Ja nie umiem robić domowych lodow bo zawsze kamień mi wychodzi ![]()
![]()
Trzeba je wyjąć 20 minut przed podaniem
Robię tak i mieszam co godzinę a i tak to jest dla mnie skrystalizowana masa mleczna a nie lody. Dla mnie lody muszą byc super kremowe
Ja robię to z tego przepisu co wrzuciłam na górę dowiem się jutro jak to wyszło ![]()
I jak wyszło?
narobiłaś smaka
No właśnie, jak lody?
Ja tak samoale zawsze lubiłam robić lody owocowe jak byłam mała wtedy jagody mieszaliśmy z cukrem i zamrarzaliśmy albo dodawaliśmy jeszcze śmietanę
tak samo z malin lody były pyszne , może nie idealne ale w dzieciństwie wymagań nie mieliśmy ![]()
Z jagodami mniam
a kto pamieta lody Danonkowe z dzoeciństwa i te specjalne patyczki ![]()
Ooo tak! Lody Danonkowe to był hit dzieciństwa! ![]()
![]()
Mniam, przepyszne one były ![]()
Ostatnio je wspomniałam z mężem. Zawsze mama miała je zrobione dla mnie i dla brata.
Ja pamiętam. Bardzo je lubiłam ![]()
@magdap_96
Czytam po kolei wpisy i właśnie o lodach danonkowych miałam pisać ![]()
![]()
![]()
![]()
No smak dzieciństwa ![]()
Wiesz co wyszło ale trzeba mieć świadomość że jakie włożysz do zamrażarki i postoją kilka dni to nawet potrzebują pół godziny żeby odtajeć żeby móc je nałożyć. Szczerze moje lenistwo jest takie że zrobiłam to pierwszy i ostatni raz bo nadal boli mnie łokieć po ubijaniu tej całej śmietanki to jeszcze od nakładania ![]()
![]()
![]()
O tak! Lody danonkowe ![]()
![]()
a te Danonki jeszcze w ogóle gdzieś można kupić ?
@Mamamalwi
Ja chyba widziałam w sklepach ![]()
Ale już nie ma dodatków tak jak kiedyś - czyli łyżeczek z których robiło się patyczki plastikowe ![]()
Danonki są ale nie wiem czy tak samo smakują
@Mamuska357 trzeba będzie wypróbować
@chloria e to bez łyżeczki już nie to samo ![]()
Aaa to ja już baaaardzo dawno ich nie widziałam ![]()
Na pewno był czas, że w ogóle zniknęły, a teraz może już są dostępne ponownie, muszę aż z ciekawości przy okazji zerknąć na lodówki w sklepach jak będę ![]()
Jeśli mówicie o danonksch to w dzieciństwie jadło się je na potęgę , ale teraz to już nie ten sam smak
tak jak soczki Kubuś ![]()