Zachcianki – najdziwniejsze połączenia smaków

Hahahahha tak faceci to zazwyczaj potrafią wymyślać bardziej niż my

:rofl::joy: a teraz nagle nie ma ochoty na tatata bo
W ogóle o nim nie wspomina :upside_down_face::joy:

Ooo pomidory to ja uwielbiam :smiley: a słodyczy też dużo jem a wgl jak miałam nerwy :speak_no_evil:. @Mama.kacperka też tak mówiłam , ale czasami się nie da :see_no_evil:

1 polubienie

3 dni czy 3 miesiące ? Bez słodkiego ? :face_with_hand_over_mouth::joy::grinning:

1 polubienie

ja z dziwnych polaczen z starszym synem mialam ciasto przepijane zurkiem :face_with_peeking_eye:
a tak to mogłam jeść pomidory w kazdej postaci i pierigi ruskie przepijane litrami coli
a z mlodszym synem multum owocow i frytki , na koniec ciąży ponownie pomidory z smietana

Unie mąż nie musiał nigdzie w nocy jeździć po moje zachcianki ale biedny musiał znosić moje narzekanie na złe samopoczucie, moje płaczki :rofl: i pod koniec ciąży wzdychanie w nocy że mnie ciśnie , gniecie wszystko i dokucza zgaga​:rofl:

:joy::joy::joy::joy: 3 dni!! Początki są najtrudniejsze :sweat_smile::sweat_smile::sweat_smile:

1 polubienie

Ja nie lubie pomidorow . Naprawde szczerze ich nie lubie :sweat_smile: a w ciazy , szlam do lodowki , wyciagalam pomidora , robilam sobie kanapke i jak jadlam to chodzilam po domu i mowilam “jezu jak ja nie lubie pomidorow” no i oczywisxie jadlam :sweat_smile::rofl: w ciazy i po ciazy bardzo mi sie zmianil gust :see_no_evil: kiedys nie zjadlabym kaszki manny a teraz kupowalam sobie te saszetki ze smakową np truskawkowa i jadlam :see_no_evil::sweat_smile:

2 polubienia

Ja w ciąży przekonałam się do avocado :avocado: teraz uwielbiam! I nie wiem jak mogło mi kiedyś nie smakować :face_with_peeking_eye::avocado:

O szok , podziwiam że tak tak długo :face_with_hand_over_mouth::joy::joy::joy::joy:
Mi ciężko tyle wytrzymać :joy::joy:

to ja miałam podobnie do ryb
całe życie nie jadłam ryb . na każdą miałam odruch wymiotny…
w pierwszej ciąży zdarzyła mi się ochota by zjeść i tak teraxj zdarzylo mi sie zjeść ale jak kupuje to np gotowe do pieczenia smażenia bo np mając rybę cala świeża i ja przygotować to nir ma szans

Też taki miałam plan z tym tatarem a potem o tym zapomniałam :smile:
@chloria nawet nie wiedziałam, że są paczki z bitą śmietaną, nigdy nie nie wpadły w oko.

Też takich nie widziałam , one są podawane z
Bitą śmietana?

@Mama.kacperka
@daga1271

Zależy od piekarni/cukierni, w niektórych po upieczeniu nadziewają jak marmolada, a w innych zaś pączek jest przekrojony i nadziany bitą śmietana 🩷

Zdjęcie poglądowe z Google :smiley:

2 polubienia

Wygląda przepysznie tylko klasycznie jest słodkie.

Ja największą fazę mam na bezę pavlova

1 polubienie

:joy: no to miał ciężko. Ja
Moją ciąże bardzo dobrze zniosłam i nic mi nie doskwierało żadne mdłości, zgaga czy uciski w brzuchu. Przesypiałam całe noce. Jak nie od czasu do czasu lędźwie bolały to poszłam do fizjo i mi rozmasował i tajpy po sklejała i było spok więc mój się nie nasłuchał za bardzo w tym temacie :blush:

@asiam1 ja lubię pomidory i je jadałam zawsze ale jak poznałam męża i pojechałam do nich do domu i teściowa mnie poczęstowała swoimi pomidorami ze szklarni to od tego momentu wiem że te kupne są w sumie przy tych walany po prostu bezsmakowe. Te ze szklarni tak pachną i są takie słodziutkie.

Mnie też się zmieniły smaku po ciąży. Kiedyś nie jadam naleśników na słodki z serem, racuchów z jabłkiem czy ryżu z jabłkiem …… w ogóle słodkie obiady dla mnie mogły nie istnieć a teraz uwielbiam jak moja mama przywiezie mi ugotowany ryż z jabłkami :face_with_hand_over_mouth: Lubię naleśniki na słodko i sama robię racuchy :rofl:

@AnetteSo tesciowa na urodziny zawsze robi beze właśnie z serem mascarpone z śmietanką i wiśniami …. No po prostu pychota

1 polubienie

@AnetteSo
Uwielbiam pavlova i mini beziki z kremem i owocami :two_hearts:

1 polubienie

Ooo beza z wisniami , o matko :drooling_face::drooling_face::drooling_face: dziewczyny jak tu sie postanowien trzymac :see_no_evil:
@MamusiaNM o to z rybami ja dalej nie moge sie przelamac , w sumie to lubie tylko filet z mintaja i to tylko jak zrobi moja babcia :see_no_evil::sweat_smile: za to moja mała jest bardzo rybna , nie wiem po kim
W ciazy w sumie jeszcze mialam faze na paluszki rybne , chwile po ciazy tez , ale malą brzuszek meczyl i musialam zerwac relacje z paluszkami rybnymi :sweat_smile:

1 polubienie

Nooo aż ślinka mi pociekła jak sobie o nie pomyślałam…. Ja też nie przepadam za rybami :upside_down_face:

Dołączam do tego challengu :laughing: wczoraj wieczorem stwierdziłam, że rzucam słodycze :grinning: za mną już 10h bez :sweat_smile::sweat_smile:

2 polubienia