Zapowietrzone uszy

Oby tylko termin nie był zbyt odległy 

Klaudia, W ciąży muszą przecież umówić nas do specjalisty w dniu zgłoszenia, albo wyznaczyć termin wizyty w przeciągu 7 dni roboczych. A jak panie w rejestracji się burzy to trzeba to i tak wywalczyć.

Darulka a idziesz prywatnie? 

No w sumie tak. Trzeba walczyć.. Ciekawa jestem ja to jets respektowanie 

Mi tylko raz się zdarzyło tak wywalczyć bo potrzebowałam specjalisty i pani mówi że za ileś tam miesięcy, ja ze jestem w ciąży, a ona ze jej przykro. Dopiero kiedy odwołałam się do prawa przyjęcia w ciągu 7 dni to przypadkiem pani zauważyła ze może mnie wepchnąc haha

generalnie ze specjalistami jest cieżko... ostatnio po skreceniu nogi, poważnym bo z pozrywanymi więzadłami i pęknietymi ściegnami, kazali mi czekac na wizyte u ortopedy 3 tygodnie ... mało ze skandal, ale tak własnie jest w naszym kraju. Dlatego ciesze sie ze w firmie mamy prywatne ubezpieczenie medyczne i prywatnych specjalistów od reki w zasadzie, bo inaczej poważnie nie wiem jak w tym kraju się leczyc 

Aneczka Na początek sprobuje na nfz a jak się nie da to pójdę prywatnie.

Skoro kobietom w ciayz się należy to nie powinni odmowic 

Darulka rozumie..daj znać gdzie się dostałaś i kiedy wizyta 

No wlansie. Daj znac czy cie przyjęli tak jak rzeczywiście ci się należy szybka wizyta 

kobiety w ciąży mają pierwszeństwo w wizytach u lekarza, ja bym powiedziała że jesteś w ciąży i dosyć uciążliwy przypadek i chcesz jak najszybszą wizytę 

Ja tak mam teraz tzn od kilku dni jka są upały. 

Natinka no i bardzo dobrze , takie kobiety w ciąży mają prawo . I albo w rejestracji nie mają pojęcia albo miała że kobiety nie widza co im się należy a co nie. Trzeba walczyć o swoje . 

No Darulka jestem ciekawa czy znajdą szybki termin na NFZ . No chyba że zaproponują teleporade bo mam wrażenie że na NFZ to większość tylko teleporada

Nie rozumiem idei teleporad. Szczególnie u dermatologów itd przecież to jest nielogiczne jak pizrawic diagnozę 

Natinka to tak samo u pediatry jak dziecko ma wysypkę albo coś innego na skórze się pojawiło 

No dokładnie. Ale są niektóre poradnie które robią wstępną selekcję przez tel. I jak jest coś co można załatwić w ten sposób to nie przychodzi się. Jeśli wymagany jets jednak kontakt to się przychodzi osobiście 

Natinka bo oni kurcze myślą że wieksosc nie wie o tym i tak odsyłają by nie mieć dodatkowej roboty.... Dobrze wiedzieć jakie się ma prawa bo wtedy łatwiej w ciąży o specjalistę 

Niestety nie dodzwoniłam się do przychodni :( jechać nie mialam sily wiec jutro znowu probuje...

Darulka dzwoń do skutku często tak jest że ciężko jest się dodzwonić. Włącz na głośnomówiący tryb i mecz telefon ciągle połączeniami a w tym czasie cos robic możesz 

Do mojej przychodni też nigdy nie można się dodzwonić :/ współczuję.