Oj tak i trzeba uważać na siebie
Będąc w ciąży chyba nikt nie myśli o kolejnym no myślimy o tym w brzuchu hehe
Dokładnie liczy się dzidziuś który jest w brzuszku
Natinka o raczej tak jest skupiamy sie na tym maluszku co ma się urodzić :D
Tak myślimy o tym maluchu w brzuszku ;))
A ile po porodzie myślałyście o następnym
Anulka po nie całym roku już myślałam o kolejnym
Po synku tez po roku pomyślałam ale stwierdziłam że za wcześnie. . A jednak ciąża była.. Teraz już nie myślę;))wystarczy nam ;)
To też zapewne zależy od pracy, jaką kto ma umowę i jak to wygląda. U mnie jak narazie macierzynskie, rodzicielskie a potem to nie wiem
Ja jak pójdą obie córki do przedszkola dopiero wrócę do pracy. Kolejnego dziecka już nie planuje
Anulka chyba też po roku zaczęłam myśleć. Tzn ja zawsze chciałam by było rocznikowo rok po roku ,ale nawet by się nie dało skoro córka jest z końca roku tzn dałoby się, ale tak to nie chciałam hahah
Potem odkładaliśmy to w czasie bo wiedziałam,że nie dam rady z dwojka to tak z boku ładną wygląda jak jest mała różnica wieku
Ja miałam umowę na czas określony, teraz kolejna ciąża i tulko zasiłek dla bezrobotnych, ale jakoś trzeba sobie radzić 😉
Ja mam na czas niekreślony umowę, bo już tak planowałam ciążę, dzięki temu mogę być na wychowawczym. Dzieci planowałam co 2 lata, ale tutaj już mi sie nie uda, bo będzie minimum 3. Rok po roku to bym się nie zdecydowała.
Renacz ja też zawsze chciałam mała różnice wieku, ale niestety nie mogłam sobie wybrać umowy, jaką dali taka musiałam wziąć
Ja po poronieniu dostałam umowę na czas nieokreślony choć wiedzieli że będę starać się o dziecko
Aneczka to fajnie,że tak dostałaś ja w sumie też taka dostałam, ale to już innej nie mogłam dostać bo miałam już te ponad 3 lata na umowach na rok
Mazia to u mnie też tak było że juz nie mógł innej umowy dać niż na czas nieokreślony..no ewentualnie mogł nie dać wogole umowy czyli zwolnić
Aneczka kiedy planujesz pierwsza córkę pościć do przedszkola? U mnie taki sam plan jak dzieci będą chodzić do przedszkola ja wracam do pracy. Teraz starszy idzie od września
Mazią ja też chciałam mała różnice wieku ale wyszło jak wyszło i z perspektywy jak patrzę teraz to syn jest bardziej samodzielny i różnica 3 lat ki odpowiada :)
Ja umowę mam na czas nieokreślony ale mimo wszystko tam do pracy nie będę wracać po macierzyńskim wybiorę urlop zaległy później 3 miesiące wypowiedzenia wtedy się zarejestruje jako bezrobotna i jak znajdę sama pracę to jeszcze dostanę pieniądze z tego tytułu ale do tego jeszcze sporo czasu
Pati pierwsza córka idzie do przedszkola od września. Młodsza też planuje dopiero do przedszkola wysłać. Do żłobka nie chce
My na szczęście mamy babcie