maamalaury ja swój organizm i mózg oszukiwałam inką;)
Ja przy pierwszym dziecku sama zrezygnowałam z kawy bo niestety dużo jej piłam.przez pierwsze dwa miesiace myslalam że mi głowe rozsadzi takie bóle miałam,ale lekarz powiedział żebym lepiej piła słaba niz w ogóle i najlepiej stopniowo odstawiać...Wiecie pierwsza ciaża myslałam ze nie można pić a juz przy drugiej ciązy piłam jedną słaba i było ok
Ja na początku piłam jedna kawę rozpuszczalna z mlekiem, teraz się przerzuciłam na zbożowa. Jakoś wielkiej różnicy nie czuje. Nawet jak nie wypije kawy to nic się nie dzieje ;) na szczęście nie jestem wielkim klawiszem a kawę pije dla smaku ;)
Ja przed 1 ciąża nie piłam kawy nie lubiłam nawet. Ale jak córka później zaczęła wstawać o 7 a ja byłam zwyczajna spać do tej 9-10 w ciazy to stwierdzilan że muszę się nauczyć i faktycznie trochę pobudzała
Mnie znów kawa w ciąży odrzucała jakoś nie mogłam pić
mi bardzo smakowała kawa w ciąży
mnie zawsez zastanawiało jak to jest ze w ciaży te wystzskie zmysły sie tak wyostrzają zarówno smak jak i wzrok o węchu nie wspomnę;)
Anisss mi właśnie się polepszyło mocno w ciszy to co po covidxie u mnie nie działało aż tak dziwnie jak nagle zaczęłam czuć czy smak czy zapach ;)
W ciąży miałam naprawdę różne zachcianki i smaki każdego dnia co innego a wielu potraw które jem na co dzień nie mogłam przełknąć
MamaRóża ja pewnie przy drugim dziecku też się będę musiała nauczyć pić:D
hehe to prawda w ciazy to ten węch i smak jest tak wyostrzony ;) ja miałam przeogromny apetyt ze względu włansie na ten smak i zapach;)
Ja na szczeście nie ma wyczulonego ani węchu ani smaku także ciesze się jak nigdy :D Jem wszystko i dobrze się czuje :) Tylko trochę cukier musze ograniczyć ale to drobnostka :D
Ja niestety miałam wyostrzony węch i to na początku ciąży. Prawie wszystko mi śmierdziało. Najbardziej jedzenie. W domu jakoś mogłam sobie z tym radzić ale w pracy jak ktoś w moim pokoju zaczął jeść jakieś kanapki z wędliną czy pasztetem to czasem musiałam wyjść bo było mi tak niedobrze.
Mi dalej śmierdzi jak otworze lodówkę nie dam rady jeść z lodówki jakiegoś mięsa czy wędlin , śmieci z kosza czuje mimo iż są w drugim pokoju okropnie jest to męczące kawę jak czuje to mnie też okropnie mdli
Mnie znowu mdliło na pieczywo sery jogurty . Miałam strasznie wyczulony węch wiele rzeczy mnie odrzucało
mnie tak az nie męczył zapach no moze kawy i bzu jak kwitł ale tow pierwszej ciazy przy drugiej czułam wszytskie zapachy bardziej wyrażnie ale nie meczyły az tak bardzo
Anisss ja już mam taką ochotę nie raz na kawę że bym sobie zrobiła ale jak ktoś zrobi i poczuje to mam dość a szkoda kurcze jednak wywalić kupiłam ostatnio sobie cappuccino ale szczerze mówiąc jakoś tego nie czuje jeszcze żeby to był ten moment abym mogła wypić ta kawę
Ja uwielbiałam i nadal uwielbiam kawę :D nie wyobrażam sobie życia bez niej :D
Ja ostatnio jestem cały czas głodna. Staram się ograniczać ten cukier się ledwo zjem i już mogłabym jeść na nowo
Myślę że zrobię w końcu podejście do jakieś delikatnej kawy bo mam już takie smaki na kawę że nie do wytrzymania :) no ja po tej glukozie wczoraj chodzę cały czas głodna cały czas bym jadła tu jogurt tutaj jakiegoś krakersa czy prazynke :)