Wyprawka dla dziecka na lipiec

Dziękuję za porady, jestem spokojniejsza o wyprawkę;) tak jest, jeszcze pogoda nieźle może zaskoczyć. Teraz marzec, wszystko się budzi, pięknie tulipany wychodzą spod ziemi ,a tu każda dzień, a raczej noc i przymrozek złapie.. 

Burzy to jeszcze u Nas nie było. Dzisiaj padało do południa. A potem na szczęście przestało i mogłam wyjść na spacer. Maly ma ostatnio turbo drzemki w domu po 15-20 minut (usypianie czasem 10] także spacery to ratunek bo pośpi czasem nawet do godziny. 

Jął patrzyłam na pogodę to faktycznie mają wrócić zimniejsze noce z mrozikien nieduzym

Wczoraj było-7 w nocy i dzisiaj niby też będzie przymrozek.. z tą pogoda teraz może być różnie.. Za to w dzień jest goraco;) 

Nasza mała bardzo mało śpi i na spacerze też już nie chce więc ostatnio jak było tak pięknie to otworzyłam daszek gondoli i podziwiała niebo i ptaszki;) 

Ja już tak się nie mogłam doczekać ciepła... Jak tylko wiedzę skończę to odrazy lepiej mi dzień mija . Niestety od wczoraj rączej pochmurno i tylko czekam aż znowu wyjdzie słonko i odrazu się zrobi jakoś weselej:D 

Oj słońce i pogody dzień bardzo wpływa na nastrój człowieka ;) Ja czuję,  że mam wtedy więcej energii ;)

Tak słońce zdecydowanie pozytywnie nastraja do działania.

Dzisiaj deszczowo znowu. Ale na szczęście udało mi się z Małym wyjść na spacer - leciutko kropiło tylko ale Mały miał osłonę na wózku a mi w sumie nawet kaptur jakoś bardzo nie był potrzebny.

Byłam w niedzielę na długim spacerze ale u nas dość wiało, póki nie jest szaro i buro jak dxisusj- wychodze

Ja też staram się wychodzić jak tylko się da.  A czasem po prostu muszę do sklepu (mam jakieś 200m) i nie mam z kim Małego zostawić więc i w deszczu zdarzylo się Nam tuptac.

Ja wychodzę niezależnie od pogody no chyba że wieje okropnie ale to i tak wychodzę na taras za dom chociaż 10-15 min posiedzieć na ławce 

A to tak przed dom to prawie  codziennie bo mam zadaszenie nad wejściem:)

Ja też staram się codziennie też No mam takie dni że po prostu strasznie mi się nie chce bo mieszkam na trzecim piętrze i schodzić co wszystkim po prostu jest czasami bardzo trudno. Ale jeżeli nie spacer to często kot chociaż chwilę przewietrzę jak idę starszą córkę do przedszkola i zwykle nie ma kto z nim zostać więc zabieram go ze sobą

Xyz nie dziwię się że ci się nie chce wychodzić jeszcze w taką ponurą pogodę. Niedługo będzie słoneczko to chętniej będzie się wychodzić 

Ja po pracy kładę spać młodszego syna.. Kiedy wstaje jest za późno na spacer.. tylko gotowanie i sprzątanie..  muszę lepiej zorganizować czas.. heh

Jak drzemka to drzemka. Niedługo dni będą dluzsze to o spacery też będzie łatwiej.

Mam wrażenie że im gorsza pogoda, tym dla dziecka atrakcyjniej :)

będzie cieplutko to można spacerować, choć znowu w taką fajną pogodę mamy dylemat jak ubrać  żeby było w sam raz 

Oj drzemka obowiązkówa albo będzie marudny ;)

Póki co spacery to dla mnie mega przeprawa, ale staram się wychodzić.. Też mieszkam na 3 piętrze, więc samo zejście, ubranie siebie, ubranie malucha w te kombinezony, kocyki.. Jak zejdę na dół to już jestem umęczona:P.. Z utęsknieniem czekam na wiosnę..

Pod tym względem mam łatwiej bo jednak wyjeżdżam z domu wózkiem i sruuu. 

W marcu na razie wykręciliśmy z Młodymi 48km :p  tak sobie mierze z ciekawości. 

Jutro pierwszy raz muszę zostawić Małego na minimum 7/8h. Kurde - mam stresa. Teściowa przyjechała ale na tak długo jeszcze młodego nie zostawiałam.

Karolina mam to samo otwieram drzwi i jestem na dworze nawet można posiedzieć w ogrodzie i patrzeć na samochody czasami jak mi się nie chce iść gdzieś to biorę sobie kawę i siadam na ławce a mały w wózku patrzy na ,,HAŁY,, (psy hihi) i samochody 20-30 min jest zainteresowany