Zabawki wspierające aktywność maluchów od 0 do 3 lat

pewnie nie ma co kupować bo dużo dostaniesz w prezentach i szybko się zrobi niezła kolekacja

mamy bujaczek, karuzele nad łóżeczkiem , kolorowe, grające, matę…staram się różnorodnie wypełnic czas mojemu synkowi

ja też staram się nie kupować zabawek, bo rodzina i znajomi skutecznie zapełniają nimi pokój synka, ale często pytają co kupić

Fajnie jak najbliżsi nie kupują czegoś sami od siebie tylko pytają sie co jest potrzebne.

u nas zazwyczaj kupuja ubranka zamiast zabawek, ale na roczek dostała samochodzik, pluszaka, gumowego łosia do skakania, troche to miejsca zajmuje

czasem pytają, by nie kupić czegoś co dziecko już ma i właśnie fajnie :slight_smile:

tak u nas zazwyczaj wszyscy ztawiaja na praktyczne prezenty

u mnie moja mała ma jeden zestaw zabawek w domu a drugi kompletuje sie u babci ale i tak mam wrazenei ze za duzo tego

pare zabawek wystarczy dziecku a jesli chodzi o pluszaki to jeden… ja teraz bede zmiejszać liczbe zabawek i oddam cześć na CZerwony Krzyż

my mamy jednego pluszaka z ktorym mala spi

jak jest za duzo zabawek to dzici potem nie umieją zająć się czyms jednym na dłużej

ostatni nabytek taka mała strzelający drewniana pukawka, inna zabawka ale też synka ciekawi

trzeba umiec we wszystkim umiar zachowac w kupowaniu zabawem również

fajne zabawki są też robione samemu z dzieckiem:) np puzle,wycinanki,lalki:)

mnie się od czasu do czasu zdarzy coś kupić synkowi, ale nie przesadzam z zakupami, ponieważ synek ma bardzo dużo zabawek. Potem dzieci nie potrafią się skoncentrować

aktualnie do aktywności super zachęca mojego synka piłka- uwielbia za nią raczkować

gdy dziecko ma dużo zabawek to warto mu część ich schować a po jakimś czasie je wyjąć z powrotem. Wtedy na pewno z chęciom sie nimi będzie bawiło.

oczywscie bo bedzie mialo wrazenie ze to jakby cos nowego albo odnalezionego po czasie i bardziej zaciekawi bo dziekco sie za tym steskni

ja właśnie tak robię część zabawek pakuje do pudełka i wynoszę na strych po jakimś czasie wędrujemy razem po wymiane zabawek jaka jest ich ogromna radość gdy znajda nowe-stare ulubione zabawki tylko zabawki chowam gdy dziewczynki tego nie widzą.Gdy dzieci mają za dużo zabawek nie bawią się niczym tylko bałagan robią

ja też tak robię ale moja to lubi mieć towarzystwo do zabawy więc nawet jak nowe zabawki wykładam to i tak musze z nią się bawić bo sama nie chce zajmie się tylko na chwilę i ją nudzą