Zęby w ciąży i krwawiące dziąsła

Pewnie nawet mimo jakiejś techniki, trzeba choć troszkę ochłodzić. Z kubka też ciężko nam taki wrzątek pić. Ja to jak na spacer robię w termicznym kubku, a mam bardzo szczelny, a nie zdążę ostudzić to nie raz się poparzę.

Też bym się przez słomkę nie odważyła pić 

Niektórzy też nie mają tak wrażliwego przełyku i podniebienia dużo zależy jak człowiek odczuwa temperaturę napoju np moja mama to wrzatek umie wypić że szklanki bez problemu a ja w życiu bym nie umiała tak szybko wypić gorącej herbaty niemal wrzącej 

Ja też nie potrafię pić od razu zalana herbatę. Musi postać trochę przestygnac 

Aneczka ja mam podobnie ale moja mama wypije bez problemu więc dużo też zLezy od wrażliwości naszego przełyku i podniebienia języka itd. 

Aiisa tak samo jak z odczuwaniem bólu tak i z tym. Każdy inaczej ma 

A ja zawsze pije taka właśnie zaraz po zagitowaniu bo później to już za zimna jak dla mnie 

A ja nie pije zimną ani wrzątek ale delikatnie przestudzoną 

A u mnie zależy ja gorące umiem wypić ale zeby są wrażliwe na temperatury więc czasem dam rady czasem nie zależy ale generalnie mnie to nie parzy ale nie lubię gorącego bo jesy mi zaraz mocno gorąco z racji tego lubię wszystko raczej wystudzone łącznie z zupami mój to się śmieje że ja ledwo ciepłe jem i jak to możliwe że mi tak smakuje  a gorąca zupa mi nie smakuje nawey. 

Ja zupy gorącej mocno też nie zjem..bo nie chce mi się ciągle dmuchać. Wolę żeby trochę przestygla

Aiisa ja mam odwrotnie, muszę zjeść gorąca bo ciepła już ma inny smak. Nawet rosół czasem jak świeży a makaron zimny to muszę grzać od nowa bo makaron mi studzi heh 

Natinka w moim przypadku chodzi o to że jem zupę czy pije napój gorący ale nie wrzątek że aż parzy. 

Jest tak, że każdy może inaczej odczuwać temperaturę posiłku.niemniej jednak kiedyś czytałam że spożywanie gorącego nie jest zdrowe. Wiec lepiej jednak uważać.

Megg nie jest zdrowe czyli co? Ze można sobie zaszkodzić np poparzeniem? Ale nie języka buzi tylko np przełyka? Czy o coś innego chodzi? 

Dzowqvztny a ja z kolei ciepła zjem ale już taka batdzo ciepła czy gorąca w życiu nie zjem zwyczajnie nie smakuje mi tzn czuje gorące coś a smak mi zanika w tym wszystkim. 

Aneczka wrzatek trzeba potrafić wziąć do buzi bo inaczej tak jak piszesz można się poparzyc. Jak czasem za szybko pije / jem to zdarzyło mi się delikatnie oparzyc 

Natinka ja nie raz herbatka język popatrzyłam bo chciałam gorąca wypić żeby się rozgrzać czy jak chora byłam. 

A później jak już się sparzy język to dziwne uczucie jest.. 

Natinka masz rację trzeba umieć wypić wrzatek by się nie poparzyc wlansie ale nie każdy może sobie pozwolić na to szczególnie jak jest wrażliwy na temperaturę. 

Ja to nawet jak odgrzewam zupę to muszę z niej zrobić wrzątek i sobie sama jak jem to studzę. Nie lubię tylko trochę podgrzać. Niby na to samo w końcu wychodzi, ale tak mam.

Aiisa i przede wszystkim dzieci ni e potrafią tego zrobić