Zachcianki – najdziwniejsze połączenia smaków

Ja nie umiem robić domowych lodow bo zawsze kamień mi wychodzi :rofl::see_no_evil:

1 polubienie

Trzeba je wyjąć 20 minut przed podaniem

Robię tak i mieszam co godzinę a i tak to jest dla mnie skrystalizowana masa mleczna a nie lody. Dla mnie lody muszą byc super kremowe

Ja robię to z tego przepisu co wrzuciłam na górę dowiem się jutro jak to wyszło :face_with_peeking_eye:

I jak wyszło? :grin: narobiłaś smaka

No właśnie, jak lody?

Ja tak samoale zawsze lubiłam robić lody owocowe jak byłam mała wtedy jagody mieszaliśmy z cukrem i zamrarzaliśmy albo dodawaliśmy jeszcze śmietanę :smile: tak samo z malin lody były pyszne , może nie idealne ale w dzieciństwie wymagań nie mieliśmy :smile:

2 polubienia

Z jagodami mniam :grin: a kto pamieta lody Danonkowe z dzoeciństwa i te specjalne patyczki :grin:

3 polubienia

Ooo tak! Lody Danonkowe to był hit dzieciństwa! :star_struck::star_struck:

1 polubienie

Mniam, przepyszne one były :smiling_face:

1 polubienie

Ostatnio je wspomniałam z mężem. Zawsze mama miała je zrobione dla mnie i dla brata.

1 polubienie

Ja pamiętam. Bardzo je lubiłam :face_with_peeking_eye:

1 polubienie

@magdap_96
Czytam po kolei wpisy i właśnie o lodach danonkowych miałam pisać :rofl::rofl::rofl::rofl:
No smak dzieciństwa :yum:

Wiesz co wyszło ale trzeba mieć świadomość że jakie włożysz do zamrażarki i postoją kilka dni to nawet potrzebują pół godziny żeby odtajeć żeby móc je nałożyć. Szczerze moje lenistwo jest takie że zrobiłam to pierwszy i ostatni raz bo nadal boli mnie łokieć po ubijaniu tej całej śmietanki to jeszcze od nakładania :laughing::laughing::laughing:

O tak! Lody danonkowe :heart::heart::heart: a te Danonki jeszcze w ogóle gdzieś można kupić ?

1 polubienie

@Mamamalwi
Ja chyba widziałam w sklepach :yum:
Ale już nie ma dodatków tak jak kiedyś - czyli łyżeczek z których robiło się patyczki plastikowe :sweat_smile:

Danonki są ale nie wiem czy tak samo smakują

1 polubienie

@Mamuska357 trzeba będzie wypróbować :wink: @chloria e to bez łyżeczki już nie to samo :sweat_smile:

1 polubienie

Aaa to ja już baaaardzo dawno ich nie widziałam :face_with_peeking_eye:
Na pewno był czas, że w ogóle zniknęły, a teraz może już są dostępne ponownie, muszę aż z ciekawości przy okazji zerknąć na lodówki w sklepach jak będę :smiley:

Jeśli mówicie o danonksch to w dzieciństwie jadło się je na potęgę , ale teraz to już nie ten sam smak :frowning: tak jak soczki Kubuś :cry:

2 polubienia