Ja najczęściej kupuje w aptece internetowej Gemini.
Pampersy zazwyczaj jak są na promocji to kupuje a chusteczki kupuje na allegro . Nie robię jakichś dużych zapasów. Raczej wszystko na bieżąco ![]()
Ja zapasów specjalnie nie robię ale jak widzę dobrą promocje na środki do prania czy zmywania a wiem że za niedługo mi się będzie kończyć to kupuje. W spiżarce mam zapas makaronow, słoików i puszek ale też w tygodniu robię większe zakupy. Nie wiem czy te promocje na chemię w biedrze czy w Lidlu są bardziej opłacalne niz cena na allegro ale wiem że dużo osób się tak zaopatruje, sama muszę to ogarnąć żeby nie kupować co chwilę jednego produktu z chemii tylko zamówić sobie “wyprawke” co jakiś czas ![]()
Wiesz co mi się czasem trafiła mego a promocja na do prania Lovela gdzie miałam po 13 zł za 1,45l jeden i to była naprawdę super cena. Czasem się uda coś upolować
Ja ze spożywki robię „zapasy” tylko jak jest kawę super promka w sklepie stacjonarnym. Jak nie ma to przez allegro zamawiam tyle ile potrzebuje. Kiedyś robiłam zapasy kasz, ryżu, mąki itp ale wyleczyłam się z takich zapasów jak w wynajmowanym mieszkaniu miałam inwazję moli i wszystko poleciało do kosza łącznie ze słoikami bo przy wieczku też potrafiły się zagnieździć
Ja dokladnie tak samo niemam gdzie tego trzymac niestety ![]()
Czasem dobrze zebrał jest , bo nieraz za duże wtedy niepotrzebne zapasy się się robi ![]()
My robimy zapasy. Bardzo lubię środki Clinex. Właściwie wszystko się nam sprawdziło. Zamawiamy na allegro, żeby przynajmniej przesyłka była za darmo ![]()
Płyn do szyb Herr Klee. To też na allegro. I zawsze bierzemy przynajmniej 5, a nie wiem nawet kiedy i już nic nie ma.
Spożywcze rzeczy to np ostatnio kupiłam 10 pudełek mini batoników z Dobrej Kalorii. Ale to średnio wyszło, bo podobnie cenowo jest w Lidlu.
I zawsze korzystam z wszelkich promocji 1+1
Dołączam się do polecajki sprzedawcy ja najczęściej kupuję kawę Brazylia ![]()
A co do robienia zapasów to śledzę promocje i wtedy robię zakupy, mam swoje miejsca w zależności od tego co jest w promocji.
W Biedronce robię zapasy pampersów i chusteczek.
Na allegro, w Rossmanie, Hebe pozostałą chemię ale zawsze tak aby mieć darmową dostawę. ![]()
Nie ukrywam że tutaj na forum wątek Promocję i Oferty specjalne również śledzę i często z niego korzystam ![]()
Zawsze robię zapasy chemi jak jest jakaś dobra promocja
To ja ostatnio płyn do mycia kibla właśnie kupiłam w ilości 5 szt na allegro by mieć darmową przesyłkę a ivv co tak to zużyjemy a w sklepach ostatnio nie widziałam
Sporo rzeczy zarówno z chemii czy takiej suchej spożywki zamawiam na Allegro
przeglądam oferty i jak coś ma spoko cenę czy po prostu nie chce mi się chodzić i szukać w sklepach to zamawiam
nie gromadzę jakichś dużych zapasów bo nie mam gdzie przechowywać, mam jeden malutki schowek jedynie ![]()
Z takich spożywczych produktów to najwięcej zapasów robię jednak w sklepach typu Lidl czy biedronka kiedy jest dobra oferta na dany produkt typu wielosztuk to wtedy mleko, masło, jakieś kabanosy czy pakowane wędliny itd, to co ciut dłużej może poleżeć kupuję żeby było w zapasie ![]()
Zapasy pieluszek też właśnie z tych marketów, za to chusteczki nawilżane też na Allegro zamawiam, bo czasami jak wezmę cały karton to mam na 3 miesiące zapas a wychodzi naprawdę niedrogo ![]()
Ja to takie rzeczy to na Allegro nie chcę mi się tego targać. Niech ktoś podstawi pod drzwiami. ![]()
To wiekszosc osób widzę ze wybiera allegro ![]()
Ja najczęściej łapię promki z Biedronki albo z Rossmana
Jak są dobre akcje, to biorę od razu więcej na zapas i mam spokój na dłużej ![]()
Szczególnie w Biedronce jak jest 1+1 — wtedy zawsze kupuję płyn Coccolino do prania, bo wychodzi mega tanio
Dzięki temu nie muszę co chwilę latać do sklepu, tylko mam zapas na dłużej a i zaoszczędzę trochę ![]()
![]()
![]()
Spożywcze kupuję raczej na bieżąco
czasami jakiś makaron czy ryż jak jest w promocji to wrzucę więcej ![]()
Ja zazwyczaj kupuję w biedronce jak są promocje 1+1 albo 2+2 zazwyczaj kupujemy na dwie aplikacje z mężem a jak chcemy coś więcej to i dziadkowie dają swoją aplikację ![]()
To mój mąż teraz założył sobie apke Lidla i też ostatnio kupił masło na moją i na swoją ![]()
Z tymi promkami 1+1 gratis to też trzeba uważać bo czasem ceny są ok ale nie powalają a czasem są mega i wtedy warto brać
Też muszę zacząć zamawiać na allegro , jak tak wszyscy kupujcie ![]()
Ja kupuję na allegro płyny do sprzątania firmy clinex, naprawdę są godne polecenia. Jest duży wybór. To już jest chemia profesjonalna i powiem wam że czuć różnicę między np odtluszczaczem tej firmy a jakimś innym psikaczem z biedronki. Te płyny są bardzo wydajne, jak kupie to używam i używam
Ja ostatnio jak sprzątałam łazienkę tym Clinex w3 forte to prawie zemdlałam, taki jest mocny. A ja bez zastanowienia napsiukalam go jak wodę jakąś. Ale jak wyszorowałam ![]()
No on jest mocny, ja go raczej używam od święta
za pierwszym razem też się nie spodziewałam i nawet rękawiczek nie założyłam, a moje dłonie nie są w najlepszej kondycji, pełno zadartych skórek przy paznokciach, suche jak pięty Cejrowskiego, nie chcesz wiedzieć jak to szczypało
chyba nie bez powodu napisali w nazwie „silny” ![]()