Żółtaczka u noworodka

Okulista powiedzial ze to jakies zmiany hormonalne I cos tan powoduje Pogorszenie wzroku stad czasem wzroku wroci do normy I jak ma wrocic to po tych 6 tygodnjach juz nie ma co liczyc mowila. A ze wlasnie Sam porod ma znaczenje przy jakis ciezkich wadach wzroku wlasnie. A Pogorszenie wzroku zaobserwowalam w polowie ciazy wiec by sie zgadzalo

To przy jakichś większych wadach wzroku nie powinni robić cesarki żeby się nie pogłębiały te wady? 

w ciazy powinno odwiedzic sie okuliste, w zazie co on zdecyduje o cc jezeli jest ryzyko powiekszenia wady

Najwiekszy przyrost masy jest do 3 miesiaca potem  powyzej 3 miesiaca to nawet 120g na tydzien jest w normie;)

Jakby dzieci tak szybko później przybierały to nie wiem ile ważyłyby jakby miały rok:D

Rozanett to w ten jeden miesiąc, a wcześniej prawie 1kg na miesiąc przybierał to była w szoku, że aż tyle. On ma teraz pół roku a waży  już zapewne 8,5 albo i więcej. Generalnie po nim widać, że jest spory, choć już nie jest taki pulpet jak był. Ale raczej nie ma żadnych obaw o przybieranie :)

Nie wielkość wady jest wyznacznikiem do cc a stan oka - głównie chodzi o siatkówkę. Mam około -7 i nie było problemu z porodami sn. Wada też mi się nie zmienia od jakiś 10 lat. 

Mój okulista też mówi, że w ciąży I krótko po ciąży nie ma co patrzeć na wadę, trzeba poczekać by wszystko się ustabilizowało i dopiero wtedy ma badanie sens.

Czasem te dzieci są takie duże ale tak jak mówicie tylko do jakiegoś czasu przybierają sporo a później wszystko się zaczyna stabilizować 

Mamaróża aa to widzisz mój mówił inaczej :) ja miałam większą wadę niż  TY, ale na szczęście było okej bo w ciązy na bank było gorzej bo to się czuje 

Mazia co lekarz to inna diagnoza ;) 

Ale mazia Tobie sie poprawilo? Bo mi juz nie zalezy na po prawie tylko stabilizacji zebym nogla te okulary miec mowilabokulistka zebym kupila tskien za 30zl  -1. 5 l. Ale wszedzie same plusy

A w internecie na allegro nie ma ?

Mamaróża tzn nie wiem jak było w ciązy bo w tedy się nie badałam bo dla mnie to było normalne, że gorzej widzę. Badam sie zawsze jakiś czas po porodzie i w tedy miałam tę samą wadę co miałam przed porodem 

To ja nie miałam tak, że gorzej widziałam w ciąży, nie było dla mnie różnicy... ale teraz by wypadało jechać na kontrol, tylko nigdy nie ma kiedy...

W takim razie poczekam jak tak mowisz jesli po 6 tygodniach nie bedzie poprawy poczekam jeszcze z miesiac

zgadzam się, poczekaj i daj znać po miesiącu

MamaRóży ten miesiąc Cie nie zbawi, a może się coś cofnie w wadzie. 

Oliwia na rację. Nie wielkość wady a stan dna oka ma znaczenie czy trzeba wybrać poród CC. Ja w ciąży byłam u okulisty i warto się wybrać jeśli ktoś nosi okulary bo jednak lepiej mieć pewność czy poród nie pogorszy nam stanu zdrowia. 

MamaRóżaM a da się w ogóle kupić minusy tak po prostu w sklepie czy aptece? Z tego co wiem to tak można kupić plusy czyli te do czytania. -1.5 to trochę już jest i jest szansa że Ci się to poprawi?

Szukalam I nigdzie nie znalazlam. Za kupilam dzisiaj soczewki Miesieczne na nich Przezyje jakos Bo najgorzej Wlasnie prowadzenie auta a jednak Codziennie po dziecko do przedszkola musze jechac

Jeżeli ktoś ma ujemna wadę wzroku to samo się nie porawi bo to się odkleja siatkówka jeżeli ktoś ma plusy to jest możliwe