Tak jak padlo wyzej wazne jest też wietrzenie pupci. To od poczatku zalecala Nam polożna. Nawrt tak profilaktycznie. Na samym poczatkj doprowadzilismy do sporego odparzenia bo chyba za mocno chcielismy czyścić wacikami. Ale potem juz delikatnie i do tego rowniez delikatne osuszanie. Jak pisalam Nam raczej pomagal Tormetile baby. Co jakos czas wspomagalam sie tez kapielą w krochmalu.
Co do piekuszek - u Nas pamoers premium care nasilal problem. Dada zlote byla ok. Od rozmiaru 3 uzywalismy zielonych i bialych i jest ok. Donteraz mamy 6 z dady zielone ![]()
A może pieluszki bambusowe lepiej by się jej sprawdziły?
Skoro maści nie pomagają, to szukałabym rozwiązania gdzie indziej. Pieluszki do zmiany, może przegrzanie było i to od tego. No i koniecznie dużo wietrzenia. A na codzień czymś smarujesz? Moja córka ma 7 miesięcy i nie używam niczego, odparzenia miała może ze 2 razy. Położna też nam zalecała, żeby na codzień nie smarować pupy, bo skóra robi się wtedy delikatniejsza i bardziej podatna właśnie na odparzenia itp.
Pod pieluszkę daje linomag, za każdym razem jak jest po kupię zmieniana, rano i wieczorem po kąpieli i na noc taka obfita warstwę bardziej. Z tym że ja kapie dziecko codziennie, a jeśli coś się dzieje że nie mogę to albo porządnie wacikami z ciepłą wodą albo pod kranem tyłek chociaż.
Ten na Roche daje n abuzie ciało i w okolicy pieluchy tam jak pępek.
Moja już 6 miesięcy i nigdy nie miała odparzeń jedynie właśnie potówki raz nam się tam zdarzyły w okolicy paska pieluszki
U nas w lecie mega czerwona pią. Nawet Bepanthen nie pomaga więc lekarz przepisał nam maść robiona w aptece. To jest cudo. Wiem, ze w składzie jest lanolina reszty nie wiem niestety ale super dziala
Z tym nadmanganianem potasu to słyszałam, że lepiej uważać. Może lepiej skonsultować z pediatrą
Rękami i nogami się pod tym podpisuję thormntiale baby działa cuda. Ale to właśnie może być wina chusteczek. Waciki i przegotowaną woda
Ja nadmanganianu używałam już przy miesięcznym dziecku ale żeby woda była lekko różowa. Pediatra nam poleciła właśnie na krostki
Czemu lepiej uważać? Tak z ciekawości pytam ?
Dlatego napisalam ze w malym stezeniu i lepiej dopytac farmaceute/pediatre.
Jest dobry przy odparzeniach, chorobach skory.
Kapalam w tym corke jak byla malutka i odparzylam jej pupke bo przesadzilam z chusteczkami perfumowanymi ![]()
![]()
![]()
Może warto zmienić pampersy ? Może to coś typu reakcja alergiczna .
Dobrze gdyby była możliwość częstego wietrzenia pupy. Takie trzymanie bez pampersa z pewnością pomoże. Oczywiście wiem , że to wcale nie jest takie łatwe bo maluszek w każdej chwili może coś narobić ![]()
Jednorazowy podkład lub wielorazowy i da radę. Fakt, to już 10 miesięczny maluch, więc dużo czworakuje, być może stawia już pierwsze kroki.
Ja córkę na przewijaku zajmuje nowymi rzeczami, jak chce ja powiększyć. A to dam pudełko od chusteczek, które próbuje otworzyć, a to dam jakis inny kartonik czy folie, po prostu cos nowego, co skupi jej uwagę na dłużej
Sprobujemy pieluszki bambusowe
Na codzien smaruje linomagiem bo slyszalam ze jest dobra a tak dla pielegnacji smarowałam bepanthem
Pierwszy raz mialosmy az takie mocne odparzenie mamy nadzieje ze zejdzie niebawem
A mi zalecali przy starszym synku jak miał rany zeby używać tylko z dala od oczu i buzi . Pamiętam jeszcze że robiłam taki jakby Krochmal i syn się w tym kapał , ale miał wtedy okropne rany na nóżkach niewiadomego pochodzenia . Pięknie się wszystko zasuszyło
Ja ostatnio się dowiedziałam, że z krochmalem też trzeba uważać bo alergie może wywoływać. Nie wiem jak z tym drugim środkiem ![]()
Nam pomogła zmiana pampersa z Dada na pampers premium care wtedy. Chociaż czytając twoja sytuację pomyślała bym że mogą być to potówki.
A próbowałas zasypywać mąka ziemniaczana?
Ooo tego nie wiedziałam
Właśnie też jeszcze pomyślałam o zasiłkach chyba alantan taki najbardziej znany. Jednak czytając też rady innych mam i swoją to wietrzenie odstawienie chusteczek i natłuszczanie.
O tez nie wiedziałysmy
Ze swojej strony serdecznie polecam linomag zielony, wietrzenie ogromnie często i linomag
nam żadne zasypki nie pomagały, wtecz wydawalo mi sie ze zaognialy problem
Tormentiole baby wyleczył nam dość duże odparzenie, teraz używamy doraźnie jak coś się dzieje. Używałam wody i wacików ale wkurzało mnie wymienianie co chwilę wody na ciepłą i przeszłam na emulsję z mustelli i świetnie się sprawdza.