Zbyt mały dzidziuś

Trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązanie! Koniecznie daj znać jak maleństwo będzie już z tobą! :smiling_face:

Ja mialam podjerzenie hipotrofii . Na usg wychodzilo ze corka wazy 2400 a bylam juz w 38 tc . Wywolywali z twgo powodu. Corka urodizla sie 2600 , zdrowiutka . Syn tez nie byl.jakos specjalnie duzy bo 2900 . Taka chyba moja “uroda” nie martw sie . Jesli badania wychodza dobrze to na bewno wszytko bedzie ok

Miałam ten sam problem. Mała wg urodziła się malutka, miała mikroskopijna główkę. Do tej pory ma. Jest zdrowa i już narobiła kg wg innych dzieci w podobnym wieku

Dzięki dziewczyny nawet nie wiecie jak bardzo chciała bym już urodzić i wiedzieć że z córeczka wszystko ok, że już zjada mleczko i przybiera na wadze

3 polubienia

Ooooo to prawie 1kg , lekarz chyba nie do końca łapał dobre obwody przy usg :frowning: a rodziłaś sn? :slight_smile:

W kazdym razie pisz nam jak juz maluszek bedzie na świecie :white_heart::white_heart::white_heart:

Rozmawiałam z moją teściową i u niej 4 dzieci, jeden wcześniak, ale żaden nie ważył więcej niż 3 kg. Chłopcy rodzili się 2700-2800 i wszystko z nimi w porządku. Wiadomo to były troszkę inne czasy, ale może cię to też lekko uspokoi :smiling_face:

Tak SN , syn urodził się 60 cm , nikt nie zakładał że będzie taki długi

Czekamy na wiadomość jak już będziecie razem :two_hearts:

3 polubienia

A poza tym dzieci urodzone powyżej 2500 g są w normie, może po prostu taka uroda maluszka

Ja tam zazdroszczę, że urodzisz takiego malucha :see_no_evil: Mój syn miał 4 kg i poród niestety nie był łatwy

Oj, 4 kg to już kawał chłopaka! Wcale się nie dziwię, że poród nie był lekki :sweat_smile:

1 polubienie

Ojjj urodziłaś naturalnie ? To już spory bobas :baby:

Rodziłaś naturalnie? Jak długo trwał poród?

No to faktycznie , dlugaśny :blue_heart:

Pewno pierwsze ubranka poszy od razu w kącik :grin::grin:

Tak, rodziłam naturalnie. Ze względu na to, że według USG waga wychodziła 4 kg indukowany był poród o godzinie 12:00, a urodziłam o 5:49 następnego dnia. Ale tak naprawdę silne skurcze trwały od 1:00 do 5:49

Ojej, ale to mimo wszystko sam poród trochę trwał :hear_no_evil:

Ojeju to i tak bardzo długo trwały silne skurcze

Ciotka urodziła chłopca 4600 i 63cm w rożek się nie zmieścił :rofl::rofl::rofl: to był miesięczny bobas a nie noworodek :rofl:

Ojej :see_no_evil: Ja leżałam na sali z kobietką, która miała synka 2600 g, więc przy nim mój Franek ważący 4 kg wyglądał jakby miał już miesiąc :rofl: