Życzenia dla matki :)

@MojeM1 na fejsie lajki można też kupić :grinning: więc podejrzewam, że jak z 6 zrobiło się ponad 300 no to tam te wszystkie arabusy i Mohamedy działały :sweat_smile:

Wydaje mi się , że tych porad teraz też tak nie ma bo kiedyś nie było sztucznej inteligencji, a teraz przecież dużo osób mogłoby tak zrobić a redakcja by miała jeszcze więcej z tym pracy , a to byłoby niesprawiedliwe dla innych, bo porady były fajne jak były pisanie tak właśnie swoimi słowami :slight_smile: ja właśnie kojarzę początku tych porad , i też raz miałam że była moja porada potem nie było już i nie dostawałam nic :wink: @Wesola95 całkiem możliwe , pamiętam jak był konkurs jakiś szkolny na stół wygolony która klasa będzie maniaka najwięcej lajkow to wygrywa coś i właśnie lajkowawy same Mahomety, rozumiem można po rodzinie przesłać i się starać w taki sposób ale nie iść na łatwiznę żeby wykupić

1 polubienie

Ciekawe też ile to kosztuje , że ktoś jest aż tak zdeterminowany że wykupuje lajki :sweat_smile:

Wpisałam coś w internet i coś takiego wyskoczyło :smiley: i można zaznaczyć czy fb czy insta :sweat_smile: ale to już nie jest zabawa jak ktoś wykupuje , a robi to się dla zabawy

Możliwe , że głosy były kupione . Dziwne , że ktoś jest do tego zdolny . Jako organizator konkursu raczej bym zwróciła na to uwagę :wink: Ale z drugiej strony organizatorzy chyba wolą się nie bawić w śledztwa detektywistyczne bo co im za różnica kto wygrał. A gdyby zwracano na to uwagę to może by się to skończyło

1 polubienie

Kiedyś pamiętam, że był jakiś konkurs i ktoś perfidnie kupił lajki bo lajki pochodziły właśnie od jakiś mohamedow i innych i organizator się do tego odniósł i osoba ta została zdyskwalifikowana, więc czasem jak macie pewność,m i coś wam “śmierdzi” to warto zgłosić :grinning:

Wcale nie takie tanie te lajki…myślałam że to jakieś grosze kosztuje.

Ale jak niby sie kupuje takie lajki? Skąd Ci wykupieni wiedzą co lajkować? :o

Sa strony , takie grupy , ze np ty lajkujesz komus a ktos Tobie . Ludzi zglaszajacych sie jest multum , wiec idzie nabic tych “prawdziwyxh lajkow” dosc szybko . Niektorzy karierowicze chca zeby im polajkowac np zdjecie profilowe , a niektorzy np fanpage ze swoim biznesem z rekodzielem . Ja kiedys walczylam z taka dziewczyna w konkursie , boze ile ja sie nameczylam z tymi lajkami , prosilam wszystkich doslownie wszytskich , do wygrania byla fajna nagroda , wartosc okolo 700 zl i ona tez kupowala lajki , tyle , ze konta byly normalnie polskie , gdzies znalazlam taka strone , ze chyba za 200 lajkow bylo okolo 10 zl wiec mogla sie pobawic . Konkurs oczywoscie przegralam . Pozniej sprawdzalam dokladnie @Efektdomi i tam sie wkleja linka do komentarza jakos . A domyslilam sie , bo ja jp zdobywalam 3 lajki na minute a ona 100 :sweat_smile:

Ja na ig mam taką dziewvzyne, ktora po prostu wrzuca story z prośbą o lajka pod jej komentarzem i zawsze zbiera kilkaset lajków :smiley:

2 polubienia

Ja raz probowalam i jak myslalam ze wygrywam to przez noc druga osoba miala juz 100 wiecej wiec dałam sobie spokoj :rofl:

Bo ma duże zasięgi i ma kogo poprosić o głosy. A zwykła osoba może ewentualnie poprosić rodzinę czy znajomych. Nie każdemu będzie się chciało wejść w link i glosować. Niektórzy będą się bali , że to wirus :wink: a inni nawet mogą nie potrafić. Jak ktoś ma duży zasięg to łatwiej mu wygrac

2 polubienia

Dlatego wlasnie takie grupy “wsparcia” maja duze zainteresowanie. Ale to wiadmo., ze ktos Ci polajkuje ale Ty tez musisz komus cos polubic , taki handel wymienny

3 polubienia

Ja tak jednak jestem jeszcze 100 lat za murzynami, bo do głowy by mi nie przyszło, że można kupić lajki🫣

2 polubienia

Niestety nie wiem jak to dokładnie działa, ale nic mnie już nie zdziwi :sweat_smile:

Konkursy z lajkami już chyba przechodzą do historii coraz rzadziej takie widzę :slight_smile: myślę, że głównie przez to że właśnie te lajki można kupić.
Raz brałam udział w takim konkursie, zbierałam lajki pod pracą plastyczna mojego chrześniaka i to było sporo lat temu, mamo… Ile ja się umeczyłam, ile czasu mi zajęło aby do każdego znajomego przesłać wiadomość z linkiem, publikowanie prośby na tablicy o te lajki, moi znajomi też rozsyłali do swoich z prośbą o lajka, zaczynałam wtedy studia więc moje grono znajomych bardzo się wtedy powiększyło a może i tak ostatecznie zebrałam tych lajków z 800 :smiley: Gra nie warta świeczki :smiley:
A teraz wydaje mi się, że byłoby jeszcze ciężej bo ludzie jak widzą wiadomość z jakimś linkiem to od razu ignorują, są wyczuleni po prostu.

1 polubienie

Masakra mi by się nie chciało wykupować ale na miałam kiedyś wiadomości na insta gdzie reklamowali się wlasnie tacy co sprzedają lajki za kse . Szczerze szkoda mi by było pieniędzy

Mi też byłoby szkoda pieniędzy. Nawet jakbym zarabiała grube pieniądze i byłoby mnie na to stać, to chyba nie chciałabym kupować lajkow :hear_no_evil:

Ja tak samo , ale widać są takie osoby co kupują, wydaje mi się że niektórzy influeserzy którzy chcą się dostać do testów ale to kupują sobie folowersów , no i oczywiście dużo osób nabija ich za pomocą konkursów , zwiększają przy tym swój zasięg.

2 polubienia

Żeby nie wymagała od siebie za dużo i żeby wiedziała, że każda z nas ma czasem wyrzutu sumienia bo zareagowała na coś zbyt impulsywnie czy poświęciła dziecku za mało czasu itp. - niech wie, że w danym momencie w tej konkretnej sytuacji, z tymi czynnikami zrobiła wszystko co było dla niej i dla dziecka najlepsze :heart: