Zwapnienie łożyska

Drażnia mnie osoby, które pala w obecności dzieci, że juz o palących ciężarnych nie wspomnę…

moja znajoma jak zaszła w ciążę to dalej paliła i tłumaczyła się tym, ze lekarz nawet sugerował zmniejszenie ilości ale nie koniecznie rzucenie bo dziecko już się przyzwyczaiło … dla mnie to absurd i nie wierze że mógł to powiedzieć lekarz…

tez slyszalam ze rzucenie niby jest gorsze niz palenie

ja nie miałam w ogole

Z tego co wiem to z moim lozyskiem było wszystko dobrze

Nikt mi nie wmówi, że ograniczenie liczby wypalanych papierosów w ciąży jest lepsze dla dziecka niż całkowite rzucenie palenia…

tak mówi wiele lekarzy. ze nie można narazać organizmu na taki szok. moze nie lepsze dla dziecka ale bezpieczniejsze.przez stres tez można poronic itd

najgrorsze jest to,że człowiek czesto nie chce przebywać w gronie palaczy a tak sie dzieje…

Koleżanka nałogowo pije coca cole i w ciąży lekarz jej powiedział żeby nie zmuszała się do ni picia coli tylko ją ograniczać

nie oceniam ludzi którzy palą paierosy. ja sama nie palę, ale nie wyobrazam sobie palenia w ciazy

a i kobiety w ciąży pala dla mnie to karygodne

Gdyby wszyscy o siebie dbali w ciąży to mało było by takich przypadków

u mnie wszystko ok, ja nie palę nigdy nie paliłam…

dla dobra dziecka powinno się ograniczyć lub zrezygnować z pewnych nałogów.

No ja mam wiele przykładów swoich znajomych które paliły lub palą w ciąży. Dla mnie to też wielka porażka…

Dla dobra dziecka matka powinna rezygnowac ze wszystkiego, co szkodzi

dla dobra dziecka jest sie w stanie zrobic wszystko

niektóre mamy nie potrafia zrezygnowac z nałogów i palą ;/

Matki ktore pala w ciazy i zazywaja innych uzywek robia ogromna krzywde wlasnym dzieciom, dla mnie to jest nie do pojecia.

Najgorsze jest to te te pijaca-palace matki, ktore maja wszystko gdziec rodza zdrowe dzieci raz po razie, a kobieta, ktora dba o siebie i maluszka nie raz ma problemy:(