Zadbaj o stopy w ciąży

Ja jak urodzilam to pierwsze 2tyg strasznie mu się stopy pociły

Mama_Tymka1: mnie to ogólnie cały organizm bardzo się pocił głównie w nocy, budziłam się czasem całkowicie mokra, a stopy to miałam takie ciepłe jak nigdy dotąd, bo zawsze miałam zimne

ja to też tylko sandałki ale zauważyłam że pięty zaczęły mi strasznie pękać a nigdy dotąd nie miałam tego problemu

oj mi również pięty strasznie pękały, chociaż używałam różnych specyfików na nie

stopy po dzien dzisiejszy mi pękają i nic im nie pomaga, po ciąży myślałam, że to zaniknie ale nie. Może brakuje jakichś witamin czy co?

wiesz co mozesz sprobowac wiem ze wyda sie to dziwne ale posmarowac na noc duza warstwa iloscia tawotu- czyli smaru i nalozyc skarpetki i tak przez tydzien

lato to trudna pora roku dla stóp

najgorsze chyba to suche piety… Ciezko je pozniej doprowadzic do porzadku

ja to robiłam tak z kreme specjalnym do pekajacych piet i na noc zakładałam skarpetki , działało cuda, ale to przed ciażą teraz musze tego spróbować

ja nie zakładałam skarpetek bo mi było gorąco ale wklepywałam krem do pięt

u mnie kremy do stóp nie skutkują choć mają w swoim składzie odpowiednie składniki:(

ja juz nei wiem co z moimi stopami robic mega mnie pieka

w takie upały jest ciężko stopom

woda w organizmie się zatrzymuje i niestety pojawiają się obrzęki

pomocne mogą być kremy na opuchnięte nogi

mi w te upały to i bez ciąży puchną nogi

mi tak nie puchły ale w ostatnich miesiącach chodziłam w lato i strasznie mi pięty popękały ;/

wygodne obuwie to podstawa

dobrze wieczorem po kąpieli nasmarować je kremami do stóp

mi teraz puchna i niestety nic nie pomaga kremy moczenie i unoszenie wyzej… Ale dobrze ze to juz koncowka