Antybiotyk w czasie kp

Czy ja wiem ;/ lekarz dentysta tak czy inaczej musi być dobry , na NFZ też dostaje wynagrodzenie i to nie małe . Każdy od tego zaczynał i gdyby nie pokazał że jest dobry to prywatnie tym bardziej nikt by nie chciał chodzić

moja babcia jeżdzi do dentysty na NFZ ale ona już prawie zębów nie ma… tylko proteze

To z czym ona jeździ do dentysty :laughing::laughing:

nie ma prawie, wiec kilka ma… no coś ją bolał ząb to nie chciała leczyć tylko wyrywanie …ehhh ludzie starsi mają swoje pomysły na siebie

Coś w tym jest że starsi już wolą wyrwać niż naprawiać
Ja tam się boję bardziej wyrywania jednak

nooo jakoś tak im nie zależy na tym

Pewnie tak . Mam nadzieję że w trakcie ciąży już nie będzie mi się aktywować :see_no_evil: albo przy porodzie :rofl:
@karolina27034 ja się nadziałam też na taką co naciągała mnie , jednego zęba robiła z 6 wizyt…bo a to nie zatruł się , a to lekarstwo wyleciało a to krwawi…
@Paulina.K dokładnie chcą mieć z głowy żeby więcej nie bolał. Mój mąż teraz zwija się z bólu bo go ząb boli i nigdzie nie może się dostać na już…dopiero na jutro ma i od dwuch dni na tabletkach leci…wczoraj gorączkę miał aż w nocy…

Kurde a nie ma tak że jak z bólem to przyjmują poza kleją?

To ja do takiego chodziłam jako dziecko , jeju jaka to była męczarnia z jednym zębem chodzić tyle razy :face_with_peeking_eye: jakie było moje zdziwienie jak inny dentysta zrobił mi zęba na jednej wizycie i nie musiałam więcej z nim przychodzić :rofl:

1 polubienie

Właśnie nie , teraz się nie litują , nie jesteś ich pacjentem to ci mówią że z bolącym zębem na październik dopiero …smieszne to ale teraz tak jest a conajmniej u nas w regionie , jest kilkadziesiąt dentystów i najlepsze że żaden cię nie przyjmie bo nie byłeś nigdy u nich…pierwsze co pytają czy jesteś ich pacjentem jak nie to se czekaj :see_no_evil:
@karolina27034 to u mnie taka sama sytuacja i poszłam do innego i mi na jednej wizycie tego zęba zrobiła i mam do ten pory.

a propo dentystów to kurcze musze się umówić i stale zapominam

A ja już mam wszystkie porobione zęby więc na jakiś czas spokój

2 polubienia

Tak pisaliśmy o zębach u mnie coś boli , umówiłam się na kontrolę :confused: ale ja prywatnie to trochę kasy pójdzie

Mi jeszcze dwa zostały ale ciężko zrobić bo to większa logistyka ;D

to masz spoko… mi się niby nic nie dzieje ale chce przegląd zrobić i myśle o pażdzierniku

2 polubienia

Oj wiem jak to jest ale ja na szczęście umawiałam się do dentystki o 20 :grin::grin: bo mam taką która przyjmuje wieczorami więc bez problemu dało się to ogarnąć

2 polubienia

Ja bym najbardziej chxiala zeby mnie uspali i porobili to co trzeba :see_no_evil: niestety panicznie sie boje i jak mnie z nog nie scina to nie ide . Mam szczescie , ze sie trzymaja w spoko kondycji :see_no_evil:

1 polubienie

Ale są dentyści co usypiają do zabiegów związanych z zębami … mój kolega tak 8 wyrywał na przykład

Pewnie możesz tak to sobie załatwić :smiling_face:

No do usuwania 8 to tak ale myślę że do zwykłego leczenia to raczej nie usypiają :rofl::rofl:
@asiam1 musiała być wypić coś mocniejszego w dużych ilościach to by ci było wszystko jedno :rofl:

1 polubienie