Zabawki logiczne / gry planszowe polećcie ! 🎲

Ja jako dziecko bardzo lubiłam grać w szachy, tata mnie nauczył i z nim często wieczorem grałam partyjkę :grin: Ale później jakoś nie było już czasu i teraz wśród znajomych ciężko mi znaleźć kogoś, kto potrafiłby grać. Wiem, że są aplikacje, że można grać przez internet, ale to nie to samo…

1 polubienie

Nie wiem czy jeszcze istnieje taka strona kurnik.pl :sweat_smile: może kojarzysz? Ja tam za młodu grała z innymi, czy to w karty czy kalambury czy właśnie szachy :grinning:

2 polubienia

Jejku, oczywiście że ją kojarzę! :grin: W dzieciństwie się tam grało! :grin:

1 polubienie

Jak graliśmy w kalambury to hahah z przyjacielem się łączyliśmy do jednego pokoju i jak ja miałam narysować hasło to mu wcześniej pisałam na gg jakie mam hasło i zawsze wygrywaliśmy (dziwne jakby było inaczej) taka ze mnie była oszukistka!:laughing: nie wiem jaki był tego cel, chyba po prostu taki że mieliśmy uciechę z tego :laughing:

1 polubienie

@Magdallenka0897 jesli chodzi o grę z nauką języka to dobrze by było abym ja choć znała język abym mogła go uczyć , ale Rzym u mnie to nie konieczne po drodze :rofl::rofl:
@Hedwiga zaciekawilas mnie tym robotem do masażu co to jest ?
@Wesola95 to właśnie mi sorbety wyświetla często w reklamach , tylko zastanawia mnie jak z jakością tej gry czy może ktoś ją już ma ?
@ewelka8990 to takie państwa miasta , to też ciekawa gra dla starszych , na późne wieczory
@Mimilili ta ubongo całkiem fajnie wygląda , potrzebuje kilka gier, tak że to chyba jedna z tych na która się zdecyduje
@Mika1 boomboom mamy z psi patrol jest super syn uwielbiał w to grać :blush:
@Kikip weź mi nic nie mów :speak_no_evil: szachy :chess_pawn: z dziadkiem codziennie przed spaniem to już tradycja :blush: ciężko do spania go nieraz ściągnąć :sweat_smile:
@Mamaem w Chińczyka to ja lubię z nim grać , tam nie trzeba tyle aż myśleć :rofl::rofl::rofl:
@Wesola95 wdzystko tylko nie tel :speak_no_evil::speak_no_evil: mój syn to za bardzo by go nadużywał :blush::relieved:

6 polubień

Ta słowa na okrągło ? Masz tik toka? Jak wpiszesz w wyszukiwarkę to Ci pełno filmików z nią wyskoczy to sobie zerknij, wydaje się być solidna :grinning:
A co do tel - to na kurnik.pl grałam na komputerze, ale to nie była polecajka dla Twojego synka, absolutnie. Trzymaj go z dala od ekranu :heart:

1 polubienie

To byl robot ktory dzieciaki robily na zajeciach.
Lego ma takie zestawy :

I masz do nich przygotowana appke i lekcje i mozna budowac przerozne robociki.

1 polubienie

Odnośnie chińczyka- chyba że grasz w wersję ze zbijaniem to wtedy już się pojawia element logistyki co tu zrobić, żeby kogoś zbić :rofl:

1 polubienie

Ok dziękuję, muszę sprawdzić na tik toku . :blush:
@Hedwiga ciekawi mnie to , tylko ta cena jednak trochę przeraża. Ogólnie to myślisz że to fajne ? Warte ceny ?
@Mika1 haha na tyle to moja głową logiki i myślenia ogarnia :rofl::rofl::rofl:

Ja też w to grałam! No ale myśleć, ze to za szybko żeby grać w tym wieku już na komputerze , bo potem dzieci nie chcą już nic innego robić

To jak ze wszystkim… to zalezy :joy: moja cora jakos bardzo sie wciagnela ostatnio w tematyke robotow i “eksperymentow”.
I gdyby nie to ze prezenty kupujemy wczesniej pewnie zarzadzilabym rodzinny skladkowy na taki zestaw.
Oni korzystaja z tego w przedszkolu, poczekam do jej urodzin (ma za pol roku) i jesli milosc do robotyki jej nie przejdzie to zrzucimy sie na to.
Z tego co rozmawialam z Pania od tych zajec to dzieci sa zafascynowane, ale tak jak mowisz cena jest pokazna i nie chcialabym wydac majatku na cos co pozniej bedzie sie kurzyc.
Ale jak mam byc z Toba szczera sama bym z nia takiego robocika zlozyla :joy::joy::joy:

Za szybko, za szybko, to nie była absolutnie moja propozycja gry dla 7 letniego synka, tylko jak @Mika1 napisała o szachach i grze internetowej to mi się ten kurnik skojarzył dlatego do niego nawiązałam :face_with_peeking_eye::grinning:

Ja też uwielbiam grać z tatą, ta gra zawsze tyle nam zajmuje i tyle myślenia :speak_no_evil: @Wesola95 a okej, to nie widziałam tego :see_no_evil: teraz na Messenger można grać w szachy i chińczyka ze znajomymi :smiley:

2 polubienia

Ja już bardzo dawno nie grałam :face_holding_back_tears: A teraz jak z rodzicami widuję się rzadko to już w ogóle nie ma czasu na coś takiego jak gra w szachy tylko staramy się na maxa w inny sposób wykorzystać czas :face_holding_back_tears:

1 polubienie

Nie do końca bo masz od 4 lat do nawet dorosłych, np te kształty na czas ale to trzeba lubić. Dla 8 latka jest np piłka nożna

1 polubienie

@Maja.zielonka i co udało ci się w końcu wybrać ? :smiley:
@Mika1 my gramy w szachy części bo mój chrześniak zawsze chce i tak jakoś nas motywuje do grania

1 polubienie

No mega ciekawe , muszę koniecznie o tym poczytać więcej

O serio nawet nie wiedziałam :rofl::rofl::rofl:
Ja to tesknie za gadu gadu ? PAMIETACIE TEN DZWIEK :smiling_face_with_three_hearts::smiling_face_with_three_hearts::smiling_face_with_three_hearts:

1 polubienie

Dźwięk? Ja to nawet pamiętam swój numer! :grinning: i te opisy Gdy Ci smutno, gdy Ci źle, napisz do mnie na GG albo PoWiEtRzE PaChNiE JaK MaLiNoWa MaMbA itp

:sweat_smile::sweat_smile::sweat_smile::sweat_smile:

1 polubienie

@ewelka8990 @Wesola95 Oo taak, miałam taki opis haha albo z/w :rofl::rofl: kurczę ja pamiętałam kilka dobrych lat a teraz jak o tym pomyślałam, to kompletnie zapomniałam

1 polubienie