17 to ma być koniec ostatniej operacji. Źle się wyraziłam
Chyba że lekarz prowadzący jest akurat tym dyżurnym i on sobie po prostu wykona tę cesarkę na swoim dyżurze, ale nie w trybie dyżurowym, tylko planowym ![]()
![]()
Tylko tutaj jest kwestia anestezjologa. A mówię z punktu widzenia anestezjologicznego że oni pracują zależy od szpitala ale do około godziny 17:00 i to przy wydłużonych zabiegach zazwyczaj jest do 15:30.
A potem zostaje sam jeden dyżurny
Aaa to masz rację, faktycznie tak jest jeśli chodzi o anestezjologa
a nie wiem czemu ja się skupiłam myśląc o tym jakoś tylko na lekarzu ginekologu ![]()
Wiesz ja akurat mam zboczenie z tej strony w związku z tym, że się obracam w tym środowisku
Pewnie to też w dużej mierze zależy od konkretnego szpitala i ustaleń …. Tak mi się przynajmniej wydaje
Oj a jakie położne wkurzone były bo miały dużo pracy bo tego dnia sporo porodów było a tu ordynator czyli mój lekarz prowadzący ciążę stwierdził że nie będzie mi robił cesarki nastepnego dnia tylko zrobi dzień wcześniej. Położne pytały się mnie dlaczego dzisiaj i ta nagła zmiana a ja nie miałam pojęcia dlaczego mówiłam im że nie wiem , miałam wrażenie że miały pretensję jak bym lekarza przekabaciła że chcę wcześniej cc… te wkurzenie było mocno widać nawet na sali operacyjnej coś do siebie szeptały a lekarz operując mnie jeszcze ich owalił że to nie czas na ploty ![]()
No to nieźle. Bo faktycznie późno miałaś. Ciekawe że tak przyspieszył. Mi to zależało żeby jak najdłużej maluszek był w brzuchu. Mi lekarz wyznaczy termin na 14 a potem jak go poprosiłam przestawił na 16 …. Później już nie mógł bo były święta Wielkanocne i nie chciał ryzykować
A czego chciałaś żeby jak najdłużej był w brzuszku twój maluch ? Miałaś jakieś plany czy tak poprostu jeszcze chciałaś k8lka dni odpocząć przed hardcorem nocnym ?
Moj ginekolog u którego prowadziłam ciążę (nie ten co robił cc) mówił mi zawsze ze jak dziecko jest w brzuchu i jeszcze nie wychodzi (nie ma początku porodu) to znaczy że nie jest jeszcze gotowe do wyjścia i potrzebuje jeszcze czasu. Że najlepiej jak cesarka jest tuż przed porodem albo jak już wody odejdą. Ale ja nie chciałam tak ryzykować (miałam wybranego lekarza do cc) i wolałam mieć zaplanowany zabieg. Jednak zależało mi właśnie by dziecko było jak najdłużej skoro jeszcze nie planowało wyłazić i każdy dzień był dla mnie ważny
Ja to samo miałam- też chciałam żeby maluch był jak najdłużej w brzuchu. Ginekolog mówił że ten 38+ kilka dni jest ok do cc i najlepiej byłoby poczekać aż się akcja rozpocznie, ale maluch nie wykazywał żadnej chęci do wyjścia, nie miałam żadnych skurczy przepowiadających itd a że synek był ułożony pośladkowo to wolałam nie ryzykować.
Wiadomo że jak maluch jest za długo w brzuchu to też nie zawsze jest ok, zależy w jakim stanie jest łożysko
No jasne że jak jest za długo to też nie jest dobrze. Tylko że cc wyliczasz się mniej więcej na 2 tygodnie przed planowanym porodem ale jak sama nazwa wskazuje to planowany poród ale może być tak że dziecko urodzi się wcześniej ale często jeszcze siedzi dłużej tydzień czy dwa bo widocznie tego potrzebuje …. Stąd ja walczyłam o każdy dodatkowy dzień bo wtedy dziecko jest bardziej gotowe na wyjście ![]()
![]()
Wiesz że już nie zdążyłam mężowi pomóc zamontować fotelika
mówiłam mu od soboty żebyśmy poszli i go ogarnęli to stwierdził że w poniedziałek zamontujemy
i tak wyszło ![]()
Ja wczoraj pierwszy raz widziałam na żywo, bo na badania krwi jechałam ![]()
![]()
![]()
![]()
No cóż musiał sobie dać radę chłopina. Bo jeżeli będziecie dzisiaj wychodzić to już trzeba będzie niunia wsadzić w łupinkę
No ale pewnie sobie poradził…. Bo w sumie będzie. Potrzeby przy powrocie ze szpitala. A jak się czujesz w ogóle?
A ty jak się czujesz ? Z nogą lepiej ?
@Mamuska357 dobrze ! Bardzo chce już wyjść ![]()
Pamiętam że ja też nie mogłam się doczekać aż wyjdę ze szpitala, noce tam były okropne dla mnie, oby szybko was puścili ![]()
![]()
![]()
Na szczęście wszystko dobrze i tylko czekać na wypis ![]()
Noga nie boli od kilku dni - jutro mam wizytę kontrola u ortopedy, więc zobaczymy co dalej będzie (myślę pozytywnie, że to było skręcenie i pozbędę się tego gipsu) ![]()
Po ortopedzie mam ginekologa, więc też zobaczymy co u bombelka i jak sytuacja się rozwija ![]()