Zabawki do kąpieli

Zabawki gumowe są okropne. Siedlisko bakterii największe jakie może być. My mamy bo syn lubi je układać sobie na wannie i zbierać do miseczki aczkolwiek wymieniam je bardzo często z obawy o bakterie, a że lubi to kupujemy. Ma też gumowa kaczkę bez dziurki i ta również się bawi. No i oczywiście kubeczki, miseczki wszystko to co można nalac wodę przelewać jest najlepsze. Świetnie się sprawdzają łódeczki z Canpol i je pokochał również. Kąpię się z nimi i w wannie i w basenie. Wszędzie chodzą z nami. :slight_smile:

Fajny jest też młynek do wody - on nadaje się nie tylkodo wanny, ale też basenu

U mnie synek od urodzenia mial kaczuszke gumowa i hipcia;-) oraz kolorowe kubeczki…przelewanie jak pisze Kasia jest najlepsze;-) :heart: a teraz synek ma juz 4latka i ka od cioci taka rybke na baterię która plywa jakby w wodzie i oczywiście dostaliśmy do przetestowania statki…i oczywiscie musialy byc juz opakowane bo zanim drugi synek sie urodzi i urośnie to synek by nie wytrzymał…i teraz non stop chce sie kąpać i bawi soe tymi statkami;-) takze sama zabawa w wannie dlugo trwa;-)

U nas książeczka z canpola ze zwierzątkami do kąpieli długo cieszyła się ogromną frajdą. teraz to zwykłe malutkie wiadereczko, łopatka i konewka :slight_smile: Ostatnio w rossmannie widziałam kredki do malowania po wannie, ale jakoś nie zaryzykowałam, ma je któraś?

Madzia ja też je widziałam ale nie zaryzykowałam z jednego powodu. Boję się, że później dusza artysty mojego dziecka poniesie go aż tak, że będzie malował też po ścianach. Na razie maluje tylko po kartce i niech tak zostanie,.

Faktycznie z takim malowaniem może być różnie. A takiemu maluchowi trudno wytłumaczyć, gdzie można malować, a gdzie nie. Moja koleżanka zrobiła pół ściany farbą tablicową i w efekcie pomalowane ściany ma też gdzie indziej.

U mnie zuza do zabawyvma osmiorniczki. Dostała je na święta i uwielbia się nimi bawić podczas kąpieli.

Justyna tylko takie zabawki trzeba często zmieniać bo mają dziurkę w środku więc dostaje się tam woda a później w zabawki żyją własnym życiem. Więc albo szukamy zabawek bez dziurki albo często je zmieniamy.

U nas puki co sprawdza się najlepiej gumowa kaczucha :slight_smile: Synek ma też książkę do kąpieli. Jeśli już takie rzeczy się znudziły dla twojego dziecka może poszukaj jakiś zabawek do nakręcania lub pianę rób do wanny jeśli masz- niektóre maluchy uwielbiają zabawy w pianie.

My mamy gumowe zwierzaczki i piszczące książeczki :slight_smile:

Asia z gumowymi zwierzakami uważaj jak mają dziurki to pamiętaj że trzeba wymieniać co jakiś czas bo grzyb i pleśń w środku może się rozwinąć niestety.

Zgadzam się z tym co pisze Aissa. Zabawki typu: kuczuszki, rybki to zabawki w których gromadzi się mnóstwo bakterii, grzybów i innych zarazków. Dawaliśmy dziecku tego typu zabawki, ale po obejrzeniu reportażu na ten temat od razu postanowiliśmy wszystkie wyrzucić. Zrobiliśmy test: przecieliśmy na pół jedną z zabawek i to co tam było…A jaki brzydki zapach…

Megg u nas też takie zabawki już się znudziły;-) ja mam u synków 6 lat i nie całe 2latka , kubeczki z uchwytem plastikowe, opakowanie od szamponu dla dzieci, i opakowanie od żelu dla dzieci i tym bawią się non stop;) a takie zestawy co można przetestować w tym miesiącu ma moja koleżanka i często się jej dzieciaki bawią także super by było przetestować tylko gorzej byloby ich wyciągnąć z wanny;-)

Zabawek z dziurkami typu kaczuszki itp  nie używamy do kąpieli. 

Ewciaos u nas też hitem są puste butelki po płynach czy szamponie i zwykle plastikowe kubeczki. Jak synek miał roczek to dostał tego typu zabawkę do wanny i na początku super się nią bawił ciekawe czy teraz córeczka też by tak fajnie się bawiła. Jeszcze jest malutka ale myślę że za chwilkę będzie miała z takiej zabawki do wody wiele frajdy 

heh ja dzisiaj w aptece kupiłam zwierzatka morskie na przyssawkach do wanny.puściłam na wodę nie przyklejałam to córka miały tyle radochy...ostatnio taka zadowolona  jak ją prysznicem płukałam a ona wodę łapała.

Paatka bo takie proste zabawki są najlepsze;-) dzisiaj byłam z synkiem na placu zabaw i siedział w piaskownicy nie powiem bo długo bawił się wiaderkiem itd..ale jak taka starsza dziewczynka dała mu swoja plastikowa butelkę po wodzie do zabawy sucha z domu przyniosła to synek tak długo się nią bawil że aż byłam w szoku;-)

Ja takich kaczuszek, zamkniętych zabawek nie mam. Bawimy się takimi kubeczkami specjalnymi, z otworkami, albo mamy statek, ale też rozkładany. Synek też uwielbia moje urządzenie do masażu :D 

i wszystkie butelki z szamponami. A te co mają dozownik to muszę chować, bo zasysa je jak napój. Ale i tak najbardziej go interesuje kran, czy przyciski do uruchomienia jaccuzi. Podczas kąpieli potrafi tylko stać i odkręcać wodę i zaraz zakręcać.

Oczywiście takie zabawki co zbierają wodę się nie nadają typowo gumowe gdzie niestety nie da się wylać całej wody . My kupiliśmy kaczuszki rybki do wody świecące bardzo fajna sprawa , zaczynają świecić po włożeniu do wody . Nie ma możliwości żeby się dostała . Bardzo fajne też są kubeczki z Canpola 

Pati gdzie kupiłaś te kaczuszki.