Wyprawka dla pierwszego dziecka - co warto kupić?

Wózek za 10 tysięcy??? Kupiłabym za to pięć swoich… Na pewno jest mega oryginalny, ale cena powala.

majupa z tego co kojarzę to Lewandowska miała takie wózek bądź jakaś inna gwiazda i mam wrażenie , że nie którzy oszaleli. Jak to moda przychodzi i przemija :slight_smile: Ja na taki wózek to bym musiała odkładać pół roku cała wypłatę. Dziecko ma czuć się szczęśliwe i kochane , a my rodzice dajemy im to na co nas stać :slight_smile:

Jak kogoś stać to może kupić sobie wózek w cenie auta z salonu, ale ten konkretny jest według mnie po prostu brzydki:( taki grobowy klimat

Bakaliowa tego słowa mi brakowało do opisania tego wózka . Grobowy idealnie pasuje… Taki smutny ten wózek .

My kupiliśmy X-Landera Cite - jest chyba jednym z największych wózków i na tym nam najbardziej zalezalo.

Co do fotelika - Maxi Cosi Be Safe. Jesli masz cieple mieszkanie to pomyśl o nawilżacz powietrza (mało się o tym pisze a uważam że jest potrzebny).

Łóżeczek jest bardzo szeroka oferta - zwolenników turystycznych na codzień lub drewnianych jest tyle.samk co przeciwnikow.

Polecam bułeczek najlepiej od 0+ - Moja ma 2 miesiące i mamy bujaczek z wibracjami- sprawdza się. Mam też bujaczek leżaczek z Kinderkraft z daszkiem - przydaje się teraz u teściowej jak mała śpi- nie muszę jej usypiac w wózku (nie lubie tego I wolę jak śpi sobie w tym lezaczku na plasko).

Lampka z Ikei za bodajże 15 zl plus zarowka na pilot z różnymi kolorami i opcja światła przygaszonego w każdym kolorze (3 stopniowa regulacja - super sprawa).

Smoczek z lovi - na dzień i na noc- ten na noc świecący :slight_smile:

Uwaga na nożyczki- kupiłam jedne i są tak grube że nie da się porządnie obciąć paznokcie o twarz cały czas porysowana. Zamówiłam drugie, wyglądają tak jak dla.doroslych, z baby ono z zaokrąglonymi końcówkami i to był strzał w dziesiątkę.

Gruszka do nosa - leży… zainwestowalam w aligator elektryczny z melodyjkami i to też jak najbardziej polecam. I termometr elektroniczny z gerarherm no contact - majan5 letnia gwarancję :slight_smile:

Moja gruszka też leży, aspirator elektryczny nas ratuje.

Od drugiego miesiąca około, karuzela nad łóżeczko jest zbawieniem :slight_smile: nawet nie byłam świadoma, że to pierwsza potrzeba :slight_smile:

Z tym wózkiem to racja, jak kogoś stać to niech kupuje, ale nie wierzę, że jest lepszy od wózka za np. 3 tys. To chyba jakaś limitowana edycja ą ę.

Skoro piszecie o wyprawce… kojarzycie może gdzie mogę kupić lampeczkę nocną np. w kształcie księżyca czy chmurki, którą mogą przyczepić na ścianie, ale będzie na baterie. Fajne są w Ikei, ale one są do kontaktu. Szukam, szukam i nie mogę znaleźć :confused:

Majupa moja siostra taka lampkę kupila w sklepie dziecięcym i ma baterie woec moze popytaj w takich sklepach dziecięcych z wozkami, ja tez widziałam.w Ikei ale wlasnie na prąd a tez jakos uwazam ze lepsze i bezpieczniejsze sa na baterie;)

Majupa ostatnio widziałam taką lampkę w programie Szelągowskiej, ale nie mam pojęcia skąd ona ją wzięła. A nie patrzyłaś online czy czegoś takiego nie ma np. na allegro?

Ja już dziewczyny połowę rzeczy mam , moja mama oszalała i ciuszków zrobiło się bardzo sporo. Na dodatek dostałam 3 worki ubranek także już nie będę kupować . Dostałam także wózek i jestem zadowolona bo zaoszczędzimy trochę pieniędzy. Resztę rzeczy mam zamiar kupować po trochę żeby odciążyć później budżet i nie kupować wszystkiego na raz

W słodki były niedawno dwa dodaje lampek za 25 zł. Jedna do kontaktu z czujniejsi ruchu, a druga tez z czujnikiem ale na baterie. Bardzon je lubię, mają mleczne szkło wiec nie rażą

W sklepie aldi*

A jeśli chodzi o półki na kosmetyki ja mam przewijak i zamierzam go położyć na łóżeczku tylko co wtedy z kosmetykami nie mam pomysłu gdzie je dac

Monika123456 są takie przyborniki materiałowe, które wiesza się na łóżeczko.

Ja też mam taki przybornik fajna sprawa

Monka można obok łóżeczka mieć półkę jakaś na ścianie na kosmetyki pampersy itd albo wlansie są takie przyborniki w Ikea na różne kosmetyki itd są też takie materiałowe organizery przyborniki jak tam woli ktoś nazywać w Ikea takie są bardziej pojemniki zestaw do zawieszenia na łóżeczko
.

Przybornik jak piszą dziewczyny, ale po prostu jeżeli posiadasz bądź planujesz zakup to jakaś mała komoda obok łóżeczka, do której możesz schować jakieś rzeczy lub ciuszki maluszka a na niej postawić właśnie pampersy, husteczki, maści itp. czyli wszystko co potrzebne do przewijania. Moja kuzynka tak ma i wygląda to na prawdę super, schludnie i dodatkowo półka z ciuszkami jest pod ręką :slight_smile:

Ja np miałam szuflade pod łóżeczkiem, a tam dwa koszyczki. W jednym koszyczku miałam pampersy, a w drugim właśnie kosmetyki dla Hani.
Fajne rozwiązanie to też białe kubeczki z ikea, zawieszane na łóżeczko.

Monka ja miałam też przewijak na łóżeczku a komodę miałam z boku więc tam miałam różne koszyczki itd ale teraz już wiem że przewijak na łóżeczku to tylko na chwilę teraz już mam zamontowany na komodzie . Jak dziecko robię się większe i zasypia na rękach to trudno je włożyć do łóżeczka trzeba się na manewrować żeby nie obudzić , druga sprawa to mój tak kopał , nogi podnosił że podnosił gen przewijak pomimo tego że są kołki z obu stron . Więc jak masz możliwość zamontowania np na komodzie to nie zwlekaj i od razu tak zrób bo wcześniej czy później będziesz musiała to zmienić :slight_smile: chyba że nie będzie Ci to przeszkadzać . Ale ja przy kolejnym od razu też będę montować na komodzie

To chyba od dziecka, rodzica albo i preferencji zalezy; mnie sie w ogole ideaprzewijaka na lozeczku nie podoba wiec mamy osobny przewijak - ale przyjaciolka ma rocznego synka i przewijak na lozeczku i sobie chwali.