@MojeM1 na fejsie lajki można też kupić
więc podejrzewam, że jak z 6 zrobiło się ponad 300 no to tam te wszystkie arabusy i Mohamedy działały ![]()
Wydaje mi się , że tych porad teraz też tak nie ma bo kiedyś nie było sztucznej inteligencji, a teraz przecież dużo osób mogłoby tak zrobić a redakcja by miała jeszcze więcej z tym pracy , a to byłoby niesprawiedliwe dla innych, bo porady były fajne jak były pisanie tak właśnie swoimi słowami
ja właśnie kojarzę początku tych porad , i też raz miałam że była moja porada potem nie było już i nie dostawałam nic
@Wesola95 całkiem możliwe , pamiętam jak był konkurs jakiś szkolny na stół wygolony która klasa będzie maniaka najwięcej lajkow to wygrywa coś i właśnie lajkowawy same Mahomety, rozumiem można po rodzinie przesłać i się starać w taki sposób ale nie iść na łatwiznę żeby wykupić
Ciekawe też ile to kosztuje , że ktoś jest aż tak zdeterminowany że wykupuje lajki ![]()
Wpisałam coś w internet i coś takiego wyskoczyło
Możliwe , że głosy były kupione . Dziwne , że ktoś jest do tego zdolny . Jako organizator konkursu raczej bym zwróciła na to uwagę
Ale z drugiej strony organizatorzy chyba wolą się nie bawić w śledztwa detektywistyczne bo co im za różnica kto wygrał. A gdyby zwracano na to uwagę to może by się to skończyło
Kiedyś pamiętam, że był jakiś konkurs i ktoś perfidnie kupił lajki bo lajki pochodziły właśnie od jakiś mohamedow i innych i organizator się do tego odniósł i osoba ta została zdyskwalifikowana, więc czasem jak macie pewność,m i coś wam “śmierdzi” to warto zgłosić ![]()
Wcale nie takie tanie te lajki…myślałam że to jakieś grosze kosztuje.
Ale jak niby sie kupuje takie lajki? Skąd Ci wykupieni wiedzą co lajkować? :o
Sa strony , takie grupy , ze np ty lajkujesz komus a ktos Tobie . Ludzi zglaszajacych sie jest multum , wiec idzie nabic tych “prawdziwyxh lajkow” dosc szybko . Niektorzy karierowicze chca zeby im polajkowac np zdjecie profilowe , a niektorzy np fanpage ze swoim biznesem z rekodzielem . Ja kiedys walczylam z taka dziewczyna w konkursie , boze ile ja sie nameczylam z tymi lajkami , prosilam wszystkich doslownie wszytskich , do wygrania byla fajna nagroda , wartosc okolo 700 zl i ona tez kupowala lajki , tyle , ze konta byly normalnie polskie , gdzies znalazlam taka strone , ze chyba za 200 lajkow bylo okolo 10 zl wiec mogla sie pobawic . Konkurs oczywoscie przegralam . Pozniej sprawdzalam dokladnie @Efektdomi i tam sie wkleja linka do komentarza jakos . A domyslilam sie , bo ja jp zdobywalam 3 lajki na minute a ona 100 ![]()
Ja na ig mam taką dziewvzyne, ktora po prostu wrzuca story z prośbą o lajka pod jej komentarzem i zawsze zbiera kilkaset lajków ![]()
Ja raz probowalam i jak myslalam ze wygrywam to przez noc druga osoba miala juz 100 wiecej wiec dałam sobie spokoj ![]()
Bo ma duże zasięgi i ma kogo poprosić o głosy. A zwykła osoba może ewentualnie poprosić rodzinę czy znajomych. Nie każdemu będzie się chciało wejść w link i glosować. Niektórzy będą się bali , że to wirus
a inni nawet mogą nie potrafić. Jak ktoś ma duży zasięg to łatwiej mu wygrac
Dlatego wlasnie takie grupy “wsparcia” maja duze zainteresowanie. Ale to wiadmo., ze ktos Ci polajkuje ale Ty tez musisz komus cos polubic , taki handel wymienny
Ja tak jednak jestem jeszcze 100 lat za murzynami, bo do głowy by mi nie przyszło, że można kupić lajki🫣
Niestety nie wiem jak to dokładnie działa, ale nic mnie już nie zdziwi ![]()
Konkursy z lajkami już chyba przechodzą do historii coraz rzadziej takie widzę
myślę, że głównie przez to że właśnie te lajki można kupić.
Raz brałam udział w takim konkursie, zbierałam lajki pod pracą plastyczna mojego chrześniaka i to było sporo lat temu, mamo… Ile ja się umeczyłam, ile czasu mi zajęło aby do każdego znajomego przesłać wiadomość z linkiem, publikowanie prośby na tablicy o te lajki, moi znajomi też rozsyłali do swoich z prośbą o lajka, zaczynałam wtedy studia więc moje grono znajomych bardzo się wtedy powiększyło a może i tak ostatecznie zebrałam tych lajków z 800
Gra nie warta świeczki ![]()
A teraz wydaje mi się, że byłoby jeszcze ciężej bo ludzie jak widzą wiadomość z jakimś linkiem to od razu ignorują, są wyczuleni po prostu.
Masakra mi by się nie chciało wykupować ale na miałam kiedyś wiadomości na insta gdzie reklamowali się wlasnie tacy co sprzedają lajki za kse . Szczerze szkoda mi by było pieniędzy
Mi też byłoby szkoda pieniędzy. Nawet jakbym zarabiała grube pieniądze i byłoby mnie na to stać, to chyba nie chciałabym kupować lajkow ![]()
Ja tak samo , ale widać są takie osoby co kupują, wydaje mi się że niektórzy influeserzy którzy chcą się dostać do testów ale to kupują sobie folowersów , no i oczywiście dużo osób nabija ich za pomocą konkursów , zwiększają przy tym swój zasięg.
Żeby nie wymagała od siebie za dużo i żeby wiedziała, że każda z nas ma czasem wyrzutu sumienia bo zareagowała na coś zbyt impulsywnie czy poświęciła dziecku za mało czasu itp. - niech wie, że w danym momencie w tej konkretnej sytuacji, z tymi czynnikami zrobiła wszystko co było dla niej i dla dziecka najlepsze ![]()