Wywoływanie porodu - porady

Dziewczyny w poniedziałek mam się stawić do szpitala na wywoływanie. Chciałabym się was poradzić w kilku kwestiach.

O której godzinie najlepiej się stawić, lepiej z rana ?

Czy mogę normalnie zjeść w domu śniadanie?

Czy przygotowywałyście się w jakiś sposób do tego ?

Czy tego samego dnia zaczęli coś u was działać?

To będzie mój pierwszy poród, pierwsze wywoływanie i mam trochę stresa. Wywoływanie że względu na cukrzycę ciążową. Będę wdzięczna za wszystkie podpowiedzi i rady.

A nie dostałaś skierowania  z godziną  wstawienia?  Ja tak miałam. 

Też miałam cukrzycę. 

Jedź z rana po śniadaniu bo tam już dla Ciebie śniadania nie będzie, a pewno Ci obiad zamówią, jeśli nie masz tego skier i chcesz się czuć pewnie to możesz zadzwonić jutro z samego rana i dopytać. 

Jedź od razu z spakowaną walizką, jeśli tam nie dają wody l to zabierz ze  sobą choć 2 butelki 1,5l żebyś miała, bo na salach jest gorąco, coś dp przekąski - ja brałam kisiel , orzechy. 

8Zabierz sobie sztućce, kubek , klapki pod prysznic, wkładki laktacyjne,  laktator,  kolektor na małe ilości mleczka, opaskę na oczy jeśli będziesz chciała się zdrzemnąć - w nocy na sali jest jasno ,światło się pali,ze względu na noworodki.

Nie poradzę niestety ale mocno 3mam kciuki za Was ❤️ żeby było wszystko dobrze, jak najmniej bólu, stresu sama radość. Koniecznie daj znać. 

Nie pomogę w tej kwestii, bo zarówno w pierwszej i w drugiej ciąży dojechałam do szpitala jak już się wszystko zaczęło dziać samo. .

Mama 21 31 u mnie właśnie bylo podobnie ja z tych u których wrecz przeciwnie trzeba bylo na sile podtrzymywac ciaze 

Mi lekarz wspomnial, że mogłabym stawić się w niedzielę nawet, gdyż z poniedziałku są od rana przyjęcia i bym długo nie czekała to śmiało mogę przyjechać w niedzielę. Ale z mężem wybraliśmy poniedziałek i o dziwo przede mną było jedno przyjęcie a ja bez czekania poszłam na ktg.

Daj znać koniecznie Julia

Nie miałam wywoływanego porodu więc nie pomogę ale chyba na skierowaniu powinno być wszystko napisane 

Nie pomogę bo przy obu ciążach jechałam do szpitala w trakcie rozpoczynającego się porodu. .

Ja tez jechałam jak porod się zaczął , wiec nie pomogę :)

U mnie wywoływali na drugi dzień po stawieniu się do szpitala 

Zabierz dużo pozytywnego nastawienia , nie stresuj się !

Lekarz nie dał żadnego skierowania i informacji? 
Ja nie jechałam na wywołanie a na planowane cc. Miałam wyznaczony odrzucane na konkretną godzinę. 
Gdybym miała taką sytuację to z pewnością bym się wstawiał rano. Co do śniadania to bym się bała zjeść ;) bo nie wiadomo jak zareaguje organizm. Mi np. robili lewatywę przed cc , mimo że dzień prędzej i tak praktycznie nie jadłam. 

CZESC, POINNAS SKONTAKTOWAC SIE Z LEKARZEM/IZBA PRZYJEC . oNI DADAZA cI WYTYCZNE ;)

Jak się masz Julia  ?

Stawiłam się na 10:00

O godzinie 11:30 założyli tasiemke

Podłączyli pod 3 godzinne ktg, pierwsza godzina nic, ale później zaczęły się skurcze co 7 min, aktualnie mam co ok. 3 min i są bolesne.

Czekam co dalej, narazie mnie jeszcze nie zbadali, przed założeniem zero rozwarcia, szyjką długa..

Obyś znalazła chwilę już po wszystkim . Koniecznie nas poinformuj.

Julia i jak tam sytuacja zaczęli cos u ciebie działać czy dopiero na spokojnie a moze maluszek juz na swiecie?

No właśnie daj znać czy maluszek już na świecie 

Właśnie też jestem ciekawa czy już urodziłaś 

Czekamy na informację :)