Żylaki sromu, czyli zgrubione i opuchnięte wargi sromowe w ciąży

Pojawiły Ci się żylaki warg sromowych podczas ciąży? Dowiedz się, skąd się właściwie biorą żylaki w tych miejscach, a także jak leczyć żylaki sromu w ciąży.

Ojej to musi być bardzo uciążliwe… Jak dobrze, że mnie to nie spotkało

Strasznie to brzmi. Dobrze jednak, ze znikają :slight_smile:

Ja na szczęście nie miałam. Ale koleżanka sie borykała z tym i niestety potem miała jakieś zabiegi chirurgiczne…

Ja aż do teraz to nawet nie słyszałam o czymś takim

kazdemu moga sie przydarzyc niestety i pewnie nie jest to przyjemny problem

pierwsze słyszę, naprawdę

Ja teżpierwszy raz czytam o czyms takim. Jedynie co to hemoroidy mialam w ciazy ale o czyms takim to w zyciu nie slyszalam. Moze dziewczyny sie wstydza o tym mowic.

Ja w sumie też nigdy o czymś takim nie słyszałam, ale cieszę się, że udało mi się tego uniknąć

Ja z tym się jak do tej pory jeszcze nie spotkałam. Dobrze sie dowiedziać , ze cos takiego istnieje.

ja żylaków nigdzie nie mam ale o tym to słyszę pierwszy raz. Nigdy bym nie pomyślała że i tam mogą być.

Moze maja to kobiety ktore maja tez tendencje do zylakow na nogach

Ja tez myślałam, ze to rzadko spotykane, ale od lekarza sie dowiedziałam, ze nie tak rzadko. I w cale nie trzeba mieć tendencji do żylaków na nogach. Po prostu hormony i ucisk macicy na żyłę mogą na to wpłynąć.

na pewno nie chciałabym mieć w tym miejscu żylaka :///

ja mysle ze tez nie… ciekawe czy jest to bolesne?

Ztego co pisze w artykule to troche bolesne to jest,

ja też nie , i nawet nie chce wiedzieć czy boli bo az na samą mysl zle mi

No jak w takim miejscu to musi być troche bolesne.

pewnie pojawiaja sie nagle i po porodzie tez znikaja jak hemoroidy ktore mohga wystapic w ciazy ale nie musza

Dobrze ze jesli juz wystepuja w ciazy to po porodzie schodza.