Zęby w ciąży i krwawiące dziąsła

Nie zawsze dochodzenie odszkodowania jest warte świeczki. Bo jak ktoś ma znajomości to nic nie wskóramy 

Nie zawsze mamy dowód bo np inny dentysta nie zamierza powiedzieć jasno że błąd innego jesy czy nie zamierza nam dawać dowodów całkiem iyd. W zasadzie to też często przez sąd się dobiega takich rzeczy i cóż cześć osob większą część nie chce się bawić w to. 

W sumie to ciężko jest udowodnić, że to akurat ten lekarz nam zepsuł robotę. Bo jak udowodnimy, że nikt inny przy tym zębie nie grzebał. Jak mija kilka lat, to raczej bez szans. Mimo świadomości swoich praw, też bym raczej odpuściła. Oczywiście, to też indywidualna kwestia, jaka to byłaby sytuacja.

Ja bym w ciąganie po sądach się nie bawiła. Strata czasu, nerwów i pieniędzy niekiedy

Na pewno każdy dentysta musi prowadzić kartoteke dokumentację co robił itd. 

Ja wiem konkretnie który dentysta to zepsul bo miałam tylko 1 zęba kanalowo robionego w życiu i to on jest źle zrobiony. Nie mam na to dowodów ale przypyszczam że ta dentystka może już nie żyć bo wtedy była starsza Panią więc nawet do głowy mi nie przyszło żeby się sądzić. Trochę boli mnie ze tyle kasy będę musiała wydać nie ze swojej winy ale przynajmniej nie boli i to mnie pociesza. 

Aiisa teraz to już się boję że trochę za późno bo wszystko robiłam w 2 trymestrze a teraz to niewiem czy bym wysiedzusla na fotelu z brzuchem i różnymi dolegliwościami które mi ostatnio dokuczaja. Szkoda że dopiero teraz dowiedziałam się od was że mogę takie rzeczy robić w ciąży a za bardzo zaufalam dentystce że to zabronione 

Żaden lekarz czy to dentysta czy inny specjalista nigdy nie powie nic złego na innego lekarza nawet jak ten spartaczy sprawę . 

Natinka u mnie podobnie mialam robiony ząb kanałowo trutka itd gdzie normalnie nosi się 2 tyg mi kazała przyjść za miesiąc i ząb mi się złamał co usłyszałam na wizycie że teraz trzeba odbudować zęba koszt 700-800zl nie licząc tego że za leczenie kanałowe zapłaciłam około 300zl później zaszłam w ciążę i tak nie mam zęba . Dzięki dentystce muszę teraz zapłacić 1800zl za zęba albo chodzić bez 

W któraś w Was miała może wstawiany implant? To jest spory koszt i się zastanawiam. Bo jakby to było na długi czas to warto, ale boję, się, że coś też wyjdzie nie tak. Zęba nie mam też właśnie po kanałowym leczeniu może 10 lat temu, pamiętam, że jednego kanału dentystka nie mogła znaleźć. Potem ten ząb mi pękł na pół, był dobudowany. Potem w środku działy się takie rzeczy, że dobrze, że miałam pantomogram, bo inaczej dentyści myśleli, że z zębem wszystko jest w porządku.

Naszczescie ja jeszcze nie musiałam się przekonywać jak to jest mieć leczone żeby kanałowo

Rena mama ma i to jest na długo zależy też co wstwisz jako koronę zęba. 

Mój wykładowca zaś wszytske zeby wyrwał i wstawił implanty i sobie chwali :) 

Pati u mnie w zależności od gabinetu od 900 do 1300 wycenili ale to tak powierzchownie na podstawie starego zdjęcia... 

Natinka a dużo zostało Ci do porodu? Ja bym jednak starała się zrobić to jeszcze w ciazy później będą ci wciskać kity że po znieczuleniu nie można karmić albo że nie można bo leki a większa część leków jak się bierze można karmić łącznie z antybiotykami ale wśród dentystów panują jakieś takie mity że matka nie może karmić po znieczuleniu lekach itd i człowiek ma metalik w głowie. 

Aiisa jestem w 30 w sumie już prawie 31tc więc niby jeszcze mam czas ale już mam ogromny brzuch i bardzo często jest mi słabo. Trochę się boję ze mogłabym zemdlec tam na fotelu a z rozwierconym zebem to już jakos musieli by skończyć 

rena_cz ja nie miałam, więc w sumie nie doradzę. A konsultowałaś to ze stomatologiem, co by było najlepsze dla Ciebie i czy taki implant się u Ciebie opłaca?

Jak sie urodzi to wtedy jest mniej czasu na wygospadarowanie czasu na takie coś. Zwłaszcza na samym początku.

Natinka jak uważasz ale ja bym zdecydowanie w ciąży to zrobiła bo wiem jak to jest z dzieckiem i nie ma się czasu na wizyty u lekarzy 

Magicznypazur, lekarze wiadomo doradzają implant bo w przypadku mostku trzeba piłować sąsiednie zęby, a szkoda jak są dobre. Tylko to 6, to nawet nie widać jak od roku chodzę bez. Byłam u dwóch lekarzy z tym, tylko zaszłam w ciążę i musiałam czekać, a teraz muszę w końcu się na coś zdecydować. Muszę się umówić i wykonać zdjęcie kości i wtedy pewnie będę wstawiać. 

Aiisa o tym nie pomyślałam że karmienie że nie ma z kim dziecka zostawić.. Muszę to dobrze przemyśleć i zorientować się czy teraz wgl mnie ktoś przyjmie czy powiedzą że za późno 

Natinka za późno nie jest na pewno  a warto wyleczyć tetaz bo raz czas jest dwa maluch w brzuchu więc nie trzeba ciągle być przy nim a trzy to zaoszczędzi się pieniążki bo jednak to kosztuje normalnie a w ciąży jest za darmo każdy ząb. 

Natinka warto spróbować żeby przed porodem to załatwić