Zachcianki – najdziwniejsze połączenia smaków

No wlansie , my całe dnie lataliśmy po lesie , jakieś podchody , zabawy itd a teraz strach . I na jagody chodziłam a teraz bym się na prawdę bała

1 polubienie

Bo tak jak pisałam dzwonka mi nie podali wisiał za daleko ,a ja dopiero po cc ruszać się nie mogłam , szukałam go kolo siebie bo zawsze dają koło ręki tym razem nie dostałam .

1 polubienie

Te normalne zawsze dawałam do bułeczek, po pizzy czy foccaci daje w proszku. Ale wydaje mi się że z tych w proszku też będzie ok

1 polubienie

Ja wlasnie wszyatko robie ze swiezych kiedyś niemialam i zrobiłam w proszku i nie wyrosło :face_with_peeking_eye:

Ja też przeważnie robię wszystko na świeżych drożdżach ale mam w zapasie sypkie w razie gdyby mnie na coś naszło a bym nie miała świeżych :laughing:

Znowu robicie ochotę ! :speak_no_evil::see_no_evil::see_no_evil:

Chcesz zobaczyć przepis jaki mnie dziś skusił na tiktoku rozkosznego :laughing::laughing:

2 polubienia

Taak poproszę :speak_no_evil::see_no_evil::see_no_evil: podsyłaj jak widzisz jakieś dobrocie :smile::grin:

1 polubienie

A tu jego cały przepis Retro torcik truskawkowy - Rozkoszny

5 polubień

A tu pogodzianki !!

A tu cały przepis

5 polubień

Oj kusisz , akurat mam truskawki w domu .

1 polubienie

Ja bym taki zrobiła z borówkami jak mi podrosną na krzaczkach :face_holding_back_tears:

Aż żałuję , że to obejrzałam :see_no_evil: no teraz mam mega ochotę :heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes: pychotka .

1 polubienie

Mniama mniam :grinning::grinning::grinning:

Szkoda ze tych wiekszych już nie było , popołudniu to już przebrane drożdżówki są :slightly_frowning_face:

1 polubienie

A byłaś sama na sali?

Ja też robię na świeżych drożdżach (głównie chleb) ale ostatnio też kupiłam instant na próbę.
A u mnie dziś teściowa upiekła drożdżowe ciasto z jabłkiem :smiling_face: i kruszona. Pysznie pachnie…. Jeszcze nie próbowałam

Uuu jagodzianki ? :face_holding_back_tears::heart_eyes: u mnie piekarnia zamknięta bo zaczęli urlop :smiling_face_with_tear: w piątek jedziemy do teściowej to liczę że po drodze kupię jakieś dobre drożdżówki :heart_eyes:

1 polubienie

No pewno :slight_smile: a Wy tam w Makowie Macie takie prawdziwe oscypki ? Chodzą za mna od dłuższego czasu :smiley:

1 polubienie

Jest taki chłopak co występował w big brother i on ma tak genialne oscypki takie świeżutkie :heart_eyes::heart_eyes: ale nie mam do niego kontaktu haha czasem jak są jarmarki to wtedy się z nimi pojawia ale szybko znikają :laughing::laughing: bardziej w rejony Zawoi i babiej góry się trzeba udać po oscypki :heart_eyes:

Do Zawoi czesto jeździlam :slight_smile: lata temu była tam dyskoteka tak się w dół szło , na której byłam x2, też raz specjalnie jechałam do Zawoi na pierogi ale szału nie zrobiły na mnie. Styrnol i Kolibe mam w sercu do dziś :blush:

1 polubienie