Za duży/za mały czyli jak rośnie brzuszek w ciąży

Wiesz już, że jesteś w ciąży i nie mogłabyś być szczęśliwsza. Chciałabyś tą radością podzielić się z całym światem. Nie możesz doczekać się dnia, gdy ciąża będzie widoczna dla wszystkich. Jednak, kiedy zaczyna pojawiać się brzuszek ciążowy, niejedna mama zastanawia się,czy nie jest zbyt mały albo zbyt duży i czy jego kształt ma znaczenie. Odpowiedzi na te i inne pytania znajdziesz w naszym artykule.

Każdy brzuszek rośnie indywidualnie - ważne, aby dzieciatko w nim się dobrze rozwijało!

Moim zdaniem ja mialam bardzo duzy…:stuck_out_tongue_winking_eye:

Ja miałam bardzo duży. Ludzie myśleli, że noszę bliźnięta:) a to była tylko 1 córeczka:)

Zdecydowanie nie należy kierować się wielkością brzuszka u innych dziewczyn :slight_smile:
U mnie zaczął być widoczny dla otoczenia około 20 tygodnia ciąży :wink:

jestem ciekawa jaki bede miala w drugiej ciązy hihi

Moim zdaniem kazda kobieta ma inaczej :slight_smile: U mnie bylo widac dopiero po 20 tyg,:slight_smile:

ja miałam bardzo duży brzuch i bardzo ciężko się z nim czułam

U mnie teściowa podpytywała czy nie jestem w ciąży już po 1 miesiącu bo byłam zaokrąglona.

ja w zarówno w pierwszej jak i w drugiej ciąży miałam bardzo mały brzuch, zaczął być widoczny w obu ciążach w 5 miesiącu, w pierwszej przytyłam 7 kg, w drugiej 9 kg. Dzieci wagowo 3660 i 3170. Po miesiącu wróciłam do rozmiarów z przed ciąży.

Witajcie u mnie brzuszek już było widać w pierwszym trym a teraz rośnie i rośnie. Wszystkie ciuchy za małe , trzeba kupować nowe z tyg na tydzień :wink:
Pozdrawiam Agata

Witam;) jestem osobą szczupła o wąskich biodrach,u mnie stan błogosławiony było już widac w 3 miesiącu! Byłam niesamowicie dumna :)Lekarz prowadzący już wtedy wiedział,że będę miała duży brzuszek:) teraz jestem w 38tc a obwód brzuszka 108cm.Poród niestety,albo stety skończy się cesarskim cięciem ze względu na wiekość mojego maluszka :wink:

kolezanka miała znowu malutki bardzo malutki a syn urodzil sie calkiem spory

U brzuszek zaczął się pojawiać około 4 -5 miesiąca. Jeśli chodzi o przybieranie na masie to średnio 1 kg miesięcznie mi przybywa. Mam nadzieję, że to się nie zmieni :slight_smile:
Ja kupuję spodnie z gumką i ciepłe leginsy, które mogę również wykorzystać po ciąży :))

Ja przytyłam w ciąży 10kg…i trwała ona do 30tc, ale jak na ten ostatni trymestr brzuszek był dość spory, choć nie na tyle by ciążył mi. Choć wielokrotnie słyszałam, że mój brzuch będzie duży…z racji tego, że córka spieszyła się na świat nie doczekałam się go w tym jego największym stadium :slight_smile:

Klio to przytyłaś prawidłowo przez całą ciążę…

ja mialam malutki brzuch.

Ja jestem na początku pierwszej ciąży;) i już czekam na to aż mi się brzuszek zaokrągli;)

Milkaaa czekają cię najpiękniejsze dni w życiu kobiety… Oczywiście nie mówie tu o dolegliwościach ciążowych…:wink:

u mnie był akurat bo bo ciąży łatwo go w miarę straciłam;)