Zachcianki w ciąży

Dziewczyny! Zwracam się do Was z wielką prośbą o wsparcie badań studentek Wydziału Psychologii UAM. Badania dotyczą poczucia atrakcyjności w ciąży. Wypełnienie ankiety nie zajmie dłużej niż 5 minut. Badanie skierowane jest do kobiet, które oczekują pierwszego dziecka, w wieku od 25 do 35 roku życia, które pozostają w związku. Bardzo dziękuję za Wasz wkład i pozdrawiam jako opiekunka projektu i mama :) 
https://forms.gle/MaiPHeYoUER5Ro3r5

Niestety już nigdy ta nasza figura nie bd taka jak przed ciążą. W ogóle jakoś mi się wydaje że te kształty już takie bd kobiece pozostają. I te kilogramy nadprogramowe jak tylko trochę się pofolguje z jedzeniem szybciej wchodzą.

Mimo że kilogramy wrócą do normy to moim zdaniem figura się zmienia 

Pewnie też wszystko zależy od danego organizmu. 

Po pierwszej ciąży szybko wróciłam do formy i figura mi się nie zmieniła. Teraz przy drugiej walczę z kg i słabo mi to idzie. Ale co się zmieniło - czego się nie spodziewałam to stopy. Po pierwszym porodzie z 36 wskoczyłam na rozmiar 37, po drugim 38. Śmieję się, że ciążowe kilogramy spowodowały taki nacisk na stopy, że się wydłużyły ;) Musiałam kupić nowe buty, bo wszystkie stare zrobiły się za ciasne. 

Karoliga zgadzam się z tobą. Wszystko zależy od organizmu 

Z tymi stopami jestem w szoku bo rozumiem jeszcze zmianę w dorosłym życiu o jeden rozmiar , ale dwa rozmiary to już dla mnie szok. Jasne to na przestrzeni lat, ale mimo wszystko organizm ludzki mnie w dalszym ciągu zaskakuje 

U mnie zdecydowanie z wiekiem w po drugiej ciąży miałam większy problem schudnąć 

U mnie tak samo było 10 lat temu jak i teraz :) Szybko wróciłam do swojej wagi. 

Ja mam dalej nadprogramowe kg (3.5 miesiaca po porodzie).. Ale zaczynam walkę już bardziej z nimi. Jutro wizyta u ginekologa i mam nadziejej zielone światło na większą.aktywnosc (tylko czy znajdę czas...)

Mi na szczęście rozmiar stopy po tej pierwszej ciąży się nie zmienił. Jak było 38 tak jest.. 

Ja tez ale już jakos nie patrze na sienie tak jak na poczatku

Ja mam trochę ubran w które chciałabym wejść. Tyle:) Ładne rzeczy wiec szkoda mi po prostu. 

Ja też jestem w szoku, że jednak  rozmiar stopy może się tak zmienić;P

ja szybko wróciłam do wagi sprzed, ale myślę, że genetyka ma też duże znaczenie, jednak jak ktoś ma tendencję do tycia to tak szybko wagi nie zrzuci...

I przede wszystkim niby waga podobna ale firgura już bardziej kobieca a nie taka dziewczęca. 

ja wróciłam , ale potem przybrałam 3 kg :D 

tak czy siak to nie była tragiczna rzecz, ale nie pasowało mi już to na wadze :D 

W ciąży rozluźniają się więzadła stopy przez hormony co może skutkować spłaszczeniem łuku i zwiększeniem rozmiaru stopy nawet do 1 cm

Mi na szczęście się rozmiar stopy nie zmienił natomiast moja przyjaciółka rozmiarowo mnie dogoniła:D

Ja może butów nie zmieniłam ale mimo, że wrocilam do podobnej wagi jak sprzed ciazy to musiałam zmienić spodnie z XS na s, ciaza poszła mi w biodra :D

to również moje problematyczne miejsca pupa i biodra ;/ i jakoś zawsze tam idzie i niestety te 3 kg poszło tam, a wolałabym ręce i obojczyk bo to moje najgorsze miejsca bo najbardziej kościste 

Tak to już z tymi kilogramami jest, że idą nie tan gdzie My chcemy.

Ja tendencje do tycia mam... Także zawsze było mnie ciut więcej. Zdecydowanie chudzinka nie jestem :) chociaż bym chciała

Ja cały czas ta sama waga ale w pierwszej ciąży to 30 kg przytyłam