Mamusie ,może macie dzieciaczki ,które mają około 2 latek .Mój synek jest właśnie w takim wieku .Bardzo lubi zabawy klockami,układanie puzzli ,zabawy samochodzikami.Chcę mu kupić jakiś fajny prezent na zbliżające się święta,może mi doradzicie co ucieszy dwulatka,jakie zabawki lubią wasze Maluszki?
Moja córcia bardzo lubi się bawić robotem Bebo, kubeczkami które wkłada się jeden w drugi, lub układa się z nich wieżę.
Pętlą sensoryczną też się bawi.
Teraz ciepło to może rowerek
Takie kubeczki do wkładania jeden w drugi już mamy,synek bardzo lubi się nimi bawić. Xenia21 fajny pomysł z tym rowerkiem ,bo mój maluch jest bardzo ruchliwy i uwielbia spędzać czas na podwórku.
Buba18 dziś jak byliśmy na spacerku to bardzo dużo maluszków tak około dwóch lat jeździło na rowerkach. Takie są teraz fajne i biegowe i te trójkołowe z rączką do pchania.
A jak Twój synuś lub spędzać czas na podwórku i jest ruchliwy to myślę, że spodobała by mu się jazda na rowerku.
Nie wiem czy macie ale jeszcze fajny jest dla maluszka znikopis
buba jak twój synek uwielbia spędzać czas na podwórku to pomyśl nad zakupem takiego rowerka, fajna jest hulajnoga czy samochód na pedały:) dobrym pomysłem są namioty dla dzieci czy może instrument muzyczny:)
Znajoma kupiła swojej córeczce książeczkę edukacyjną szytą recznie. Książeczka robi furorę, można wybrać konkretne zestawy stron, coś fajnego
Dzięki dziewczyny ,bardzo fajne te Wasze propozycje ,z pewnością skorzystam z tych pomysłów .
Rowerek super sprawa na pewno. Moja córa bardzo lubi też jeździk oraz znikopis. Znikopis niby 3+, a moja świetnie się nim bawi, uwielbia rysować, chociaż wiele jej nie wychodzi. Dodatkowo są tam też stempelki, frajdy co nie miara Wszystko zależy co dane dziecko lubi. Moja córa uwielbia właśnie rysowanie, książeczki. I uwielbia siadać w różnych miejscach, dosłownie na wszystkim, paczka pieluch, progi itd. Więc teraz chcemy jej kupić fotel taki dziecięcy rozkładany
Rowerek biegowy jest super pomysłem. Możesz też pomyśleć albo o znikopisie albo o np ciastolinie i rozwijać malucha kreatywnie.
A u mnie dla 2-letniego chrześniaka sprawdził się świetnie, zrobił wręcz furorę, samochodzik, na którym Jasiek siadał i odpychał się nogami, coś jak rowerek biegowy, ale z racji tego, że to chłopak wolał samochód
Bardzo długo się nim bawił, około 2 lata, aż na koniec go załamał
Super propozycje na zabawki dla mego dwulatka,Dziękuję dziewczyny.
Juz co prawda po swietach, ale ja dodam od siebie gumowy skoczek (my mamy krowe) oraz wlasnie takie autko, o ktorym byla mowa - wspomniala o nim izapodg - my mamy Bobby Car i corka jest zachwycona. Co prawda ona ma 16 miesiecy i jeszcze nie bardzo umie nim jezdzic do przodu (poki co odpycha sie do tylu), ale raczej jej to nie przeszkadza.
U nas instrumenty muzyczne okazywały się strzałem w dziesiątkę ale również mój synuś jak miał dwa latka upodobał sobie jeździk samolot super sprawa. Córeczka wiadomo wolała wózek dla lalki
Nie dawno myślałam o tym skoczku dla córeczki, myślałam, że jeszcze za mała, ale Twoja córcia MichuNi ciut młodsza i skacze, więc i ja swojej też muszę sprawić tego skoczka może jej się spodoba i będzie miała zajęcie na chwilę
Instrumenty muzyczne są fajne, zgadza się dzieci je lubią zwłaszcza jak są głośne
Moja córcia jak na razie lubi cymbałki i bębenek
Muzyczna mata do tańczenia to też fajny pomysł. Takie maluchy bardzo lubią tańczyć Ostatnio córcia taką dostała i mimo, że nie umie jeszcze do końca z niej korzystać, bo ma dopiero 1,5 roku to i tak jest dużo zabawy
Bębenek i u nas zrobił furorę:)
Może rowerek .
U nas rowerek się świetnie sprawdza, córcia woli nawet jeździć na spacerek rowerkiem niż wózkiem.
A u moich dzieci najlepszymi prezentami od zawsze były klocki lego duplo, świetnie rozwijają wyobraźnię
Skrzaty u nas też Lego Duplo się sprawdza, zawsze na Mikołaja czy pod choinkę kupuje moim dzieciom Lego Duplo i już ubierali niezłą kolekcje i faktycznie potrafią nawet całymi dniami się nimi bawić a i też play doch jest rewelacyjny też długo potrafią się nim bawić.
Lego Duplo to fajna zabawka, a jak się dokupuje zestawy, to powstaje niezła kolekcja i dziecko z dużej ilości klocków może zbudować cuda i chętnie się bawi bo dużo klocków.
Mojej małej również kupuję zestawy i bawi się nimi, co prawda jeszcze sama niczego nie zbudowała, ale próbuje, na razie jest zabawa zwierzątkami i ludzikami, którymi zabawi się dłuższy czas.