Zabieranie dzieci na imprezy okolicznościowe -tak czy nie?

Ja jeszcze z moją mamą tak ale z teściową to sie też boję

To współczuję, nasz proboszcz jak tak miły. Ale jak jestem w kościele, no a często nie chodzę :crazy_face:, to za kazdym razem jest mniej ludzi. A ślubów to na palcach jednej ręki można policzyć ile było w roku. Więc nam mówił że kiedy będziemy chcieli, że już nie ma że w którąś niedzielę miesiąca, tylko żeby ochrzcić :crazy_face:

No ja słyszałam, że niektórzy zachęcają i nawet za darmo chrzczą, ale u nas ksiądz obliczony :smiley:

A jak się pytacie księdza ile trzeba zaplacic za chrzest ? Mąż kiedyś zapytał o cennik jak chciał zaświadczenie że może być chrzestnym :joy: no ale tak dziwnie mi zapytać o cennik jeśli chodzi o chrzest. Przy ślubie dostaliśmy informację od naszego organizatora (ślub zagraniczny) ile trzeba zapłacić księdzu

1 polubienie

Mój mąż pytał ile za „wynajęcie” kościoła na godzinę bo chrztu miał udzielić kuzyn męża który jest księdzem to dowiedział się że co laska :face_with_peeking_eye:

U nas mówi co łaska ale zawsze na koniec i tak konkretnie powie ile chce. A ile razy on był na wycieczce w Chinach

Ja też bym nigdy z teściową nie zostawiła nawet starszego , moja to ma dzikie pomysły nieraz

Moja to by zaraz pełno słodyczy dawała

Ja się tego objawiam właśnie przy mojej mamie a nie teściowej :sweat_smile:

Mój mąż wprost zapytał jaką ofiarę ksiądz za chrzest przewiduje, ale w sumie jeszcze ksiądz nie powiedział, bo za wcześnie, a ciekawe czy nie odejdzie i może dlatego zwleka z braniem kasy

A ile sie daje? Ja pytałam chata GPT ale ciekawi mnie jak to wygląda w praktyce