Zaczerwienia pieluszkowe

Niestety nam nie pomugł linomag ale dziekujemy za rade

O musze wypróbowac ta maść moze nam pomoze dziekujemy za podpowiedz😄

Emulsja, o rety! Pożyczę pomysł :smiling_face_with_three_hearts::smiling_face_with_three_hearts::smiling_face_with_three_hearts:

Uwielbiam produkty musteli, ale akurat ta woda jest mocno perfumowana. Dodatkowo na stronie Pana Tabletki mozna sprawdzic analize skladu i ku mojemu zdziwieniu szalu nie ma wlasnie ze wzgledu na perfumy, PEG w skladzie i konserwanty, ktore podrazniaja skore zwlaszcza u malutkich dzieci

1 polubienie

Mowisz o tej emulsji z mustela? Dla mnie to dość odkrywcze rozwiązanie. Bo rzeczywiście przy pierwszej córce zawsze trzeba było wymieniać wodę, podgrzewac i to zajmowało czas. A emulsja wydaje się być ciekawym zamiennikiem

1 polubienie

O te dwa mi chodzilo. Generalnie myslalam ze mustela jest raczej bezpieczna ale jak zaczelam zwracac uwage na sklad, to raczej te kosmetyki odpuszcze dla dzieciaczka

1 polubienie

U nas najlepiej się sprawdzał właśnie sudocrem , i przemywanie czystą wodą

U nas żadne kremy i maści nie pomagały takie ogolnodostepne, mam na myśli linomag, czy bepanthem. Poszlismy do lekarza pierwszego kontaktu, i przepisał nam maść na receptę robioną w aptece i to nas uratowało.

1 polubienie

My tylko na początku uzywalismy przegotowanej. Teraz ciepla woda z kranu po prostu :slight_smile:

1 polubienie

@Hedwiga mi się ogólnie te kosmetyki z musteli sprawdzaja. I polecam bo skóra po nich jest superm

1 polubienie

Mi tez sie sprawdzaly :smiling_face: dlatego mega zaskoczeniem bylo dla mnie to ze sklad jak na dermokosmetyk dla dziecka nie jest do konca dostosowany.
Ale czlowiek uczy sie cale zycie :blush:

2 polubienia

Mi jakis czas meczylysmy sie z tradzikiem niemowlecym i krem do twarzy z musteli nam pomugł uwielbiamy ich kosmetyki🥰

Oo my tez mamy robiona maść ale na plamy na klatce piersiowej i nam pomogła

1 polubienie

Nie miałyśmy jeszcze styczności z mustelą prócz kremu na zimno i wiatr. Z tego kremu nie bardzo byłam zadowolona… Mamy też krem na odparzenia popieluszkowe ale nie było potrzeby z niego korzystać

1 polubienie

Ten z cold cream? U nas sprawdza się super, w ogóle mam większość kosmetyków Musteli i są rewelacyjne :smiling_face:Ale wiadomo każdy maluszek inaczej

1 polubienie

O widzisz:)) bardzo gratuluję, ze Wam ten podpasował:hugs: my jeszcze poszukamy :blush:

2 polubienia

Ja nie miałam w ogóle styczności z tą firmą bo uważam że za taką cenę mogli by zrobić coś z lepszym składem. Nawet zwykła najtansza ziajka ma lepszy skład w niektórych produktach

1 polubienie

Najlepiej podmywać dziecko wacikami nasączonymi wodą plus często kłaść na leżakowanie bez pieluszki. Z kremów bardzo dobry jest krem pieluszkowy „zaspa” poleca go też bardzo dużo położnych może u Ciebie też się sprawdzi

1 polubienie

Uważam podobnie, mustela to jednak marka, która dobrze sie rozpromowala, jednak stosunek dla mnie jakości do ceny… Moj typ również przy Ziajce

1 polubienie

Ja jeszcze lubię HiPP też są tanie o mają dobry skład

3 polubienia