Zadbaj o stopy w ciąży

Ja tam uważam że nie zastąpiona jest sól morska do moczenia stóp.

ooo sól morska też jest super ale jak nie ma się morskiej kuchenna też wystarczy

slyszłam tż coś o lekko uniesionych nogach i ruchach okrężnych stopami

Samo moczenie stóp dużo daje

masaż stup olejkiem tez przynosi ulge

mi mydło za bardzo wysusza stopy więc wolę moczyć w jakimś płynie nawilżającym

wartotez dodac do kapieli oliwki lub jakiegoś oleju aby nawizyc i natłuścic nasze przesuszone stopy

Mi po ciąży tak przesuszają się stopy, że szok a ciągle mało czasu żeby o siebie zadbać.

No mi też na zabiegi związane ze stopami brakuje czasu,Jakoś inne rzeczy są wazniejsze a gdy stopy odstraszają to nagle kombinuje troszke czasu i coś na biegu z nimi coś robie.

pielęgnacja stóp w zaawansowanej ciąży jest trudna

nie miałam spuchnietych nóg … moze dlatego ze chodziłam z brzuchem zimą

JA równiez rodziłam zimą i opuchlizny mnie nie męczyły.

ja chodzilam w lato i miałam strasznie napuchniete nogi

Większość problemów z nogami u ciężarnych pojawia się latem. Głównie ze względu na wysokie temperatury.

nawet bez brzuszka jest ciężko w taki upał a teraz co dopiero w ciąży ,nogi to prawda że więcej problemów latem

JA w ciąży teraz nie jestem a jak jest tak cieplej to czuje jak mam nogi opuchnięte.

najgorzej maja kobiety ktore przed ciaza byly chudziutkie i kregoslup i stopy maja problem z tymi nabytymi kilogramami

ja naszczescie koncówke ciązy i jednej i drugiej mialam akurat w zimie

czarna masz racje. Kręgosłup i stopy wtedy mają szok że nagle tyle muszą udźwignąć. Wtedy niestety mogą sie sporo osłabić.

Ja rodziłam latem, ale jakoś wyjątkowo dobrze to zniosłam mimo, że nogi i ręce często mi puchną.