My byliśmy pierwszy raz granica jak córka miała 14 miesięcy
i to był naprawdę udany urlop
fakt, kierunek był mniej egzotyczny, bo jeździliśmy na Węgry,ale pamiętam jak moja znajoma mi powiedziała, że jestem chyba niepoważna, że zabieramy takie małe dziecko za granicę ![]()
![]()
Oj to wam fajnie
my ogólnie to oszczedzamy a i tak cochwila niespodziewane wydatki się pojawiają
My też hihi no na wszystko nas nie stać ale ostatnio byliśmy właśnie na Dominikanie 7 lat temu więc najwyższa pora gdzieś lecieć ![]()
My tak samo, zbieram na remont łazienki i wymiane okien wiec wycieczki narazie odpadaja moze na emeryturze sie uda ![]()
![]()
![]()
![]()
To ja za granicą nigdy nie byłam na wakacjach no chyba że w celach zarobkowych i zawsze się wekendami zwiedzało jakieś fajne miejsca w danym państwie ![]()
Finalnie pochwal nam sie swoją apteczką przed wyjazdem
aaa może mini nozyczki , wez do paznokci w razie czego i bandaż elastyczny ![]()
U nas też paracetamol nie działa.
Oooo właśnie mini nożyczki i pilniczek do paznokci
Oo to tak jak my, co roku się gdzieś wybieramy za granicę i akurat co roku zawsze coś
najpierw ślub, potem dom, w tamtym roku ciąża
ale wierzeee, że w tym roku po urodzeniu malucha uda nam się wyrwać do Grecji, już walić szafę na którą zbieramy od roku, wypoczynek też jest potrzebny ![]()
![]()
Wspomnienia też muszą jakieś być ![]()
ale my też tak zawsze odkładamy ![]()
To jak najbardziej trzeba korzystać ![]()
Szafa błagam cię ja wjazd poświęciłam ![]()
![]()
![]()
jak przyjdzie wiosna i ziemia się rozmarznie to będę samochód na chodniku parkować bo do garażu nie wjadę bo będzie jeden wielki staw ![]()
![]()
ale walić to jak będę tydzień w Tunezji to samochód i tak będzie stał na parkingu lotniskowym ![]()
także wał szafę jedź na wakacje:muscle:![]()
![]()
No jando dziś pamiętam w jaki dzień mi się okna w domu wstawiały bo to był dzień przylotu na Dominikanę ![]()
![]()
![]()
A tak już poważnie jak to mówi mój ojciec, jedź dziecko puki jesteś młodą bo ja się zestarzałem i w dupie byłem i gówno widziałem, i to jest prawda trzeba sobie też na coś pozwolić a nie wieczne dorabianie się i wiecznie coś a nic dla nas
Ja nigdy za granicą nie bylam. Ale zawsze staramy sie gdzieś w PL pojechać. Teraz jak urodzi się deugie dziecko to jesli sie gdzies wybierzemy to.pewnje niedaleko ![]()
Ale prawda jest że trzeba korzystać póki się ma silę i chęci. A nie stawiac tylko na dorabianie się kolejnych materialnych rzeczy
Tak oczywiście że trzeba to rozgraniczyć i coś robić a nie tylko wycieczki ale można to spokojnie ogarnąć. My zamawialiśmy wycieczkę już we wrześniu albo chyba nawet w sierpniu bo tyle osób to trzeba było urlopy itp pogodzić a lecimy początek maja więc od września do kwietnia mam czas na doradcę je tego więc to jest 7 miesięcy a tak naprawdę wycieczki zagraniczne sayceniwo porównywalne z typadem w góry czy nad morze u nas w Polsce
![]()
namówiłaś, ale to jest tak samo jak np. Z jakimiś świeczkami czy białymi butami, człowiek zawsze czeka z ich odpaleniem czy założeniem na lepszy czas, na jakąś okazję, mi się już na całe szczęście to powoli w głowie zmienia. wakacje, odpoczynek dla zdrowia psychicznego i życie tu i teraz i odpalanie tych świeczek bez okazji też są ważne, a nie tylko ciągłe odkładanie na kiedyś, bo jutra może nie być i co nam po tym wszystkim ![]()
Kiedyś widziałam taki fajny cytat, że podróże to jedyna rzecz na którą wydajemy pieniądze a stajemy się bogatsi
i trzymam się tego ![]()
Zdecydowanie. Ja tam też wolę wydawać pieniądze na wyjazdy, jakieś wyjścia niż na zakupy. Nigdy nie rozumiałam moich rodziców że oni tyle pieniędzy wydają na dom, remonty itp. ja już wolałabym te pieniądze na koncie trzymać. Dlatego ja wolę mieszkać w mieszkaniu, i nigdy nie chciałam posiadać domu.
W tym roku to my też na wakacje się wybieramy po Polsce gdzieś.
Ja też jestem zdania, że lepiej podróżować jak trzymać rzeczy materialne i być smutnym xd
Taaak no ale oczywiście w granicach rozsądku nie że szafa się rozwaliła i ubrania leżą na podłodze albo z prysznica woda cieknie ale walić to jadę na wakacje ![]()
no nie. Ale są rzeczy które można przesunąć objechać gdzieś choćby na weekend żeby psychicznie odpocząć. Nie tylko dorabianie się i rzeczy na pokaz żeby ludzie widzieli a takie osoby też są
U nas córce pomaga, ale ja od razu sięgam po ibuprofen lub ketoprofen. Paracetamol jest dla mnie zbyt słaby chyba