Zachcianki w ciąży

Właśnie to nie zdrowe takie trucie dziecka 

Ja znam tylko jedna osobę która paliła w ciąży i chociaż nie popieram takiego zachowania jest to osoba dorosła i mimo że dobrze zna moje zdanie na ten temat ma swoje i się nie przegada 

Ciąża to wyjątkowy czas i ja odstawiłam wszystkie używki a nawet staram sie ograniczać nie zdrowe jedzenie - fast food czy cola to rzeczy bez których przeżyje te kilka miesięcy a po co karmić się pustymi i szkodliwymi kaloriami.

nie znam nikogo kto by palił czy pił w ciązy, mnie to osobiście bardzo odstrasza jeśli ktoś tak robi. Nie wiem jak można tak nie dbać o dziecko, bo to juz nie chodzi o taka osobę, bo jak chce to niech sobie szkodzi ale to chodzi o dziecko żeby jemu nie zaszkodzic. 

Też nie rozumiem jak można palić w ciąży czy pić. Choć jeszcze bd denerwuje mnie jak widzę kobietę z dzieckiem w wózku i palącą papierosa a cały dym leci na malucha.

Niektprzy lekarze powtarzają teorie zE nie można rzucać z dnia na dzień bo dZievko już przyzwyczajone . Ja przed ciąża paliłam ale jak zaczęły się pierwsze symptomy , mdłości itd to samo zaczęło mnie odrzucać wiec jak tylko dowiedziałam się o ciąży to nie męczyłam sir z rzucaniem bo dzidziuś sam się wczesneij obronił 

Mojej koleżance lekarz też powiedział, że ma rzucić palenie ale nie drastycznie tylko stopniowo bo to też szok dla dziecka i organizmu. Straszne to dla mnie ale pewnie dlatego że ja nigdy nie paliłam 

ja bym nie mogła palić i być w ciąży 

Ja nie znam nikogo kto by pił w ciąży . Nigdy nie wiedziałam też kobiety w ciąży palącej. I bardzo dobrze 

Ja widziałam raz dziewczynę w ciąży z papierosem  strasznie to wyglada 

ja jakoś nie toleruje jak kobieta pali albo pije alkohol w ciąży dla mnie to takie nieludzkie, robienie krzywdy dziecku

Ja nie palę papierosów i nie wiem jak można to robić. Dzisiaj byłam na spacerze i dziewczyna z 2 liceum z papierosem w reku;/ no az w szoku byłam jak to zobaczyłam;/

oj tak ciąża i papieros to taki dziwny widok 

Jak ktoś chce palic niech pali to każdego indywidualna kwestia ale nie w ciazy ja osobiście mam taka sasiadke właśnie jest w 9 miesiącu i od początku ciąży non stop widze ja w drzwiach wyjściowych na papierosie juz nie raz korcilo mnie aby zapytac zwrocic uwage ale raz  że kobieta jest ode mnie starsza dwa to przecież ma swój rozum i wie co robi uznałam że się nie wtrącam na pewno ma jej kto zwrócić uwagę nie muszę robić tego ja A skoro jakoś szczególnie sie tym nie przejmuję to znaczy że moje zwrócenie jej uwagi również nic nie zmieni

Pina masz rację. Pewnie by się wcale uwaga nie przejęła a jeszcze byś i może usłyszała jakieś pretensje. Ja myślę, że teraz każda kobieta wie, że pić i palić w ciąży się nie powinno a mimo tego niektóre mają takie podejście jakie mają...

Lepiej czasami przemilczeć 

Zołza mała No właśnie o to chodzi Podejrzewam że pewnie wyskoczyłaby na mnie że to jest jej sprawa żeby się nie wtrącać mi by zrobiło się głupio że w ogóle się odezwałam Każdy ma swój rozum prostą sprawą jest że nie powinno się takich rzeczy robić bo to nie jest zdrowe ani dla niej ani dla dziecka ale co zrobić No niestety dla niektórych nalóg jest silniejszy niż zdrowie dziecka

Pina no właśnie, jeszcze by się skończyło z aferką . Ja tylko nie rozumiem, jak ludzie nie zdają sobie z tego sprawy, że te 9 mc to nie jest wieczność i aby miało się czyste sumienie, że zrobiło się wszystko, żeby nasze dziecko było zdrowe. 

MamaEm wydaje mi się, że to taki typ ludzi, którym nie zależy w ogóle na tym dziecku. Koleżanka paliła ale od razu rzuciła na czas ciąży i się pilnowała, dbała, mimo, że to trzecie dziecko i nieplanowane to zawsze twierdziła, że każde jest cudem i trzeba o niego dbać. A inne widać mają podejście zupełnie inne.

Ale wiecie każdy ma swoje sumienie i nie ma co też kogoś edukować na siłę.