Zakup laktatora - przed czy po porodzie?

Zgodze się - sama jak szukałam laktatora i byly sprzedawane nowe tańsze o 50zl niż te w sklepie to wolałam kupić w sklepie i mieć gwarancję

Również się do tego przyłączam - abym zdecydowała się okupienie laktatora z drugiej ręki, cena musiałaby być naprawdę atrakcyjna… o 50 zł mniej niż standardowa cena to nawet nie warto ogłoszenia otwierać. Tym bardziej, że aukcje są jakie są - dodany opis “Nowy bez metki” a przychodzi przedmiot przetyrany przez kilka pokoleń :smiley: - ostatnie zdanie już tak w celach humorystycznych :slight_smile:

Plus do tego koszty ochrony i wysyłki i cena wychodzi jak za nowy i z gwarancją a te nowe często można kupić z darmową wysyłką

Dokładnie, tym bardziej że czasami można trafić na jakąś promocję, a na nowości często są jakieś kody zniżkowe od osób promujących. Także trzeba szperać:)

Dziękujemy za komentarz i wybór naszego laktatora :smiling_face_with_three_hearts: :heart:

1 polubienie

Dobrze, że był to udany zakup :smiling_face_with_three_hearts: :heart:

1 polubienie

I przydał się? Byłaś zadowolona z wyboru? :smiling_face_with_three_hearts:

Dziękujemy za komentarz :smiling_face_with_three_hearts:

1 polubienie

Tak przydał się , przed pierwszym porodem nie zdawałam sobie sprawy jak przydatny jest laktator

Ja kupiłam za 150 a sprzedałam za 40 :smiley: właściwie to mąż wystawił i dzwoniła potem do niego ta Pani że części brakuje. i mąż że są wszystkie, a ona że jest po porodzie to słabo ogarnia :smiley: ja byłam w szoku, bo zakładałam że zestaw osobisty to ktoś kupi sobie nowy, bo ja po kimś bym nie chciała używać.

1 polubienie

no właśnie ja na te rzeczy osobiste typu laktator też bym się nie zdecydowała, no nie wiem może chyba gdyby był za 1/3 ceny i jedynie wysterylizowany :laughing: ale to też ktoś może tak napisać, a rzeczywistość może być inna :laughing:

@Wesola95 tez uwazam ze laktator to jednak osobista chyba ze powymienia się wszystkie takie czesci na nowe i zostanie sama obudowa silniczek itd to juz inna sprawa tylko ze wtedy czesto wychodzi cena jak za nowy :rofl:

Ja na zakup używanego laktaora bym się raczej nie zdecydowala. Jakos tak po prostu :slight_smile:
A przed 1 porodem mialam laktator Canpol Babies Take&Go. W szpitalu juz był w uzytku. Probowalam rozkrecic laktacje.

@Kalusia161 ja jakbym miala uzytkowac “uzywany” to tylko na zasadzie jak np szpitalna medela ze sam silnik itd uzywa kazdy a czesci "osobiste " sa sterylne jednorazowe pod kazda typu lejki butelki utd i wtedy to ma sens
bo np muszlowe jak sie pozmienia czesci plus uzywany silniczek to prawie cena nowki wyjdzie
w inne typu “tylko wyparzone” to ja nie wierze
ale sa ludzie którym nie przeszkadza i nawet butelki do karmienia kupują uzywane czy kilkoro dzieci karmią z jednej przez kilka lat

To już osobista decyzja każdego. Butelki po 2-3 miesiącach uzytkowania już są podniszczone. I ja wymieniam. Nie wyobrazam sobie żebym z nich karmila kolejne dziecko.

1 polubienie

Oj tak jedna dzidzia bierze do ust smoczki czy smoczko od butelek wiec to nie to samo co np ubranka . Zreszta mam wrazenie ,ze jednak mleko zostawia “zapach” w butelce nawet pomimo wyparzenia . Wiec takie rzeczy powinny byc jednak nowe , w moim odczuciu . Ubranka , wozek , bujaczek z drugiej reki - dla mnie luz

oczywiście osobista jak ze wszystkim jednak ja osobiście sobie tego nie wyobrażam by np rok dwa uzytkowac i kolejnemu to samo

1 polubienie

Tez bym nie kupila uzywanego, zwlaszcza ze w niektorych czesciach jednak zostaja jakies sladowe ilosci mleczka innej mamy. A zakup samego silniczka chyba bylby bez sensu :)podobnie mam z forelikiem samochodowym nigdy nie kupie uzywanego.

2 polubienia

Przy pierwszym synu butelka Philips wgl nam się nie sprawdziła i użyliśmy jej kilka razy, i ja ja wyparzyrzylam i schowałam do szafki. Potem koleżanka zaczęła używać u swojej córki i pytam się czy chce te butelki, bo już zdążyłam 2 kupić :smiley: i wzięła i po czasie mi mówi że ten smoczek z przepływem 3 to za szybki jej dałam :smiley:

1 polubienie

I też producent daje 2 lata gwarancji i czytałam że dluzej to ta efektywność ściągania spada, ja bym się bała że sobie jakiś zastój albo zapalenie zrobię takim niepewnym laktatorem i dlatego swoje sprzedałam, mimo że miały kilka miesiecy

1 polubienie