Zaczerwienia pieluszkowe

Tak jest, hipp też ciekawe mają sklady. Dobre znane marki od lat

1 polubienie

Jak sprawdzalam jeden ze skladow musteli do smarowania pupy to w srodku mial takie substancje zasadowe i w taki stezeniu jak krem do depilacji​:joy::joy::joy: takze piekne pudelka i dobry marketing (sama sie przy pierwszym dziecku na to zlapalam) niestety nie ida w parze z jakoscia i bezpieczenstwem…

Ja zawsze sprawdzam na pan tabletka. Tam są składy napisane po naszemu :rofl::rofl:

1 polubienie

Te produkty nie należą do najtańszych i wydawałoby się że są to bezpieczne produkty dla dzieci​:flushed::flushed: ja z tej firmy mam krem na rozstępy i jestem zadowolona , teraz po porodzie mam świetną skórę na brzuchu , napięta i nawilżoną a jestem tydzień po porodzie. Ale dla dziecka w takim razie nie będę kupować :scream:

1 polubienie

Hipp również używamy, ostatnio zakupiłam kilka produktów z welleda baby są świetne i nie uczulają.

2 polubienia

Wiecie w każdej marce znajdzie się produkt który ma coś w składzie nie tak, ale to nie znaczy że wszystkie produkty co mają są już złe i nie dobre. U nas sie produkty tej marki sprawdziły. Nawet kiedyś dziewczyna pisała na forum jak piżamka z serii chyba stelatopia pomogła im w AZS gdzie nic innego nie pomagało. Czytam teraz opinie różnych kosmetyków u Pana tabletki i np zaspa.czy tormential też nie jest kosmetykiem żeby stosować permanentnie. Także wiecie w każdym stadzie znajdzie się czarna owca.

Tak thormntiale baby jest jak już się coś dzieje. Profilaktycznie jest trochę za mocny

1 polubienie

Ja uwielbiam HiPP ale ich balsam to jakiś dramat, tak średnio rozczarowującego i wchłaniającego się produktu to nigdy nie miałam :see_no_evil:

1 polubienie

Nie no jasne kazda marka ma tez swoje linie i sa takie ktore maja super sklad, a sa tez takie ktore trzeba omijac szerokim lukiem. Smutne jest jedynie to ze dla niemowlat czy malutkich dzieci produkowane sa rzeczy ktore w skladzie maja takie substancje, ktore powoduja podraznienia, czy wywoluja alergie. Kazda z nas chce dla swojego dziecka jak najlepiej, a wychodzi na to ze trzeba studiowac chemie zeby dziecku nie zaszkodzic :joy:

2 polubienia

ja używam hipp i faktycznie balsam średnio się wchłania.

2 polubienia

Mustela się super wchłania :smile: jak widać coś za coś. Ja jednego dnia nakładam Mustele a innego Hippa

2 polubienia

Ja tak robiłam z La Roche jak mojej już przeszła suchość skóry i te łuszczenie się po porodzie ale tak mnie denerwuje jego nakładanie że już całkiem zrezygnowałam i przeszłam na lipicar

1 polubienie

Mam podobne doświadczenie z balsamem od la roche posay, bardzo trudno sie go rozprowadza. Bardziej używam przy sobie, byle jak aby nałożyć.

1 polubienie

Ojej serio to ja mam właśnie zupełnie inne doświadczenie, od początku używamy La Roche posse lipicar z polecenia pediatry i pięknie nam się rozprowadza i wchłania. Idealny na skórę i twarz maluszka :wink:

Lipikar jest naprawdę ok. Ja mam jakis baume coś tam, balsam ale jest dość gesty i trudny w rozprowadzeniu na skórze

Nie stosowałam tych kremów z La Roche wiec nie mogę się wypowiedzieć na ten temat.

To w sumie też nie tak, że skoro powoduje reakcje alergiczne, to spowoduje u każdego. Niektóre dzieci uczuli Ziajka, niektóre hipp, a inne Mustela. Ja osobiście z Musteli korzystałam z kremu z cold cream, balsamu, kremu do buzi i na ciemieniuche, natomiast żel mam już od Ziajki, bo sprawdził nam się najlepiej :sweat_smile:

Podobno może podrażnić

Może to uczulenie na coś, a wychodzi tylko w tym miejscu? Mi położną mówiła że najlepsze dla maleństwa to przygotowana woda, mleko matki (na wacik i smarować, kąpiele itd) oraz wietrzenie, ściągnij pampersa, na podķlad i niech się wietrzy

Podrażnić może wszystko tak naprawdę. Nawet nasz płyn do prania czy płukania na naszych ubraniach. Jak się nie spróbuje to człowiek się nie przekona nie ma innego wyjścia. Ale lepiej zrobić słabszy bo za mocny faktycznie podrażnia

1 polubienie