U nas np jak maly byl maly to ta poduszke podkladalam pod materac z racji ze ulewal chcialam mu zrobić lekka gorke ale tez to nie pomagalo i szybko zrezygnowalismy z tego pomyslu ala klina.
Moj mlody spi ze swoim reniferem pozwalam mu bo go lubi czasem wymienia na misia ma też w lozeczku doczepiona zabawke z pozytywka do tego kocyk sobie lezy i kolderka w lato zamienie kolderke na kocyk bo często sie odkrywal latem bo za gorąco pod kolderka więc dawalam mu cieniutki kocyk do przykrycia.
O książkach pod nóżki bym nie pomyślała. Jakoś wydaje mi się, całe łóżko by chodziło. ja pod sam materac podłożyłam koc i dopiero niedawno go wyjęłam, bo już praktycznie synek nie ulewa.
Aiisa, masz rację. Nigdy nie wiemy kiedy dziecko się czegoś nowego nauczy. Może w nocy nauczyć się obracać i wtedy do tragedii blisko.
Ola, zapytałaś, więc Ci odpowiadamy. To nie jest absolutnie atak w Twoją stronę. Chcemy dobrze. ..
Nie zastanawia Cię to, że wszystkie mamy takie samo zdanie? Zrobisz co zechcesz, przecież nie przyjdziemy i nie wyciągniemy Ci tego warkocza:-)
Warkocz jest piekny, naprawdę... Ale również uważam, że zbędny, raz to, że ogranicza dziecku przestrzeń, dwa, że nawet się nie spostrzezesz, a dziecko się zacznie przemieszczać i przekręcać, a to jest bardzo niebezpieczne jak natrafi na swojej drodze na coś takiego.
Ja uwazam ze taki warkocz moglby byc tez super w ciąży jako poducha do spania w ciazy a po ciazy do karmienia. Tez mozw byc pomocny ale w lozeczku jednak bym nie zostawiła
To prawda Olu, co napisała AgaK. Zapytałaś, więc odpowiadamy. Chcemy dobrze dla Ciebie i dziecka i tak zrobisz jak uważasz.
Piszesz jednak, że kupując warkocz kierowałaś się poradami doświadczonych osób, a my przedstawiamy w dużej mierze stanowisko nasze, ale i jakie są zalecenia. Bo ja nie spotkałam ani jednej doświadczonej osoby co by polecała warkocz do łóżeczka.
W sumie nie pomyślałam nigdy z tymi książkami tylko pod materacyk kładłam ręcznik lub kocyk. Może następnym razem jak córka będzie miała katar to spróbuję
To fakt w łóżeczku powinno znajdować się minimum ale na rynku jest tyle pięknych rzeczy że mamy ulegają i kupują nie mogąc się oprzeć. Ja sama przy pierwszym dziecku miałam więcej kupione teraz dla córki tylko kupiła nowy materac i pościel bo karuzelke dostała
Super pomysł, teraz coraz częściej można zrobić coś z niczego;-) na przykład meble z palet, a ostatnio widziałam jak można zrobić zylandor z plastikowej butelki i plastikowych białych małych łyżeczek;-)
Mój kolega swego czasu właśnie robił takie meble. Oj trzeba się narobić wbrew pozorom. Jednak zestawy ogrodowe są fajne. I taki fajny stojak na wino widziałam jak zrobił z palet.
Moja córka na samym początku miała przy szczebelkach zwykły standardowy cienki ochraniacz, później musiałam go ściągnąć zebwzgledow bezpieczeństwa. Na tak gruby warkocz nie zdecydowalabym się, jedynie może żeby w dzień służył za ozdobe gdy dziecko nie śpi. Jeśli chodzi o zabawki to w łóżeczku nic poza poduszeczka i kołderką nie było, dawałam zawieszki tylko gdy byłam w pokoju.
Ten klin pod materac stosowalysmy i byłam bardzo z niego zadowolona zwłaszcza gdy córka miała katar.
Nikt się nie dowie. Ale wątek zostaje. Co do zabawek w łóżeczku lepiej nie kusić losu. Jak dziecko będzie większe i sami będzie chciało już zabawki w łóżku owszem ale to niech będzie decyzja dziecka
No tak, u mnie dzieciaki jak już usiadły zaczęły się interesować misiami więc Misiaki mamy od ponad 6miesiaca. Fakt maluszkow nic bym nie położyła nawet karuzela poszła by póki co na bok.
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.