Zachcianki – najdziwniejsze połączenia smaków

Okurde 8,5 za jagodziankę :face_holding_back_tears::heart_eyes: nie lubię kruszonki więc byłabym w 7niebie

1 polubienie

Ja uwielbiam jagodzianki z przepisu Rozkosznego

1 polubienie

O dziekuje zerkne :wink:

Rozkoszny ma świetne przepisy :heart_eyes: robiłaś sernik baskijski ??

Robiłam i uwielbiam :heart: uwielbiam jego przepisy - czy na słodko czy na słono to nigdy się nie zawiodłam

1 polubienie

Widziałam przepis na babkę pistacjową i tak kusi żeby zrobić :sweat_smile::laughing: jagodzianek jeszcze nie robiłam muszę zerknąć na przepis

W końcu ktoś ! Ja też nie cierpię kruszonki. Mój mąż lubi i ostatnio jak robił chałkę to mnóstwo tego nawalił

1 polubienie

U mnie tak samo , wszyscy mówią jak to bez kruszonki :laughing: a mi to tak nie siedzi 🩷🩷🩷

Poziomki jejku szczerze nie pamiętam, kiedy ostatni raz takie widziałam.

Taka cena za jagodziankę jest super przyzwoita.

A co do przepisu w zeszłym roku na jagodziankę i drożdżowkę z wiśniami miała olatatka a teraz nie mogę go znaleźć :sob::sob::sob:

O niej nie słyszałam , muszę zerkać co to za kobitka :slight_smile:
Z wiśniami też lubię , sa takie rześkie :slightly_smiling_face::slightly_smiling_face:

Ona jest z Krakowa i czasem razem z Anią Stelmach coś tam rzucają sobie wyzwania

A dajesz jakie drozdze ? Widzialam ze ma w przepisie sypkie ? Mozna dac normalne :rofl::see_no_evil:

Ja robiłam ostatnio biszkopt i mi nie wyszedł :face_with_peeking_eye: nie wiem co nie tak zrobiłam :sweat_smile:

Ojej ja poziomki kojarzę z dzieciństwa. Tak dawno ich nie jadłam ….W sumienni nie widziałam żeby można było je gdzieś kupić

2 polubienia

U nas poziomek jest duuuzo w lesie :speak_no_evil: Ale strach iść do lasu jak tyle kleszczy jest

Ja typowych jagodzianek nie robię, za to zawsze robię ciasto ala jagodzianka z ciasta kruchego i kruszonki

2 polubienia

Kleszcze to pikuś , gorzej bo u nas wilki :smiling_face_with_tear::smiling_face_with_tear:
@magdap_96 mnie ostatnio naszła ochota na jabłecznik ! I wzięłam już ostanie zapasy słoików z jabłkami :sob:

1 polubienie

O nie, to tym bardziej bym nie weszła do lasu :face_with_peeking_eye::sweat_smile:

1 polubienie

Kurczę to już mocno niebezpiecznie

1 polubienie

No właśnie za dzieciaka tyle się biegało po tym lesie i nic A teraz non stop słyszę o kleszczach i różnego rodzaju problemach i zastanawiam się jak to możliwe że 20 lat temu było więcej przestrzeni lasów i co nie było tych zagrożeń?

1 polubienie