MamaRozaMiki a maluch na piersi jest?
Mój synek został wypisany przy pomiarze 12.
Gdybym wiedziała co będzie dwa dni później nigdy nie zgodzilabym się na wypis.
A pytałam się lekarz 3 razy czy na pewno bezpieczne wyjść do domu.
Po dwóch dobach synkowi wskoczyło wskoczyło 16 żółtaczka. Ale noc była tragiczna. Maluch nie chciał jeść spać ciągle płakał a my nie wiedzieliśmy o co chodzi. W szpitalu dopiero wyszło że stał się bardziej żółty. W domowym swietle nie było widać nic.
Niby 12 to już wypuszczają ale jeżeli jest tendencja wzrostowa ja bym nalegala na zostanie jeszcze jednej do dwóch dob w szpitalu albo pomiaru z krwi. Ja musiałam zostawić na dodatkowe 3 dni małego w szpitalu i nawet go nie mogłam odwiedzić. Bardzo ciężkie przeżycie.
Rozanette na piersi ale o ile w nocy je regularne co 3-4 h tak w dzień to co godzine potrafi jeść dałam na próbę odciągnięte 80ml a on zjadł i musiał piersią poprawić i za godzine wolał znowu jesc
MamaJasi dobrze ze zareagowalas szybko ,
My mielismy ponad 16 to mielismy lampy 4 dni i kiepsko spadala bilirubina przy ponad 13 wipisali nas do domu po kilku dniach zrobilismy badania bo mala nadal byla jak pomarancza a i na wadze zaczela spadac. Dopiero wprowadzenie mm + piers pomoglo zwalczyc zoltaczke.
Ostatnio czytalam ze na sprawdzenie poziomu bilirubiny mozna podjechac do szpitala tak bynajmniej bylo napisane w tym szpitalu gdzie rodzilam ale pierdola zobaczylam to po fakcie bo bym tam pojechala od razu ;) bylo by moze szybciej
Mama Jasi a was jak leczyli powrot na oddzial czy w domu?
MamaRoz on jeszcze malutki widocznie potrzebuje bliskosci i tez tego cycka ;)
Ladnie przybiera na wadze ?
MamaRóży to mały głodomor z niego:D
Aniss u nas wypełnia te blianse lekarz,a nie pielęgniarka...
U nas nie potrzeba wagi na oko widać że kawał chłopa hehe
MamaRóży może potrzebuje Ciebie,a przy piersi czuje sie bezpiecznie.
wiadomo, że maluchy przy piersi mamy czują się najbezpieczniej. ale gdyby nie był głody to by chyba tyle nie jadł, wydaje mi się, że z potrzeby bliskości to by po prostu sobie ciumkał i by tej mamy nie chciał i tak puścić :)
MamaEm ja nawet nie wiem bo sa puste ;( ale u starszej to pielegniarka pisala wage wzrost bo to ona robila i zaraz zanosila do gabinetu lekarza wiec ja juz dostawalam wypelniona ;) ale to inna przychodnia
No to nie fajnie, bo po latach mozna spojrzeć i porównać,
ja np porównywałam z naszymi książeczkami:D
Myślę że to nie sama bliskośc bo leci ciurem mleko a on lapczywie połyka jutro zwaze coś się spodziewam że pod 4 kG waga będzie a tu dopiero 2 tygodnie
Myślę że jak mieści się wagowo w siatce to nie ma się czym martwić
Trzeba karmić na żądanie i powinno dziecko jeść tyle co chce ale pewnie lubi sobie pociumkać właśnie :)
Mój pierwszy syn tak leżał i leżał przy cycku. Jeju początki macierzyństwa to cycki na wierzchu i miałam wrażenie, że nic nie robię tylko karmię. On co chwile drzemał, ja go lekko wybudzałam, zjadał a za godzinę znów był czas karmienia.
Z drugim mam zupełnie inaczej. 5 minut leżenia i karmienia to już jest mega długo.
Mama Em ja przy starszej wszystko mam wpisane ale mam kalendarz gdzie wszystko notowalam i przy tej robie tak samo wiec to mnie ratuje ;)
MamaRoz a moze chce mu sie poprostu pic i dlategobtak czesto chce tego cycka?
MamaRóży to spory chłopak ci rośnie:D
U mnie też jest jedzonko co godzinę ale tak z 10min zje i koniec
MamaRozyM ważne, ze je, ty masz pokarm wiec tylko się cieszyć :)
Mój synek w pierwszym miesiącu przybrał 1,3 kg a już w każdym następnym miesiącu coraz mniej. Zapowiadał się klocek a teraz chudzinka.
oj 1,3 kg to duzo :) ale najwazniejsze ze jest zdrowy :)