Ja jeszcze z moją mamą tak ale z teściową to sie też boję
To współczuję, nasz proboszcz jak tak miły. Ale jak jestem w kościele, no a często nie chodzę
, to za kazdym razem jest mniej ludzi. A ślubów to na palcach jednej ręki można policzyć ile było w roku. Więc nam mówił że kiedy będziemy chcieli, że już nie ma że w którąś niedzielę miesiąca, tylko żeby ochrzcić ![]()
No ja słyszałam, że niektórzy zachęcają i nawet za darmo chrzczą, ale u nas ksiądz obliczony ![]()
A jak się pytacie księdza ile trzeba zaplacic za chrzest ? Mąż kiedyś zapytał o cennik jak chciał zaświadczenie że może być chrzestnym
no ale tak dziwnie mi zapytać o cennik jeśli chodzi o chrzest. Przy ślubie dostaliśmy informację od naszego organizatora (ślub zagraniczny) ile trzeba zapłacić księdzu
Mój mąż pytał ile za „wynajęcie” kościoła na godzinę bo chrztu miał udzielić kuzyn męża który jest księdzem to dowiedział się że co laska ![]()
U nas mówi co łaska ale zawsze na koniec i tak konkretnie powie ile chce. A ile razy on był na wycieczce w Chinach
Ja też bym nigdy z teściową nie zostawiła nawet starszego , moja to ma dzikie pomysły nieraz
Moja to by zaraz pełno słodyczy dawała
Ja się tego objawiam właśnie przy mojej mamie a nie teściowej ![]()
Mój mąż wprost zapytał jaką ofiarę ksiądz za chrzest przewiduje, ale w sumie jeszcze ksiądz nie powiedział, bo za wcześnie, a ciekawe czy nie odejdzie i może dlatego zwleka z braniem kasy
A ile sie daje? Ja pytałam chata GPT ale ciekawi mnie jak to wygląda w praktyce