Zawieszka do smoczka

Macie jakieś fajne sprawdzone strony na których można dostać piękne zawieszki do smoczka ? Mogą być imienne , z koralików itp zależy mi na czymś naprawdę ładnym 

My mamy ze strony koralikowe pasuje na fb

Mnie te zawieszki z koralikami nie przekonuja obawialabym sie o polkniecie takiego koralika w przypadku pekniecia zawieszki a dzieciaczki maja sporo jednak sily.

Wolałabym juz na tasiemce lub dawniejsze na lancuszkach ktore sa rownie ladne ;)

Aniska ja mam to samo podejście. Mój często zawieszki pchał do buzi i traktował je jak gryzak. Balabym się,że to przegryzie nawet zerwie bo siłę dziecko ma(złoty łańcuszek mi zerwał to co tam taka tasiemką) . Ja tam mam dwie z lovi da ładne wzory i jestem spokojna jak to bierze do buzi,że nic tam nie zostanie 

U nas jest zwykła najprostsza z Canpol babies więc nie mogę polecić ale jest tego mnóstwo na Internecie i myślę że wszystkie są robione z takiego samego materiału

My pierwsza mieliśmy drewniana jak jeszcze do buzi nie brała potem się przerwała ze starości po prostu bo się sznurek wyrobił teraz kupowałam jej gumowe z koralikami z atestami i możliwością gryzienia i wszystko zawsze było ok raczej nie dało się przegryźć z tym że one są takie same bo albo są zielone albo niebieskie albo różowe koraliki i wszystkie z tych już mieliśmy :( zamawiała któraś z was coś ze strony Queen Baby ? Tam są fajne tasiemki z możliwością personalizacji koloru , imienia , zapinki a nawet sznurka ale nie miałam nic z tej strony i ciekawa jestem opinii , u nas problem jest taki z tymi zwykłymi lancuszami że Laura wsadza małego palucha w dziurę łańcuszka i raz musiałam przerwać łańcuszek żeby go wydostać :/ tak że odpadają niestety

Kiedyś już tu pisałam moja córka przegryzla taka z koralikami dobrze tylko że  w mojej obecności. Teraz poszłabym w tasiemke ale synek póki co bez smoczka

Ja nigdy nie zamawiałam przez tą stronę mnie nie do końca też przekonujące zawieszki z koralikami natomiast pytanie było o wygląd a jednak te z koralikami są najładniejsze tasiemki może faktycznie bardziej praktyczne

Ja też bym się bała takiej z koralikami dać dziecku. MamaRoza dobrze, że nie skończyło się na pogotowiu i że byłaś akurat :) 

Takie zawieszki to ładny gadżet dla mam z Instagrama ale naprawdę nie jest to zbyt bezpieczne. 

Ja do wyprawki kupiłam taką na łańcuszku ale ani razu nie była używana bo dziecko prawie bezsmoczkowe się okazało 

Ja mam jedną z silikonowymi koralikami z imieniem i no słodko w niej wygląda i jest bardzo ładna, kupiłam ją w sklepie z artykułami dziecięcymi, nie jakieś hand-made które nie wiadomo skąd pochodzą, 

ale uważam, że taka tasiemka z lovi /canpol jest o wiele lepsza, i bezpieczniejsza, są różne wzory i kolory i można dopasować do swoich potrzeb. Ja po jednej nocy z zawieszką z koralikami od razu ją odpięłam, bo bałam się, że dziecko się poddusi nią. 

Fajne też są takie dziergane ze sznurka fajnie wyglądają ale szybko się brudzą tak jak i tasiemki według mnie

No bo to niby fajny gadżet ale niestety trzeba też przemyśleć właśnie że to tylko kawałek sznureczka i małe koraliki

Dlatego wolę kupować te z atestami ze sklepu niż robione w domu przez kogoś raz miałam taką z UK na której pisało że w razie połknięcia koraliki się rozpuszczają i tak było bo jak wsadziła do wody to się zawieszka już nie wynurzyla ;( 

O to ciekawe że są takie rozpuszczalne koraliki :) 

Ja tu zamawiałam i jestem bardzo zadowolona 

https://instagram.com/storkbaby.uk?utm_medium=copy_link

Ja nie mam zaufania do tych zawieszek z koralików jakoś za każdym razem bym drżała, że dziecko połknie.

Mama Laury rozpuszczalne? Ale to chyba nie zdają egzaminu bo dzieci często wszystko dają do buzi, więc pod wpływem śliny od razu by się rozpuszczało? Jeszcze bardziej niebezpieczne bo jakby tak się większy kawałek roztopił bo dużym kawałkiem dziecko mogło by się zakrztusić

Ja dla starszego synka miałam zawieszkę z sylikonowych koralików, miękkie, bardzo ładna imienna. Nie zdarzyło się nam żeby syn przegryzł. Ale ja nie mam przekonania do tych zawieszek dlatego że mimo miękkich koralików to na końcach już były większe elementy z metalowymi częściami. Dobra jak dziecko spało na plecach a jak się przekręciła na brzuch to mu się odciskal, nie wygodnie mu było no i jak dla mnie to ciężka była ta zawieszka. O wiele lepiej sprawdziła się tasiemka z lovi, płaska, lekka.

Zamówiłam ale bez personalizacji i zobaczymy co przyjdzie i jakie będzie wykonane może akurat będzie w porządku , z canpola też mamy ale ja strasznie korci ten łańcuszek żeby tylko palca wsadzić w te dziurki czekam aż ten etap minie bo są bardzo ładne :) 

Mamalaura pokaż jak wygląda jak dojdzie:p 

Mamałobuziaków u mnie jeszcze odciskała się na szyi i bałam się o podduszenie...

Okej wrzucę ale bez szaleństw teraz mieliśmy zdecydowanie ładniejsza