Ja jako dziecko bardzo lubiłam grać w szachy, tata mnie nauczył i z nim często wieczorem grałam partyjkę
Ale później jakoś nie było już czasu i teraz wśród znajomych ciężko mi znaleźć kogoś, kto potrafiłby grać. Wiem, że są aplikacje, że można grać przez internet, ale to nie to samo…
Nie wiem czy jeszcze istnieje taka strona kurnik.pl
może kojarzysz? Ja tam za młodu grała z innymi, czy to w karty czy kalambury czy właśnie szachy ![]()
Jejku, oczywiście że ją kojarzę!
W dzieciństwie się tam grało! ![]()
Jak graliśmy w kalambury to hahah z przyjacielem się łączyliśmy do jednego pokoju i jak ja miałam narysować hasło to mu wcześniej pisałam na gg jakie mam hasło i zawsze wygrywaliśmy (dziwne jakby było inaczej) taka ze mnie była oszukistka!
nie wiem jaki był tego cel, chyba po prostu taki że mieliśmy uciechę z tego ![]()
@Magdallenka0897 jesli chodzi o grę z nauką języka to dobrze by było abym ja choć znała język abym mogła go uczyć , ale Rzym u mnie to nie konieczne po drodze ![]()
![]()
@Hedwiga zaciekawilas mnie tym robotem do masażu co to jest ?
@Wesola95 to właśnie mi sorbety wyświetla często w reklamach , tylko zastanawia mnie jak z jakością tej gry czy może ktoś ją już ma ?
@ewelka8990 to takie państwa miasta , to też ciekawa gra dla starszych , na późne wieczory
@Mimilili ta ubongo całkiem fajnie wygląda , potrzebuje kilka gier, tak że to chyba jedna z tych na która się zdecyduje
@Mika1 boomboom mamy z psi patrol jest super syn uwielbiał w to grać ![]()
@Kikip weź mi nic nie mów
szachy
z dziadkiem codziennie przed spaniem to już tradycja
ciężko do spania go nieraz ściągnąć ![]()
@Mamaem w Chińczyka to ja lubię z nim grać , tam nie trzeba tyle aż myśleć ![]()
![]()
![]()
@Wesola95 wdzystko tylko nie tel ![]()
mój syn to za bardzo by go nadużywał ![]()
![]()
Ta słowa na okrągło ? Masz tik toka? Jak wpiszesz w wyszukiwarkę to Ci pełno filmików z nią wyskoczy to sobie zerknij, wydaje się być solidna ![]()
A co do tel - to na kurnik.pl grałam na komputerze, ale to nie była polecajka dla Twojego synka, absolutnie. Trzymaj go z dala od ekranu ![]()
To byl robot ktory dzieciaki robily na zajeciach.
Lego ma takie zestawy :
I masz do nich przygotowana appke i lekcje i mozna budowac przerozne robociki.
Odnośnie chińczyka- chyba że grasz w wersję ze zbijaniem to wtedy już się pojawia element logistyki co tu zrobić, żeby kogoś zbić ![]()
Ok dziękuję, muszę sprawdzić na tik toku . ![]()
@Hedwiga ciekawi mnie to , tylko ta cena jednak trochę przeraża. Ogólnie to myślisz że to fajne ? Warte ceny ?
@Mika1 haha na tyle to moja głową logiki i myślenia ogarnia ![]()
![]()
![]()
Ja też w to grałam! No ale myśleć, ze to za szybko żeby grać w tym wieku już na komputerze , bo potem dzieci nie chcą już nic innego robić
To jak ze wszystkim… to zalezy
moja cora jakos bardzo sie wciagnela ostatnio w tematyke robotow i “eksperymentow”.
I gdyby nie to ze prezenty kupujemy wczesniej pewnie zarzadzilabym rodzinny skladkowy na taki zestaw.
Oni korzystaja z tego w przedszkolu, poczekam do jej urodzin (ma za pol roku) i jesli milosc do robotyki jej nie przejdzie to zrzucimy sie na to.
Z tego co rozmawialam z Pania od tych zajec to dzieci sa zafascynowane, ale tak jak mowisz cena jest pokazna i nie chcialabym wydac majatku na cos co pozniej bedzie sie kurzyc.
Ale jak mam byc z Toba szczera sama bym z nia takiego robocika zlozyla ![]()
![]()
![]()
Za szybko, za szybko, to nie była absolutnie moja propozycja gry dla 7 letniego synka, tylko jak @Mika1 napisała o szachach i grze internetowej to mi się ten kurnik skojarzył dlatego do niego nawiązałam ![]()
![]()
Ja też uwielbiam grać z tatą, ta gra zawsze tyle nam zajmuje i tyle myślenia
@Wesola95 a okej, to nie widziałam tego
teraz na Messenger można grać w szachy i chińczyka ze znajomymi ![]()
Ja już bardzo dawno nie grałam
A teraz jak z rodzicami widuję się rzadko to już w ogóle nie ma czasu na coś takiego jak gra w szachy tylko staramy się na maxa w inny sposób wykorzystać czas ![]()
Nie do końca bo masz od 4 lat do nawet dorosłych, np te kształty na czas ale to trzeba lubić. Dla 8 latka jest np piłka nożna
@Maja.zielonka i co udało ci się w końcu wybrać ? ![]()
@Mika1 my gramy w szachy części bo mój chrześniak zawsze chce i tak jakoś nas motywuje do grania
No mega ciekawe , muszę koniecznie o tym poczytać więcej
O serio nawet nie wiedziałam ![]()
![]()
![]()
Ja to tesknie za gadu gadu ? PAMIETACIE TEN DZWIEK ![]()
![]()
![]()
Dźwięk? Ja to nawet pamiętam swój numer!
i te opisy Gdy Ci smutno, gdy Ci źle, napisz do mnie na GG albo PoWiEtRzE PaChNiE JaK MaLiNoWa MaMbA itp
![]()
![]()
![]()
![]()
@ewelka8990 @Wesola95 Oo taak, miałam taki opis haha albo z/w ![]()
kurczę ja pamiętałam kilka dobrych lat a teraz jak o tym pomyślałam, to kompletnie zapomniałam