dzieje to człowiek ma inne podejście do wychowania nizeli taka osoba u której co chwila cos ;/ poza tym czesto to my rodzice dostrzegamy pierwsze symptomy różnych chorób  tak było u nas z alergia i z astma ;/

Szczotka z włosiem a na dole ma piankę do czyszczenia o wiele lepsze są te szczoteczki do czyszczenia butelek z Canpol babies takie zwykłe bez tej pianki w żadnej nie nagromadziło mi się tyle brudu przez tak krotki czas jak w tej teraz z Rossmann

Ja wyparzałam, później zalewałam wrzątkiem i tyle. Mam też podgrzewacz z szybka funkcja wyparzania też się przydaje :) ale jak się ma sprzęt odpowiedni też jest na pewno dużo łatwiej i szybciej w między czasie można robić coś innego :) więc jak ktoś karmi z butelki to sterylizator do butelek jest nie zawodny. 

ja czyszczę taka szczotką do butelek i nie patrzę na to ze się rysuje butelka 

Ja też czyszczę szczotką i dość mocno szoruje by wszystkie resztki mleka czy kaszki usunąć 

Czytając wasze opinie tez kupilam szczotkę z gąbka nie wiem czy wystartujemy z butelka czy nie ale sprzęt musimy mieć w gotowości;) podobnie jak plyn do butelek tez kupiłam  jedna butelkę tak na w razie co zmarnować się nie zmarnuje ,) a potem.szukac w biegu po sklepach ;)

Ja też czyszczę specjalna szczotka inaczej trzeba by się nagimnastykować 

Jaki używacie płyn do mycia butelek?

Ja zamawiajac wyprawkę zastanawialam się nad płynem bo jest tego sporo jednak kupiłam  plyn dzidzius ma dużo pozytywnych opini wiec zobaczymy jak się sprawdzi;)

Teraz w NUK jest możliwość dostania się do testów plynu do butelek 

Tak widziałam.i chętnie przetestuję a wy

ja mam płyn z feberlica 

też mam płyn z NUKA, 

i również zastanawiam się nad tym programem testowym

Ja nie mam żadnego specjalnego. I sama nie wiem czy kupować, korzystamy z butelek sporadycznie.

paula.nolbert@o2.pl jak udałoby się dostać do testów to oczywiście że bym chciała przetestować 

Aneczka ja zgłoszenie wysłałam ale tam tylko 40 osób wybierają.ja już używałam nuk ciekawe czy ten jest jeszcze lepszy.

Ewula  ja kupilam z myślą że jak jednak by była potrzeba użycia butelki lub będzie w użytku laktator to te płyny nie pachną tak intensywnie jak zwykłe, cena nie jest aż tak bardzo wysoka a te 500ml.w butelce powinno wystarczyć na długi  czas

Ja też miałam nie kupować ale jednak się myje te butelki a te plyny mają jednak inny skład i zwykle do mycia naczyn.