Na Vinted przy niektórych produktach osobistych łatwo się naciąć, ostatnio chciałam kupić nakładki na piersi, szukałam nowych nieotwartych opakowań, a w tej kategorii jak sprzedajesz na vinted to jedyna opcja jaką możesz zaznaczyć to jest : nowe z metką.
No i niektóre dziewczyny jak się wejdzie w opis to piszą, że używane raz, albo coś, ale niektóre mają to gdzieś i nawet jak ewidentnie widać że były używane to nie piszą nic i ktoś może pomyśleć, że no skoro nowe z metką to nowe z metką i bierze…
Ja przy pierwszym bobasie miałam przed porodem, natomiast w szpitalu jest laktator ogólnodostępny z wymiennymi końcówkami. W tej ciąży obecnie 31 tydzien - na tą chwile nie mam ale na bank kupię
Również takich rzeczy nie kupuję używanych do tego też dołączę buty tego też nigdy używanych bym nie kupiła . Chociaż sprzedać nie raz mi się udało ale te rzeczy wolę kupić jednak nowe
dlatego jak ktos w kulki leci np na vinted to warto zglaszac by ograniczyć ryzyko takich sytuacji.
wogole ostatnio tez widzialam ''nowe z metką " a w opisie ze “jak nowe, raz uzyte”
@daga1271 ja osobiscie nie bardzo widze efektywnosc sprzętu 2 lata i wiecej bedac typowo kpi albo nie trafilam az tak super sprzęt
u mnie uzytkowalam łącznie 8msc laktatory a najdluzej jeden mialam okolo 6-7 miesiecy i mimo ze byly wymieniane czesci zgodnie z zaleceniami producenta to z czasem jakos bardzo mocno spadla i wymiana duzo czesciej nie pomogla za bardzo
Koleżanka używała po porodzie laktatora siostry z Modeli, tylko on miał 8 lat. Ale laktacji wgl nie rozkręciła, ale też jej za bardzo na tym nie zależało
Niestety coraz częściej się to zdarza że niby nowe a ty raz ubran, a rzeczywistość i tak jest całkiem inna że kilka razy ubrane tylko jakość dobra i tego zużycia nie widać , ale fakt faktem nowe to już nie jest
Dlatego ja zawsze kupuje takie rzeczy stacjonarnie, bo niestety ludzie czesto oszukuja z tym oznaczeniem nowosci . Jak jest cos normalnie ubrane to pisza , ze przymierzone .
U mnie się udało z dużym powodzeniem Wiele zawdzięczam mojej położnej środowiskowej, która jest też doradczynią laktacyjną, wystarczyło mi jedno spotkanie i jak poszło to pierworodną dwa lata prawie karmiłam
Ja, kupiłam pojedynczy butelkowy przed porodem tak na wszelki wypadek, jak się okazało po porodzie że będziemy KPI domyślam podwójny butelkowy. A po miesiącu muszlowy MilkShell a niedawno muszlowy Smartsens. I jednak bez muszlowego nie wyobrażam sobie ściągania mleka.
Aa to typowe, ja też zawsze jak dodaje ogłoszenie na olx to usuwam swój numer telefonu, bo jak go zostawiałam to oszuści wypisywali do mnie na what upie
Pół roku temu moja 15 letnia siostra i tata się dali nabrać na takie oszustwo - gdzie ja byłam pewna, że nikt się na takie coś już w dzisiejszych czasach nie nabiera! Powiem wam przeżyłam szok bo myślałam, że nie będzie ich tak łatwo wrobić, całe szczęście szybko zadzwonili do banku i zablokowali kartę i się nic nie stało, ale blisko było…
O kurcze to całe szczęście że dobrze się skończyło
Ale to prawda że jak doda się ogłoszenie to niemal natychmiast przychodzi wiadomość na Whatsapp mój mąż mało brakowało a też by się naciął bo dodał ogłoszenie i od razu przyszła wiadomość a on zadowolony ze już ktoś zainteresowany a ja mówię opanuj się, bo to podejrzane że tak szybko ktoś napisał, w sumie w tej samej sekundzie co weszło ogloszenie i mówię na spokojnie zobacz chociaż czy telefon w ogóle ktoś wyświetlił no i zerka a tam wcale nawet nie odkryty raz numer telefonu i mówię,.widzisz to jak ktoś mógł napisać jak nie zdążył nawet numeru sprawdzić żeby zadzwonić i szybko tamtą wiadomość usunął i na szczęście nie odpisał ani nic nie odwalił,.ale to są sekundy nie raz jak się nie pomyśli
Ale swoją drogą co oni mają za sposób że to od razu wysyłają wiadomość… Przerażające co za czasy
Ja kupiłam taki laktator używany. znajoma kupila laktator jak dziecko miało 2 miesiące. Mówi że użyła go dwa razy później z dzieckiem trafiła do szpitala i go zapomniała wziąć a nie miał jej kto dowieźć. Dziecko musiało przejść na specjalistyczny zamiennik mleka a ona dostała tabletki na zakończenie laktacji więc więcej go nie użyła bo w szpitalu ściągała szpitalnym. Pokazywała mi dowód zakupu było to we wtorek a w środę pojechała do szpitala. Pozatym było widać że jest jak nowy to raz, dwa ładowarka była jeszcze zapakowana a trzyeto jednak była znajoma i wiedziałam że jednak , jest czysta,
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.