Mój też ma totalny luz ![]()
Ja z kolei od doradczyni laktacyjnej usłyszałam że mam wyjątkowo racjonalne podejście jak na pierwsze dziecko ![]()
Jednocześnie potem się wkurzam że nie umiem bobasa zrozumieć ![]()
Ja taka jestem niestety. Martwię się wszystkim to męczące w sumie
Ja jak starszą skaleczyłam próbując obcinać cążkami tak od tego momentu kategorycznie wąż zabronił mi obcinać paznokcie dziewczynko i już 5 lat obcina wcześniej starszej teraz obydwu i ja paznokci młodszej ani razu nie dotknęłam ![]()
![]()
U Nas mąż sie boi… ja obcinam. Z synkiem na spokojnie ![]()
A Mala trafila sie ularciuch j nawet jak na spiocha próbuje to tusza raczkami i nóżkami. Obcinam jak sie uda po 1.czy 2 paznokcie ![]()
I mąz nie byl w stanie nic robic z pepkami po porodzie. Kikuty go przeażaly… a mi robil opatrunki po cc i walil zastrzyki
Dobrze, że WĄŻ stoi na posterunku ![]()
![]()
Ja właśnie dlatego unikałam obcinaków bo bałam się , że poprostu utnę kawał palca , oczywiście wyobraźnia zadziałała i widziałam jak krew tryska na lewo i prawo bo koniuszki palców są mocno unerwione ![]()
To u nas mąż mowi, że sie boi i tego nie zrobi bo palec utnie
a on akurat z tych drobiazgowych i dokładnych
@karolina27034 fajnie to brzmi grupa jest czynna 24h no ale taka prawda . Gdyby jej nie było to ciężko , trzeba byłoby wydzwaniać po rodzinie ![]()
@MamaSloneczka super
gotowe o każdej porze ![]()
SoR trochę gorszy
lepiej tam nie trafić ![]()
Chyba każdy mężczyzna ma luz , mój też on jeszcze tego nie czuje co go czeka ![]()
A my zamartwiamy się na zapas ![]()
![]()
Canpolowe Pogotowie Ratunkowe ![]()
Super, że tu można bez oceniania się pożalić i uzyskać wsparcie i pomoc ![]()
Oo trzeba zrobić taki wątek ![]()
CPR ![]()
![]()
![]()
@paola.4 tam zdecydowanie lepiej nie trafiać , a tu można o każdej porze dnia i nocy ![]()
O rany my już mamy za sobą pierwsze obcinanie paznokci synkowi ale się upociliśmy przy tym. Niby na śpiocha ale też nie było łatwo ![]()
![]()
To mój nie chce obcinać bo się boi. On zagaduje a ja obcinam, ale jest coraz trudniej bo maluch nie przepada … a jego paznokcie mega szybko odrastają ![]()
@MamaSloneczka taka nazwa lepsza ![]()
![]()
Oj tak , nie trzeba wywoływać nie potrzebnie . Nikomu to nie potrzebne .
To trzeba ją zalegalizować na forum ![]()
![]()
![]()
U mnie się zdarzyło że za mocno obcięłam i do krwi ale palec na szczęście na miejscu ![]()
Tego sie właśnie najbardziej bałam ale na szczescieu nas sie obyło bez obrażeń.
O kurczę , ja zawsze zostawiam trochę zapasu bo się boję
Hahaha trzeba zrobić taki wątek CPR ![]()
ale tam pisać naprawdę sprawy które wymagają natychmiastowej konsultacji ![]()
![]()
Jestem zdecydowanie za !