To sporo ale fajnie, że już się unormowało :)
O matko, moja dopiero teraz nadrabia, ale na początku to słabo przybierała:D
A kiedy u was podwoili wage maluszki?
U mnie jakoś po 3 miesiącu waga była podwojona
u mnie dziś 4 miesiac i jeszcze brakuje, dlatego taks ie zastanawiam jak było u was;)
Aniss tak myslę właśnie, że koło 4 miesiąca to było...
Anisss u mnie maluch podwoił wagę dość późno. Jak się urodził miał 2900 to niecałe 6 kg ważył po 5 miesiącu. Ja bardzo długo używałam pampersów 1 bo był taki szczuplutki.
Wiem ze tylko się cieszyć ale dzisiaj pojechalam do okulisty bo widziałam że wzrok mi padł w ciąży to dziewczyny z -0.5 i -0. 75 na -1.5 poszla wada. Kazała przyjść za miesiąc po pologu że są mikro szNse że się cofnie trochę. Ja już przy 0. 5 byłam ślepa rejestracji w aucie przede mną nie widziałam więc teraz porażka. Ale wracając pojechałam a tu krzyk zaraz, niestety przyzwyczajony że wisi przy piersi gdy tylko ma ochotę
Bez dziecka ciężko się gdziekolwiek wybrać. Rzeczywiście spora różnica Ci się zrobiła, oby choć trochę po połogu przeszło
MamaRoz dobrze ze pojechalas na wizyte pewnie mpze za miesiac beda lepsze wyniki juz po pologu jak nie to tez czeka cie nowy wydatek z okularami;/
Madzia 2900 to malutki i mnie 3250 to mala sie wydawala ;) i chuda mpja ma 4 miesiax ale jeszcze waga nie podwojona ale to dopiero poczatek 4 miesiaca wiec jeszcze moze przybierze ;)
MamaRóży o kurde, to nie fajnie, ale może faktycznie jeszcze się cofnie trochę ta wada, trzeba być dobrej myśli:)
MamaRóżaM no coś Ty! Taka różnica? To ja aż się boje iść do swojej okulistki. Sama widzę że jest gorzej niż było ale mam nadzieję że nie pogorszy się aż tak bardzo. Jak mi się powiększy o tyle co Tobie to juz w ogóle ślepa będę. Oby Tobie się chociaż trochę poprawiło.
Anisss to ma jeszcze czas. Taki urok tych naszych maluszków że są takie chudzielce :)
warto kontrolować, a w połogu to te wyniki moga być jescze zachwiane b ja mimo iż robiłam badania tarczycy zaraz po porodzie to potem za 3 miesiace i za chwile znowu mam powtarzac za 3 miesiace, wiec to wszystko jeszcze moze sie zmienić, zaznaczam że kiedyś robiłam badania raz w roku
Aniss ja tak samo mam właśnie z tą tarczycą;/
oj mi tez sie strasznie wzrok popsul po ciazy !
serio? ale to pogorszenie wzorku to u was związane z ciężkim porodem?
Mamaroza hmm mi okulista mówił,że do trzech miesięcy od porodu wizyta nie ma sensu bo jeszcze zwrok nie wraca do normy. W ciąży naturalnie się często pogarsza,ale trzeba 3 miesięcy potem by można było ocenić czy jest gorzej. Ja byłam po 3 to powiedział,że mnie przyjmie,ale jakbym przyszła szybciej to wizyta by nie miała sensu. Może się wstrzymaj jeszcze z wizytą
Anisss mój przy urodzeniu miał 3930g a 8 kg miał jakoś po nie całych 3 mcach. Był czas, że przybierał 1kg na miesiąc a jak byłam na ostatnim szczepieniu po kolejnym miesiącu to przybrał tylko 200g, aż się zdziwiłam. Ale już kombinował z ruszaniem się więcej.
Ja jeszcze u okulisty nie byłam a na pewno mam gorzej. Choć tak typowo po porodzie to po pierwszym czułam, że mam o wiele gorszy wzrok, po drugim już takiej różnicy nie zauważyłam.
To mało 200g na miesiąc a pediatra powiedział, że wszystko ok? Chociaż jak już dziecko więcej się rusza to na pewno zaczyna przybierać mniej
bardzo malo, u mnie przybieral okolo 400 na poczatku i pediatra byla zaniepokojona