Zabawki do kąpieli

Ja niestety ale nie polecm kaczuszek do kąpieli , chuba ze nie maja tych otworków pod spodem lub samemu sie zaklei .Niedawno był reportaż jak ktos przekroił taka kaczuszke po kilku kąpielach i ile tam grzyba było !! tak sie tym zraziłam ze juz wiecej nie kupie takich zabawek . u nas zwykłe pudełka do przelewania wystarczyły, córka sobie przelewała z kubeczka do kubeczka i do tej pory lubi sie tak bawic a ma juz praiwe 4 lata.Z synkiem tez ten patent zastolsuje jak podrosnie bo narazie ma 3 mce :slight_smile:

U nas najlepiej sprawdza się konewka i małe wiadereczko z łopatką do nakładania piany. Ma też malutkie stateczki, ale konewka wygrywa. Ostatnio gdzieś widziałam taką zabawkę do kąpieli taki kranik na przyssawkę. Wydaje mi się fajny, ale nie mieliśmy okazji sprawdzać :slight_smile:

Jeśli kaczuszka do kąpieli to tylko bez dziurki, żeby nie było możliwości namnożenia się bakterii i pleśni. Chociaż najlepsze będą dwa kubeczki najprostsza i najlepsza zabawka. Dziecku przelewa dobie wodę z kubeczka do kubeczka i ma przy tym na prawdę dużo zabawy.

Świetne są też te łódeczki z CANPOLA, które były w tym miesiącu do testowania. Także służą do polewania wodą, przelewania:)

zgadzam się te łódki do wody są super ! oprócz tego fajne też są takie zebatki do kapieli wlewa się wodę a zebatki się obracają a woda się leje :slight_smile:

właśnie bez sensu są te dziurki w zabawkach do wody do których dostaje się woda, potem ciężko to wymyć, wylać, przez co mogą tam mnożyć się grzyby i inne mikroby

u nas największa frajda to kredki do malowania po wannie oraz koszykówka do zawieszenia na wannie - kosz + piłeczki

Ostatnio kupiłam w Biedronce świetną zabawke do kąpieli przyczepianą do wanny na przyssawki. Ma ona młynek do wody, zjeżdżalnie i zabawki, tak, że dziecko może lać wodę, bawić się zwierzątkami. Mały jest zachwycony.
Do tego uwielbia kubeczki z dziurkami i przelewa wodę ;]

My od dawna mieliśmy te kolorowe łódki i jestem nimi zachwycona a raczej córka:) Fajnie, że są plastikowe i dobrze się czyści, nie każdy produkt jest taki dobry jak niektóre gumowe zabawki z dziurkami, które w środku pleśnieją.

zamarancza a możesz pokazać jak to wygląda sama chętnie poszukam dla synka bo on mi łapie za wszystko wokół :smiley:

jest zjeżdzalnia dla zwierzątka, pod spodem młynek, obok młynka przycisk jak się go naciśnie to leje sie woda, na boku wisi taka jak by miseczka do lania wody i na dole miejsce na zwierzaka ;]

super :slight_smile: fajna sprawa poszukam u mnie w biedronce wyprzedazowej może jeszcze będą jakieś zabawki do kapieli tam :slight_smile:

Włąśnie 34 zł to niewiele. My kupiliśmy na dzień dziecka, bo mały bardzo lubi bawić się w wannie i jest zachwycony i codziennie sie tym bawi, leje wodę, psika wodą ;]
U nas w biedronkach nie ma już niestety, bo sprawdzałąm.

Łódeczki z canpola rewelacja, bo właśnie można je łatwo wymyć. Ten kołowrotek mamy raczej do piasku, ale w wodzie też się sprawdza, był w zestawie z zabawkami do piasku z pepco.

Fajna ta zabawka z biedronki, szkoda że mamy kabinę to się nie sprawdzi.
Łódeczki z canpola są świetne, przelewanie i ustawianie na sobie. Łatwo utrzymać je w czystości. No i pływają po wodzie, mamy innej firmy to toną.
U nas super sprawdzają się gumowe zabawki babydream taki komplet rozgwiazda, foka, krokodyl, krab. Mają specjalne dziurki do pryskania ale to też mankament że trudno wylać wodę do końca

aniam no właśnei w takich zabawkach zbiera się najwięcej syfu. Pamiętaj, aby wyparzać często te zabaweczki.
A ta zabawka ma przyssawki i można ją przyssać do kafelek, albo szklanych drzwi kabiny, o ile ma sie brodzik, aby dziecko się bawiło.

aniam takie zabawki jak mówisz gumowe z dziurką trzeba często wymieniać bo po jakimś czasie w środku pojawia się grzyb i inne bakterie całe siedlisko że tak powiem. jedna miała kaczuszke i zaczęła mieć inny kolor okazało się że to wina tego co wychodowało się w środku takiej zabawki przeciela i się przerazila tym co w środku było.

Kiedyś nawet ktoś w internecie robił test na takiej gumowej kaczuszce i ją rozciął na pół… To co tam było było okropne. Grzyb, pleśń, czarny obślizgły osad. Fuu…
Nie używamy wcale gumowych zabawek…

Ale do plastikowych tez zawsze coś naleci a nie do końca się wytrze. Zależy haka jest ta zabawka, ale piankowe które można wysuszyć są w porządku. Książeczki dą kąpieli są też fajne.

My mamy kostkę do kąpieli taką antywodną, nie wiem jak to nazwać i książeczkę i ani tym, ani tym synek sie nie bawi. Uwielbia za to kubeczki do przelewania wody. Mamy taki zestaw 4 kubeczków w różnych kolorach i kształtach z dziurkami w podstawie i mały kocha się nimi bawić. Umyć je bardzo łatwo, a są kolorowe i świetne do zabawy.