Zęby w ciąży i krwawiące dziąsła

Zeby mają połączenie i z uszami i z oczami więc można się nabawić różnych nieprzyjemności jak coś będzie się z zębami dziać

Aissa tym bardziej że to właśnie miała być operacja czaszki więc to by wszystko wyjaśniło 

Nawet z sercem żeby maja dużo wspólnego mój wykładowca miał problemy wlansie przez żeby z zawalami. 

Lepiej poprostu dbać o zęby 

Aiisa w życiu bym się nie spodziewała że zęby mogą być przyczyną takich ciężkich dolegliwości. 

Jeśli chodzi o główny temat wątku, to niestety, ale od czasu do czasu zęby mi się psują. W pierwszej ciąży nie chodziłam do dentysty, przez co zęby musiałam leczyć po niej. W drugiej ciąży chciałam tego uniknąć i wyleczyłam wszystkie zęby. Łącznie miałam 4 wizyty i wszystkie zęby wyleczone. Przynajmniej teraz mam spokój na jakiś czas, bo nie ukrywam, że ciężko byłoby się wyrwać na dłużej:)

Magicznypazur to rzeczywiście trochę tych wizyt miałaś. Ja naszczescie jedna mialam

Ja w ciąży byłam raz na wizycie i wszystko było idealnie. Teraz muszę się wybrać, ale ciężko mi się umówić bo muszę z mężem ustalić kiedy będzie mógł posiedzieć i jakoś się to odkłada. Plus najgorsze mnie czeka, bo muszę wstawić implant, bo krótko przed ciążą wyrwano mi 6 i miałam po kilku miesiącach wstawić, a tu ciąża i się przeciągnęło.

Ja umówiłam się tak że jakby

mąż nie miał jak to mama by mi przypilnowała córeczkę 

Mnie po urodzeniu czeka jeszczr leczenie kanałowe jednego zęba bo dawny dentysta źle wypełnił kanał a teraz w ciąży nie mogłam zrobić zdjęcia rtg (tylko zdjęcie sprzed roku wskazuję na złe zrobiony kanał) przez co nie mogłam tego załatwić teraz tylko muszę odczekać. Na szczęście nie boli 

Natinka tak to czasem bywa że jedeb lekarz źle zrobi a potem trzeba poprawiać a czasem już nie ma kiedy i trzeba czekać aż się urodzi 

aneczkaa006 owszem, ale wolałam to zrobić przed porodem, niż po. I w sumie dobrze zrobiłam, bo z małą na piersi, która w dodatku jest mocno wymagającym dzieckiem tak szybko bym się nie ruszyła z domu na konsultację stomatologiczną.

Aneczka no cóż każdy popełnia czasem błędy a ktoś inny musi za nie płacić. 

Tylko jak mechanik źle nam samochód naprawi to raczej idziemy i niech naprawia dalej, ale już za inną kwotę, albo w ramach poprzedniego paragonu. A dentysta popełni błąd i jest bezkarny. 

Rena tak niestety jest. Nic z tym niestety nie zrobimy. Dlatego chodzi się do sprawdzonych 

Nie no można domagać się zwrotu bądź odszkodowania dentyści muszą mieć coś takiego jak oc wykupione w razie wlansie takich sytuacji to z ubezpieczenia pacjent pieniądze dostaje. 

Choć jak wiaodmo różnie z tym bywa też. 

Natinka nie musisz czekać że zdjęciem zębów rtg bo w ciąży takowe można wykonać pod warunkiem że dostaniesz na brzuch olowiowy fartuszek dla bezpieczeństwa  :) 

Teoretycznie można się domagać odszkodowania, ale jak efekt złego zabiegu wychodzi po kilku miesiącach, czy latach to ciężko coś udowodnić. Każdy raczej machnie ręką. 

Rena no niekiedy ludziom się nie chce dochodzić swoich praw. 

Ten dentysta zrobił źle jeszcze jak byłam dzieckiem w gimnazjum a dopieto niedawno mi wyszło. 

Aissa właśnie moja pani dentystka twierdzi że nie mogę a szczerze to nawet wolałam zrobić w ciąży bo kanałowe w ciąży jest za darmo a później będę musiała zapłacić około 1500 zł , tak mi wyliczyli według tego zdjęcia rtg sprzed roku. Dla mnie za 1 zęba to zdecydowanie za dużo bo wolałabym ta kasę wydać na dzieci 

Natinka to idź do innego jak masz okazję bo w ciąży powinno się leczyć a zdjęcie można zrobić i jest pezpievzne tym batdziej zębów jedynie brzucha nie powinno się robić zdjęcia ale jak w ciąży nie raz się złamie nogę też się robi zdjęcie żeby zagipsowac odpowiednio tylko nie każdy gabinet dentysta jest chętny żeby u ciężarnej robić takie rzeczy i leczenie niekiedy się boją dlatego ja polecam zmienić dentyste na takiego co ogarnie te rzeczy jeszcze w ciazy tym batdziej że masz za darmo całość w ciąży wszystkie żeby łącznie z odkamienianiem