Zmiany w psychice przyszłej mamy

ja sie coesze ze moi tesciowe mieszkaja daleko ode mnie. tak zawsze wizyty odbywaja sie w milej atmosferze.nikt na nikogo nie patrzy wilkiem i nie ma podstaw do klotni

my mieszkamy z moimi rodzicami czasem jest napięta atmosfera w domu a czasem jest fajnie to zależy

my też na szczęście mieszkamy sami, nie wyobrażam sobie mieszkania z teściami czy moją mamą

A my teraz mieszkamy sami alle codziennie teściowa wydzwania i sie wszystko wypytuje a później dalej w rodzinie rozgaduje.Bardzo mnie to drazni,

to nie odbieraj albo mów że właśnie śpisz :slight_smile:

My się będziemy przeprowadzać do dziadków mojego męża i też się tego wścibstwa obawiam. Niby osobne mieszkanie ale już sama ta bliskość mnie trochę odstrasza.

angela ja mieszkam z teściami i u nas jest podobnie, teściowa o wszystko pyta a potem opowiada wszystkim w rodzinie i też mam tego dosyć

Nie ma nic gorszego jak osoby trzecie wtrącają się do spraw małżeńskich i sposobu wychowania dzieci.

zgadzam się pierwsze dzicko urodziła jak mieszkałam z rodzicami teraz drugie mieszkamy sami zdecydowanie lepiej

cieszę się, że nie tylko ja uważam i mam świadomość że nie zawsze jest tak że ciąża od samego początku to euforia radości… bo to tez wielka niewiadoma i potrzeba czasu żeby kobieta się przyzwyczaiła do tej myśli

ja duzo przemyslalam i zmienilam w swoim zyciu przez ciaze… mam nadzieje ze na lepsze

każda kobieta przeżywa ciążę na swój indywidualny sposób

O tak, ciąża zmienia całkowicie światopogląd.

mialam 18 lat jak zaszlam w ciaze 19 jak urodzilam mimo ze jestem mloda mama to calkowicie zmienilam swoje myslenie i sposob zycia wszystko podpozadkowuje pod dziecko nie rozumiem jak mozna inaczej myslec niz na pierwszym miejscu nie stawiac dziecka

przy pierwszym był strach, mineło 9 mcy a tu niespodzianka… 3 mc kolejnej ciąży…

strach jest ale trzeba się wyciszać

napady zlosci mnie dopadaja

w ciązy to różnie bywa :wink: mam trochę cięższy charakterek :wink:

wszyscy się zmieniamy a dzieci bardzo zmienija człowieka szczególnie kobiety

mi sie w duzej mierze nastawienie do zycia zmienilo