Corka kiedys dostala pod choinke i tez jest super
Tylko sie czasami zdarzaja trudne pytania jak dla dziecka
A co to wgl jest? O co w tym chodzi?
@Maja.zielonka Wiem co jeszcze może być fajne! Jest taka gra wygląda tak :
Ta gra z dzwoneczkiem to chyba boom boom, też fajna. Uno, dobble też klasyk. Jeszcze taka na spostrzegawczość i refleks to " buła kot, koza, ser, pizza" , to ja miałam problem ogarnąć a siostrzenica śmigała.
Losuje kategorie i jest np . Podaj miasto na litere K
I kto pierwszy sie zglosi to odpowiada im szybciej tym więcej punktow zdobywasz ![]()
To w sumie coś podobnego do państwa i miasta ?
Troche tak, jak odpowiesz to inni albo zatwierdzaja twoja odpowiedz albo nie ![]()
To dla dziecka fajne do nauki, bardzo rozwijające ![]()
Ja zamawiałam dla 8latki grę Pitagoras, ale to jej mama mi taką wskazała ![]()
Ubongo, super gra, coś w stylu tetris oraz Osadnicy z Catanu, gwarantuję, że nawet dorosłych porwie
Jest też wersja dla dzieci
Ja ją pierwszy raz zobaczyłam na tik toku, ale właśnie zawsze była w wersji angielskiej i jak tylko weszła na rynek Polski to chciałam ją kupić bo jak dla mnie świetna gra, problem taki że ja dużo rzeczy chce kupić
i gdzieś mam ją na liście i jak pewnego dnia nie będzie innych wydatków to ja kupię, Oo może synkowi jak skończy 7 lat ![]()
![]()
Ooo właśnie!
Boom boom! I są wersje z różnymi postaciami z bajek, więc jest duży wybór i można coś znaleźć dla konkretnego dziecka ![]()
U starszych dzieciaków fajnie nam się sprawdzają gry SmartGames - mają przeróżne opcje i jest w czym wybierać!
I bez względu na wiek, trochę łatwiejsza ale przyjemna gra to Farmer ![]()
![]()
@Mamaprzygod @Mika1 Pisałam o tym Boom Boom na początku, ja też jestem wielką fanką tej gry ![]()
@Maja.zielonka a jeszcze takie typowe, strategiczne gry to chyba klasa - szachy
pytanie, czy syn będzie miał towarzysza do gry, albo chociaż osobę która wytłumaczy mu zasady?
U mnie w domu, trochę hazardowo, ale od dzieciaka ciśniemy w “Tysiąca”, ale ja to późno załapałam, moje rodzeństwo wcześniej. Po prostu jak starsi grali, to się przyglądało i uczyło ![]()
Jejku ale dużo polecanej! Na pewno z jakiejś skorzystam, bo córka lubi takie gry.
U babci gra w tradycyjnego chińczyka ![]()
U nas też tysiąc leci. Jak znajoma przylatuje do nas to zawsze ma talię kart. Ja nie mogłam załapać o co chodzi ale jak załapałam to zawsze wygrywam ![]()
![]()
próbujemy sąsiada nauczyć żeby z nami grał ale on jest zainteresowany tylko tym kiedy może rzucić bombę ![]()
![]()
Myślę, że z tyłu propozycji łatwo będzie coś wybrać i też widzę, że propozycje są w różnych cenach, więc pod budżet coś się dobierze ![]()
Mam syna w wieku 7 lat. Tez lubi takie rzeczy. Ostanio bardzo czesto gramy w rumikub. Myślałam ze za mały i sobie nie poradzi ale ograł mnie i męża ![]()
Mój siostrzeniec bardzo dobrze gra w szachy, zawsze wszystkich ogra
Ja mogę Ci polecić klocki konstrukcyjne, do których są specjalne śruby, nakładki i w zależności od zestawu może być wkrętarka na baterie lub śrubokręt. Dziecko może tworzyć przestrzenne figury lub korzystać z podstawki z zestawu i przykręcać wszystko do niej. Klocki są kolorowe i stosunkowo duże, ułatwia to budowanie, dobierasz wszystko do wieku i umiejętności dziecka.
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować. Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem, pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest na miejscu.
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże. Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka, odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci, którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach. Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów Canpol babies.