Antybiotyk w czasie kp

No się cenią dentyści :face_with_peeking_eye: zawód który zawsze będzie i nie ważne jak duża sobie zażyczą człowiek tyle zapłaci :face_with_peeking_eye:

Wiem czasem zdążają się niespodzianki w tych musach , ja w biedronce raz kupiłam i był pół roku po terminie…i to te dla dzieci🙄
Ale właśnie po usunięciu zęba trochę człowiek się pomęczy z papkami , ja to pewnie będę zupy gotować i na pół miksować żeby czymś się najeść trochę :rofl:
@SylwiaMK ale jak jeszcze nie wybił się to będzie lepiej myślisz go usunąć?

1 polubienie

dlatego ja po mału schodzę z tych musów. Wole małemu dać banana w plastrach czy mango w kawałkach czy inne owocki pokrojone

Ojej :flushed: to aż się boję iść na kontrolę :pleading_face:
Ale kurczę 1050 za pół godziny :hear_no_evil: szok

Przegląd 150 zł i dwa razy 450 zł za dwa zęby bo obok siebie było … Ale wolę tak raz a porządnie :smiley:

1 polubienie

To racja, też jak idę to bym chciała najlepiej za jednym razem

1 polubienie

Ceny kosmos :face_with_peeking_eye: ja mam dobrego dentystę na NFZ :face_with_peeking_eye:

Ja nie znam więc się boję na NFZ mam traumę jak jeszcze były dentystki w podstawówce … maskara to była

W podstawówce też chciałam do takiego strasznego dentysty ale teraz jest na prawdę super ! Młoda nie dawno skończyła studia to się stara :face_with_peeking_eye: a nie po drodze mi się do niej na razie :face_with_peeking_eye:

1 polubienie

Ja mam na nfz spoko babke, a jak raz poszlam prywatnie bo musiałam na juz z jednym zębem to ona mi nagle 5 innych znalazła że już plomba stara i trzeba wymienic albo robic. I pytam tej na nfz na kolejnej wizycie i te zęby i ona mówi że jest dobrze, nie ma się co doszukiwac. Ta prywatna naciągaczka, juz z rozmowy mi nie pasowała

Ja się boję chodzić na NFZ jakoś tak nie ufam tym dentystom :face_with_peeking_eye::laughing::grin:

W moim przypadku lepiej było wyrwać póki się nie wybił bo jak by się zaczął przebijać to coś lekarz wspominał o rozcinaniu też od strony policzka i że wtedy mogłyby być większe komplikacje. Ale to najlepiej na RTG i tomografi ocenić ale to chyba już Ci zleci po porodzie

Chyba nie ma opcji wyrwania ósemek bez RTG tak w ogóle bo muszą zobaczyć jak wygląda i jak jest umiejscowiony korzeń

No właśnie, mi zawsze robili rtg a raz też tomograf. A z tymi zdjęciami w ciąży to jest różnie, niektórzy mówią że można, niektórzy że nie można. Mnie bolał ząb w ciąży i finalnie nie zdecydowałam się na rtg bo miałam zdj robione przed ciążą a ząb też był wcześniej leczony. Ostatecznie po porodzie ból zęba przeszedł

Może tez tak byc ze mierzy sie plusy i minusy tego jak kobieta jest w ciąży czy trzeba czy nie… i na tej podstawie się podejmuje decyzje… niby są też specjalne płachty ale pewnie jak nie trzeba to lepiej nie robić

Jejku moc dobrego dentystę na NFZ to marzenie, ja bym chyba u mnie na NFZ nie otworzyła buzi

I zrobiła ci te żeby wszystkie ?:open_mouth: czy się nie dałaś naciągnąć?
Ja chodziłam do wielu dentystów i prywatnie i na NFZ i z niej jestem bardzo zadowolona, sama mi zaproponowała odkamienianie ! A wcześniej się z tym nie spotkałam u nikogo

Nie dałam się bo ja na kontrolę chodzę regularnie, w ciąży to bylam nawet częściej i nie bylo mowy o potrzebie leczenia a ona wyskakuje że niby trzeba leczyć.
A z tymi lekarzami i dentystami to ciężko jest. Najlepiej jakis z polecenia chociaz to tez nie gwarantuje zadowolenia bo komus pasuje a tobie moze jednak nieodpowiadac

Oj no to dobrze ! Nie ma co
No ja byłam u lekarza prywatnie z dzieckiem z polecienia niby fajnie wszystko wytłumaczył , ale nie powiedział że jeden lek może powodować zaparcia :face_with_peeking_eye:

No właśnie też miałam takie zdanie że stomatolog na NFZ to albo niezbyt dobry albo sadysta :smile::laughing::rofl: bo w sumie każdy zakłada praktykę prywatną jednak