Antybiotyk w czasie kp

Ja to oględnie nie mam w ogóle problemu z zębami. Zawsze przez całe życie miałam proste leczenie tylko dziurek. Nigdy żadne kanałowe leczenie. Bałam się że po ciąży się posypią ale nic takiego nie miało miejsca. Chodź chcę jechać na jakąś kontrolę i czyszczenie

Ja jak miałam mieć kanałowe to wolałam go usunąć :face_with_peeking_eye::face_with_peeking_eye:

Noooo ja jeszcze nie miałam takiego dylematu :joy:

Ja raz mialam kanałowe jednego zęba i wyrywaną 8. Ze znieczuleniem to nie czulam zabiegów ale potem bolało jak juz puściło. I koszt za kanałowe to matko, mialabym weekend za granicą za tą cenę razem z lotami :unamused:

Tak bo kanałowe to się idzie na kilka wizyt a kazd adroga wiec porę się okazuje ze 1000 zł nie twoje

Straszne sa te ceny kanałowego leczenia​:face_with_peeking_eye::face_with_peeking_eye: a wyrwania 8 to już wgl kosmos :face_with_peeking_eye:

Wyrwanie bylam na nfz i dobrze trafilam, wszystko bylo okej

Mi się udało też raz wyrwać na NFZ ale czekałam ponad rok na wizytę :face_with_peeking_eye: a drugi musiałam płacić 800 zł :face_with_peeking_eye:

O matko, rok🫣 to ja jakos szybko załatwiłam sprawę

Ja chyba na NFZ bym się nie odważyła. Min mąż miał termin na wyrwanie 8 właśnie na NFZ ale były terminy a dwa to jednak wolał iść do poleconego prywatnego dentysty który to świetnie mu zrobił

To u nas jest jeden i ten sam co wyrywa prywatnie jak i na fundusz :sweat_smile: chirurg i jest bardzo dobry :confused:

Ja pamiętam to na początku ciężko potem jogurciki i zupy wodniste albo papki wleciały a teraz są te musy fajne w tubkach więc można ale nie można przez słomkę więc w razie co pamiętaj je sobie najpierw wycisnąć a nie wciągać ;p

Ja zrobiłam ale takie koszta ogromne :flushed: ale od tego czasu chodzę regularnie sprawdzać zeby

Ja ostatanio za dwa zęby (niewielkie ubytki) i przegląd gdzie łączna wizyta to pół godziny zapłaciłam 1050 zł :face_with_peeking_eye:

Nie straszcie, ja muszę się umówić na wizytę :see_no_evil:

ja dzis będę dzownić i się umawiać na wizyte musze jechać na przegląd i czyszczenie

1 polubienie

No niestety ceny nie są małe u dentysty no ale lepiej pójść prędzej niz później

To musisz jak najszybciej oo porodzie iść na wyrwanie. Mi lekarz kazał jak najszybciej usunąć jak właśnie tak krzywo zaczynala mi iść. Straszył że wtedy będzie bardziej skomplikowane i droższe itp

mi idą troszkę krzywo ale nie wpływają na inne zęby i nic im się nie dzieje i ni nie zalecono wyrywać bez potrzeby

Mi dolne rosły tak pod 7 ze mogły uszkadzać jej korzenie więc musiałam :frowning: