Ja używam średnich szczoteczek. Miękkie wydają się dla mnie za słabe.
Wracając do tematu w ciąży zdarzało się że dziąsła mi krwawiły
Megg a jaka soniczna masz ją myślę też kupić sobie jakąś wlansie ale nie wiem jaka i myślę na razie.
U mnie nie było problemu z dziąsłami. Stoauje normalne szczoteczki. Choć zastanawiam się też nad elektryczna
U mnie był no ale cóż tak bywa nie raz ze rozpulchniaja się dziąsła.
W ciąży stan zebów mi się nie pogorszył. W 1 trymestrze zaleczylam co bylo trzeba a koelna moja wizyta była 6 miesięcy po porodzie. Była 1 mała dziurka ale mogła powstać od niewłaściwego szczotkowania
Aneczka to dziwne że nie wyleczyli wssytskiego jeszcze przed porodem jeśli był czas bo można a nawet trzeba.
A w ciąży można 2 razy w roku zrobić czyszczenie z kamienia żeby na nfz czyli co pół roku jak się w 1 trymestrze zrobi to później przed porodem można znów co jesy super sprawa czytałam że powinno się tak zrobić bo wiadomo dzidziusia czszto się całuje tuli itd i warto mieć zdrowe odkamienione ząbki.
Aiisa zaleczyli wszystko przed porodem
Ja miałam odkamieniane w 2 trymestrze ale sam zabieg trwał około 2 minut bo praktycznie kamienia nie było. A jeżeli chodzi o leczenie to warto wyleczyć w ciąży bo nie wyleczony ząb może spowodować nawet przedwczesny poród, tak twierdzi mój lekarz i strasznie mnie męczył żebym szybko załatwiła sprawę ze stomatologiem, Także wydaje się błahostka a jednak może mieć ogromny wpływ na ciąże.
Ale niezaleczone zęby bolą więc i tak trzeba będzie je zrobić
Aneczka nie koniecznie nieleczony ząb boli. Ja miałam teraz w ciąży 4 do zrobienia a żaden nie bolał ani trochę.
Nie zawsze ząb boli. Jak boli to dobrze akurat, bo wiemy, że jest coś do zrobienia. Gdy nie mamy objawów, to może się problem rozwijać i doprowadzić do poważnego stanu.
Mam znajomego, co pod zębem był ogromny problem i tylko wiem, że powiedziano mu, że za kilka godzin mogłoby już być za późno na ratowanie. To wszystko się rozwijało, a na zewnątrz było w porządku. Nastąpiło epogeum i od razu pogotowie.
Natinka no dobrze ale chyba lepiej zaleczyć póki nie boli nas czekać aż zacznie boleć
Aneczka oczywiście że się z tobą zgodzę nie ma co czekać aż zacznie boleć. Lepiej kontrolować niż iść jak już się nie da wytrzymać. Dlatego pewnie w ciąży tak ważne jest by skontrolować ząbki bo nie wiadomo czy coś nie zaczyna się dziać bezobjawowo
Natinka to prawda. Bo im bardziej boli tym więcej roboty przy zębie
Może i tak bo jak nie boli to tylko coś tam się rozwierci zaplombuje i już.
Większość ma tak że bagatelizuje sprawę dopiero jak coś boli to idzie się do lekarza i nie ważne czy dentysta czy inny specjalista . Wiadomo w ciąży powinno się zadbać o zdrowie pilnować wszystkiego . Ja mialam problem krwawiących dziąseł ale nie w ciąży mi pomogła bardzo pasta "Madela" dostępna w Rossmanie
Dziewczyny żeby odpowiadają za różne rzeczy nieraz niewyleczine żeby są przyczyną innych schorzeń np mój wykładowca miał tak że przez żeby zawał miał wlansie bo jakby nie patrzeć niedaleko zawsze jakieś nerwy do mózgu idą od czegoś konkretnie więc cóż zeby mogą mieć wpływ na nasze zdrowie ogólne nawet i tak niezaleczone zeby mogą być przyczyną przedwczesnego porodu nawet
Ja chodzę na kontrolę co jakiś czas i nie mam problemu z zębami żeby mnie bolał czy co. Zawsze mam w porę zaleczone
Aiisa o przedwczesnym porodzie mój lekarz mnie poinformował jak kazał mi podbijać w książeczce ciążowej.
A zeby niewyleczone faktycznie mogą wiele złego wyrządzić. Mój tata miał mieć operacje ale nie zrobili mu bo miał niezaleczone zeby i musiał najpierw je naprawić by nie dopuścić do infekcji jakiejś
Natinka bo to prawda bo tamtędy przechodzą różne nerwy naczynia itd do mózgu więc żeby niekiedy maja wpływ na zdrowie i to duży.