Też mam takie wrażenie że jest słaby
Jeśli chodzi o tygodniowy wyjazd z prawie trzylatkiem, to ja zawsze biorę ibuprofen, plastry, krem na odparzenia i krem z filtrem, coś do odkażania ran i elektrolity w razie biegunki. Przydają się też leki przeciwhistaminowe, coś na kaszel i katar, maść na ukąszenia owadów i szybki termometr. Nie zapominam o chusteczkach nawilżanych, pieluchach lub treningowych majtkach, małym ręczniku, szczoteczce i paście do zębów. Warto też zabrać ulubione przekąski dziecka, butelkę lub bidon do picia i coś do picia czy mleko w proszku, jeśli dziecko ma specjalną dietę. Na miejscu zawsze dobrze mieć mały zestaw pierwszej pomocy, wygodne ubranka, czapkę od słońca i coś na zmianę, bo dzieciaki potrafią wszystko pobrudzić.
Z małym dzieckiem wyjazd, to jednak wyższy poziom logistyki🤣
Nie robimy już w pampersa więc to akurat nas omija.
@Mamamiski wyjazd level hard ![]()
![]()
masakra jak bym chciała wszystko wziąć bo mogło by mi się przydać to już bym tam tira musiała wysłać ![]()
Każde miejsce w walizce czy torbie na wagę złota
Dobrze że z nami leci sąsiad i ma dużą walizkę. Ostatnio się zastanawiał czy sobie mniejszej nie kupić a ja mówię że nie ma takiej opcji bo gdzie ja włożę rzeczy do piasku dla małego ![]()
![]()
mówię sąsiad my jak rodzina więc twoje wolne miejsce w walizce należy do mnie ![]()
![]()
![]()
Ej ale mlody też może kiec swój 25 kg bagaż plus podręczny ![]()
![]()
tylko weź dźwigaj te wszystkie walizki ![]()
![]()
![]()
Pewnie zabierasz spacerówkę, to z tego co kojarzę jeszcze w nią możesz trochę rzeczy zapakować ![]()
![]()
![]()
Tak podobno czasem przechodzą pampersy i inne rzeczy, ale my nie próbowaliśmy xd
No właśnie o to chodzi że uganiaj się z tymi walizkami. Ja mam zamiar spakować wszystkich w dwie walizki ![]()
![]()
Nie spacerówki nie biorę bo mały już z niej nie korzysta poza tym nawet na wycieczkach będzie dużo ludzi do noszenia go jak się zmęczy ![]()
zresztą do luku musiała bym go pakować a na podręczny się nie zmieści więc szkoda sobie głowę zawracać
No żebyś wiedziała , ja czasem jakieś wypady weekendowe normalnie odpuszczam jak mam tyle rzeczy zabrać to mi się niechce poprostu xd
Ja jeszcze nie odpuściłam, ale spakowanie nas zajmuje czasami 2 dni ![]()
2 dni ? Błagam cię. U mnie walizka na maja już stoi otwarta ![]()
![]()
i co mi się przypomni to wrzucam tam już ![]()
Ale to też inaczej, jak jedzie się na tydzień i do innego kraju. My póki co jeździliśmy po PL, więc w razie czego można było skoczyć do apteki i była pewność, że znajdzie się taki sam lub podobny lek, czy w sklepie mleko itp ![]()
Bolero faktycznie inaczej. W Polsce nawet jak by w.mkeksckwosco gdzie jedziesz nie było apteki to wbijasz w google i jedziesz do miasta obok. Tam raczej tak nie zrobię. Myślę że łaciatego tam nie kupię do kawy ![]()
![]()
w ogóle dziewczyny wiedzialyscie że jest mleko takie zwykłe w kartonikach 200 ml? Ja w szoku byłam hahaha wiedziałam że są smakowe ale takie zwykłe to nie
No dokładnie, jednak jak się już jedzie za granicę, to trzeba to mieć lepiej rozplanowane
Te w kartonikach to w szkolach dzieciom dają ![]()
To faktycznie nie ma sensu zabieranie spacerówki, jak ma się nie przydać
chyba, że się nie zmieścisz do walizek to przemyśl temat ![]()
bo może posłużyć jako dodatkowa walizka ![]()
A to jeszcze wszystkie dzieci dostają czy w ramach wykupionego obiadu? U mojego brata jeszcze kiedyś jabłko dostawało każde dziecko, ale to było wtedy jak jabłka były takie tanie, to chyba 10 lat temu ![]()
U nas tez dostaje mleko , kefir , jakis owoc lub warzywa pokrojone właśnie dodatkowo do obiadu
Najlepiej jak daja kefir i gruszke ![]()
![]()
rewolucja gwarantowana ![]()